Udruženje stanara doma ima ogromnu podršku i pomoć u radu od Ustanove Dom za odrasla invalidna lica.
Hronologija

Početna strana
O nama
Dešavanja
Predstoji...
Hronologija dogadjaja
Foto album
Video album
Drugi o nama
Korisni linkovi
Kontakt
Naš bilten

Facebook


Programske aktivnosti Udruženja od početka 2006. god. finansira MINRZS (Sektor za osobe sa invaliditetom)

 

Dešavanja i aktivnosti u junu 2014.

     
     
  Trening u boćanju za stanare Doma
Sportsko-rekreativno Udruženje osoba sa invaliditetom "Sve je moguće" u saradnji sa Domom već više od godinu dana redovno održavaju trenig u boćanju za stanare Doma, svakog utorka od 11:00- 12:00
     
  27.6.2014. - Zatvarenje XV Olimpijskih dana (dodela nagrada uz druženje i muziku)
Po završetku turnira u pikadu, pločicama, te ekipnog takmičenja u kuvanju goveđeg gulaša, usledilo je svečano zatvaranje XV Olimpijskih dana kada su i dodeljene nagrade najuspešnijim takmičarima cele manifestacije. Najuspešniji takmičar na ovogodišnjim Olimpijskim igrama bio je Draženko Mitrović.

Svi takmičari na XV Olimpijskim danima su od organizatora dobili majice, kao uspomenu na ovo lepo druženje.

     
  27.6.2014. - XV Olimpijski dani - takmičenje u kuvanju gulaša
Olimpijski dani se tradicionalno održavaju tokom juna meseca kroz niz sportsko-rekreativnih turnira otvorenog tipa. Na njima učestvuju osobe sa i bez invaliditeta. Ove godine, zbog poplava koje su zadesile našu zemlju polovinom maja, manifestacija XV Olimpijski dan je počela nešto kasnije tj. 11.juna i trajala je do 27.
Udruženja stanara Doma, u partnerstvu sa Ustanovom i Sportskim Savezom osoba sa invaliditetom Beograda, je po prvi put ove godine ekipno takmičenje u kuvanju goveđeg gulaša organizovalo na svečanom zatvaranju Olimpijskih dana, što se pokazalo veoma uspešno i to će verovatno u buduće postati tradicija.
... opširnije ...
     
 

27.6.2014. - XV Olimpijski dani - pločice
Tog divnog jutra je u okviru ove tradicionalne manifestacije, "XV OLIMPIJSKI DANI 2014", održan i turnir u bacanju pločica. Na turniru je učestvovalo 50 takmičara. Da bi svi učesnici ravnopravno učestvovali angažovali smo nekoliko asistenata. Treba napomenuti da su zbog istog broja poena u zadnjoj seriji II I III mesto igrali razigravanje. Troje najuspešnijih takmičara bili su : 1.mesto - Đura Tintor 68 poena, 2.mesto - Nenad Krišanović 55 poena (razigravanje 51 poen), 3.mesto - Nenad Subotić 55 poena (razigravanje 32 poena). Organizator ispred USD-a bio je Dragan Stojanović.

   
  27.6.2014. - XV Olimpijski dani - pikado
Uporedo sa takmičenjem u pločicama išao je i otvoreni turnir u pikadu za muskarce i zene. Na turniru su ucestvovali OSI iz Doma, zaposleni iz nase Ustanove, prijatelji-saradnici sa kojima nase udruzenje ima izuzetno uspesnu saradnju i predstavnici drugih udruzenja sa podrucja grada Beograda i Doljevca.
Samo takmicenje je bilo podeljeno na dve kategorije (musku i zensku). U muskoj kategoriji ucestvovalo je 36 takmicara. Troje najuspesnijih su : 1.mesto - Nikola Dapkovski 152 poena, 2.mesto - Drazenko Mitrovic 148 poena, 3.mesto - Šura Tintor 142 poena. U zenskoj kategoriji ucestvovalo je 20 takmicarki. Tri najuspesnije takmicarke bile su: 1.mesto - Marina Drljaca sa 118 poena, 2.mesto - Stojanka Stolic sa 112 poena, 3.mesto - Aleksandra Bakrac sa 111 poena. Organizator ispred USD-a bio je Milan Drakula.
   
  26.6.2014. - XV Olimpijski dani - kviz "Asocijacija"
Naravno, imali smo i kviz u okviru XV Olimpijskih dana. Na kvizu je učestvovalo 14 takmičara. Teme asocijacija bile su: svetska čuda, sredstva za ličnu i opštu higijenu i nazivi sladoleda. Najuspešniji su bili : 1.mesto - Zorica Filipović-13 poena, 2.mesto Gordana Simeunović-12 poena, 3.mesto Milan Crnogorac-11 poena. Organizator ispred USD-a, Vladimir Veljković.
   
  23.6.2014. - XV Olimpijski dani - otvoreni turnir u dominama
Na ovom turniru u dominama imali smo goste iz Doma u Veterniku i iz nekoliko organizacija osoba sa invaliditetom iz Beograda. Na turniru je učestvovalo 28 takmičara. Najuspešniji su bili : 1.mesto - Zoran Ristić, 2.mesto - Borislav Lukić, 3.mesto Zoran Živanović. Organizator ispred USD-a Dragan Joksić.
   
