Udruženje stanara doma ima ogromnu podršku i pomoć u radu od Ustanove Dom za odrasla invalidna lica.
Likovne kolonije

Početna strana
O nama
Dešavanja
Predstoji...
Hronologija dogadjaja
Foto album
Video album
Drugi o nama
Korisni linkovi
Kontakt
Naš bilten

Facebook


Programske aktivnosti Udruženja od početka 2006. god. finansira MINRZS (Sektor za osobe sa invaliditetom)

 

Dom za odrasla invalidna lica u Zemunu, osnovan je 1998. g. za smeštaj odraslih osoba sa telesnim invaliditetom. Jedina je Ustanova takvog karaktera u zemlji, a predviđena je za trajni smeštaj osoba sa očuvanim mentalnim sposobnostima, različitih oblika invaliditeta: cerebralna i dečija paraliza, mišićna distrofija, multiple skleroza, paraplegija, kvadriplegija, amputacije, fokomelije i dr.
U okviru Doma već osam godinu uspešno funkcioniše Udruženje stanara Doma. Cilj USD-a je da svojim članovima poboljša uslove i kvalitet života u Domu i omogući svaku vrstu, kako materijalne, tako i drugih vrsta pomoći i podrške koja im je neophodna.
Jedan od ciljeva je i afirmacija stvaralaštva osoba sa invaliditetom, te smo odlučili da organizujemo likovne kolonije u Domu, kako bi pre svega stanari Doma, koji se bave slikarstvom osetili duh kolonije, naučili neke tehnike i metode, koje nisu imali prilike nigde da nauče. Još jedan povod za koloniju bio je i da šira javnost, kao i učesnici kolonije upoznaju osobe sa invaliditetom, njihove sposobnosti, način rada, razmišljanja kao i da se upoznaju sa njihovim dosadašnjim ostvarenjima. Likovne kolonije su sada već postale tradicionalna aktivnost Udruženja stanara Doma koji sa svojim dugogodišnjim prijateljima sa prethodnih kolonija stvaraju sve kvalitetnije radove i vredna nova poznanstva. Svaka kolonija ostaje u sećanju po lepom druženju, kvalitetnim radovima, zajedničkim izletima i mnogim lepim trenucima.
Na našim likovnim kolonijama učestvuju članovi Likovne grupe centralnog doma vojske Srbije, članovi udruženja likovnih umetnika Janko Brašić iz Levča i udruženje likovnih umetnika Slobodna slikarska komuna Kej.
Do sada smo izlagali u Domu za odrasla invalidna lica - mart 2006., Sremskim Karlovcima u galeriji ''Kairos'' - oktobar 2008., Kulturnom centru Stara Pazova - novembar 2008., Dom vazduhoplovstva galerija "Ikar" - april 2009. i Ustanova kulture Palilula - septembar 2010.
Stalna postavka slika nastalih na likovnim kolonijama je u Domu za odrasla invalidna lica. Postoji mogućnost kupovine slika na više mesečnih rata.

Kontakt osoba: Goran Janković 064/1144760


<<< NAZAD

 

 
   

Likovna kolonija

 

Kreativna radionica "Vredne ruke"

10 %

Web-prezentacija Draženka Mitrovića

PRIJATELJI UDRUŽENJA
- DONATORI -

QUADRA GRAPHIC

NBS

JASMIL doo ARILJE
JASMIL doo ARILJE

Pepsi

Knjaz Miloš

Coca-Cola

Tehnomarket

 

 

Webmaster:
Ljubica Muzički
Design:
Željko Mićić
zeljkobg@gmail.com

Home   O nama   Dešavanja   Predstoji   Foto album
Drugi o nama   Korisni linkovi   Kontakt   Naš bilten"Pogledi"

 
Zahvaljujemo Ministarstvu rada i socijalne politike (Sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom) koje nam je omogućilo izradu web prezentacije.