Udruženje stanara doma ima ogromnu podršku i pomoć u radu od Ustanove Dom za odrasla invalidna lica.
Hronologija

Početna strana
O nama
Dešavanja
Predstoji...
Hronologija dogadjaja
Foto album
Video album
Drugi o nama
Korisni linkovi
Kontakt
Naš bilten

Facebook


Programske aktivnosti Udruženja od početka 2006. god. finansira MINRZS (Sektor za osobe sa invaliditetom)

 

Dešavanja i aktivnosti u martu 2014.:

     
     
  26.03.2014. - Uručenje slike Narodnoj Banci Srbije
U skladu sa dogovorom, a nakon saglasnosti iz kabineta guvernera, održan je sastanak predstavnika NBS, USD-a i Doma za odrasla invalidna lica. Bila je ovo prilika da predstavimo čime se sve bave stanari našeg Doma. Predloženo je da probamo zajedno do kraja godine da organizujemo izložbu slika u čast 10 godina rada Kolonije. Ovom prilikom smo šefu kabineta Nataši Nikolić uručili sliku sa IX Likovne kolonije "Stvarajmo zajedno" koju će priključiti zbirci umetničkih dela NBS.
U ime stanara Doma hvala Vam na podršci za rad i kreativnost populacije sa iunvaliditetom koja nam zaista puno znači.
     
  26.03.2014. - U biblioteci Doma, odrzana je redovna godisnja Skupstina Udruzenja stanara Doma.
     
  21.03.2014. - Na Sajmu Atomobila
Grupa stanara bila je na sajmu atomobila u hali IV Beogradskog Sajma.
     
    20.03.2014. - Reportaža o Kreativnoj radionici
Nasu kreativnu radionicu "Vredne ruke" posetili su saradnici iz NVO "...IZ KRUGA". Napravljena je reportaza o tome sta se sve stvara u nasoj radionici sa ciljem da siroj drustvenoj zajednici pokazemo sta zaista mogu same osobe sa invaliditetom ukoliko im se pruzi mogućnost da iskazu svoj talenat.
     
  20.03.2014. - Zemun - "Grad sa srcem"
Nas Dom posetili su predstavnici turističke organizacije Zemuna i Kulturno -umetničko drustvo Zemun. Ovom prilikom upoznali su nas sa lepotama Zemuna a i pripremili su nam bogat kulturno - umetnički program.
     
    18.03.2014. - Koncerti ...
Grupa stanara bila je na koncert LORD OF THE DANCE u Beogradskoj Areni.
     
  16.03.2014. - Otvoreni turnir u yambu
Udruzenje stanara Doma je u okviru svojih redovnih aktivnosti za I kvartal 2014. godine a u sklopu sportske radionice organizovao otvoreni turnir u Yambu. Na turniru je učestvovalo 10 takmičara. Igralo se po sistemu eliminacije u 4 kola. Plasman je bio sledeći : I mesto Slavica Šukić, II mesto Milenko Pantić, III mesto Svetlana Ristić. Organizator ispred USD-a bio je Milenko Pantić.
     
  13.03.2014. - Grupa stanara bila je na koncertu Ane Bekute u Sava Centru
     
  11.03.2014. - Otvoreni turnir u Boćanju
Udruzenje stanara Doma je u okviru svojih redovnih aktivnosti za I kvartal 2014. godine a u sklopu sportske radionice, organizovao otvoreni turnir u Boćanju. Na turniru je učestvovalo 12 takmičara. Igralo se po sistemu eliminacije. Plasman je bio sledeći: I mesto Borislav Lukić, II mesto Milanka Zečević, III mesto Dusan Šurović. Organizator ispred USD-a bila je Milada Lazić.
     
  8.03.2014. - Na koncertu Parnog Valjka u Beogradskoj Areni
Zbog velikog interesovanja dve grupe stanara posetile su koncert Parnog Valjka u Beogradskoj Areni. Bila je ovo prilika da provedemo divno veče da dragim ljudima koji su uvek tu za nas.
     
  8.03.2014. - Proslava 8. marta, posvećena zenama sa invaliditetom
Sestu godinu za redom, Hendi centar "Koloseum" organizovao je proslavu 8. marta, posvećenu zenama sa invaliditetom, odrzanu u restoranu "Jezero" na Adi Ciganliji. Pokrovitelj manifestacije jeste Ministarstva rada, zaposljavanja i socijalne politike, a partneri su NVO "...iz Kruga" i Turistička organizacija Beograd. Na poziv Darka Ivića jedna grupa, članica Udruzenja stanara Doma, prisustvovala je ovom događaju. Nagrada za najuspesniju zenu sa invaliditetom pripala je Natasi Orozović. Ona je pesnikinja čije pesme su se nasle i u svetskoj antologiji poezije. Natasa ima misićnu distofiju i kako je poručila "nema prepreke koja se ne moze preći ako postoji jaka zelja. Njena poruka za sve nas je "Nađite svoj put, ne dozvolite da vam ga drugi utabaju" - poručila je ova pesnikinja zaposlena u Beogradskoj autobuskoj stanici. Po prvi put, uručena je i dodeljena je nagrada za mlade talente koja je pripala Mirjani Marjanović, studentkinji četvrte godine solo pevanja. Ona je dobar primer kako mlada osoba moze da prebrodi invaliditet. To sto je osoba ostećenog vida nista joj ne smeta da pokaze svoj talenat koji nas ostavlja bez reči. Devojke sjajne ste, sve čestitke, zaista ste ponos populacije sa invaliditetom.
     
  6.03.2014. - 8-martovsko takmičenje na ''Olimpu''
Predstavnici Udruzenja stanara učestvovali su na Osmomartovskom takmičenju za dame sa invaliditetom povodom Međunarodnog dana zena u sportskom centru "OLIMP" na Zvezdari. Organizator takmičenja je Sportski Savez osoba sa invaliditetom Beograda u partnerstvu sa Drustvom za sport i rekreaciju invalida opstine Zvezdara. Pokrovitelj takmičenja je Skupština grada ( Sekretarijat za sport i omladinu i Sekretarijat za socijalnu zaštitu ) i Gradska opština Zvezdara. Takmičili smo se u sledećim sportskim disciplinama : Pikadu, Boćanje-EKIPNO (svaka ekipa mora da ima najmanje jednog člana zenskog pola) i Sportski poligon Takmičari su mogli i da se oprobaju u disciplinama viseća kugla, bacanje pločica, stoni tenis ali u njima nisu bila organizovana takmičenja. Bilo je ovo divno druzenje koje je proteklo u sportskom duhu kao i uvek.
     
  5.03.2014. - ... iz centra za Afirmaciju
Nasu kreativnu radionicu "Vredne ruke" posetila je gospoda Milica Vuletic iz centra za Afirmaciju po zelji nasih clanica da nauce neke nove tehnike u izradi nakita ali i drugih proizvoda koji mogu biti interesantni na nasem trzistu.
     
  3/4.03.2014. - "Vredne ruke" u Wiener Stadtische osiguranju
Radovi kreativne radionice "Vredne ruke" prezentovani su u Wiener Stadtische osiguranju. Reakcije su veoma pozitivne tako da ima nagovestaja da ćemo nastaviti sa saradnjom i u narednom periodu.
      
   

Likovna kolonija

 

Kreativna radionica "Vredne ruke"

10 %

Web-prezentacija Draženka Mitrovića

PRIJATELJI UDRUŽENJA
- DONATORI -

QUADRA GRAPHIC

NBS

JASMIL doo ARILJE
JASMIL doo ARILJE

Pepsi

Knjaz Miloš

Coca-Cola

Tehnomarket

 

 

Webmaster:
Ljubica Muzički
Design:
Željko Mićić
zeljkobg@gmail.com

Home   O nama   Dešavanja   Predstoji   Foto album
Drugi o nama   Korisni linkovi   Kontakt   Naš bilten"Pogledi"

 
Zahvaljujemo Ministarstvu rada i socijalne politike (Sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom) koje nam je omogućilo izradu web prezentacije.