  22.6.2014. - XV Olimpijski dani - remi
U okviru XV Olimpijskih dana održan je otvoreni turnir u remiju. Na turniru je učestvovalo 21 takmicar. Najuspešniji takmičari, tj. za finalnim stolom, bili su: 1.mesto - Draženko Mitrović, 2.mesto - Stojan Jovanović, 3.mesto - Slavica Đukić, 4.mesto - Zoran Živanović. Organizator ispred USD-a bio je Željko Dimitrijević.
   
  20.6.2014. - XV Olimpijski dani - takmičenje u visećoj kugli
Istoga dana, u okviru XV Olimpijskih dana održan je i turnir u visećoj kugli u dvorištu Doma. Na turniru je učestvovalo 24 takmičara. Treba naponenuti da su osvajači prva tri mesta imali isti broj poena (40) tako da je odlučila zadnja serija. Najuspesniji su bili : 1.mesto - Dragan Stojanović, 2.mesto - Milenko Pantić, 3.mesto - Pera Ćorić. Organizator ispred USD-a bila je Draginja Latinović.
   
  20.6.2014. - XV Olimpijski dani - vožnja el. kolica
Takmičenje u preciznoj vožnji elektromotornih kolica, povodom Olimpijskih dana, održano je na igralištu ispred našeg Doma. Bilo je prijavljeno 5 takmičara. Svaki takmičar je imao dve vožnje, a računalo se najbolje vreme, s tim što je svaka oborena flaša donosila negativne poene, tj. dodatne tri sekunde na ostvareno vreme, kao i svaka promašena kapija. Međutim ako se promaše dve kapije automatski sledi diskvalifikacija. Nakon zanimljivih vožnji imali smo najbolje takmičare, a to su: 1.Lazić Milada (sa vremenom od 0:33:25); 2.Muzički Nada (0:35:75); 3.Ružičić Momčilo (0:36:00).
   
  19.6.2014. - Sređivanje dvorišta
Tokom juna meseca nase Goca i Ivana u saradnji USD-om tj. sa članovima radionice "Uradi sam", uredile su dvorište u kome stanari provode jako puno vremena. Ofarbani su stolovi, klupe, žardinjere, korpe. Dvorište je dobilo neki novi sjaj. Zaista divna stvar. Hvala svima koji su učestvovali u svemu ovome.
   
  17.6.2014. - Grupa stanara, inače članovi Udruženja za cerebralnu i dečiju paralizu Beograda, bili su na druženju u restoranu "Jezero" na Adi Ciganliju .
   
  17.6.2014. - XV Olimpijski dani - takmičenje u Bocanju
Treći turnir XV Olimpijskih dana je takmičenje u boćanju na kome su gosti bili predstavnici doma iz Veternika i nekoliko organizacija osoba sa invaliditetom iz Beograda. Na turniru je učestvovalo 26 takmičara. Najuspešniji su bili : 1.mesto - Snežana Aranđelović, 2.mesto - Sonja Kostadinović (dom Veternik) 3.mesto Verica Petrov (dom Veternik). Organizator ispred USD-a bila je Milada Lazić.
   
  15.6.2014. - XV Olimpijski dani - turnir u jambu
U okviru XV Olimpijskih dana drugi turnir je bio u jambu. Na turniru je učestvovalo 18 igrača. Najuspešniji takmičari bili su: 1.mesto - Stojan Jovanović, 2.mesto - Slavica Kovačević 3.mesto - Nenad Subotić. Organizator ispred USD-a bio je Goran Jankovic
   
  14.06.2014. - I pored loših vremenskih uslova za prvu dekadu juna, otvarena je letnja sezona bazena na ''Olimpu''. Tokom leta biće organizovano niz sportsko-rekreativnih i kreativnih aktivnosti za OSI.
   
  6-15.6.2014. - Grupa stanara bila je na koncertima Vlade Georgijeva i Toma Džonsa u Beogradskoj Areni.
   
  12.6.2014. - Oprostili smo se od našeg Radomira Jovanovića za stanare poznatiji kao ponosni deda koji je nakon kraće bolesti preminuo.
   
  12.6.2014. - Otvoreno Prvenstvo Beograda u atletici za osobe sa invaliditetom
Na stadionu Zavoda za sport i medicinu sporta na Košutnjaku, održano je Otvorenom prvenstvu Beograda u atletici za osobe sa invaliditetom. Na ovom prvenstvu učestvovali su najbolji atletičari Srbije: Draženko Mitrović, Željko Dimitrijević, Jovica Brkić kao i drugi vrhunski atletičari sa invaliditetom. Organizator takmičenja bio je Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda, pod pokroviteljstvom Skupštine grada, Sekretarijata za sport i omladinu i Atlantik grupe a uz pomoć Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike.
... opširnije ...
     
  11.6.2014. - XV Olimpijski dani - turnir u šahu
Turnirom u šahu, otvoreni su tradicionalni, sada već XV Olimpijski dani povodom dana Doma. Na ovom turniru je učestvovalo 28 igrača. Konačni plasman je urađen po buholcu, a tabela izgleda ovako: 1.mesto - Ratko Kuzmanović 6/5 poena, 2.mesto - Milan Jeremić 5/5 poena, 3.mesto - Zdenko Polhert 5. poena.
XV Olimpijske dane je realizovalo Udruženje stanara Doma u saradnji sa Ustanovom i Sportskim Savezom osoba sa invaliditetom Beograda, ovaj put od 11-27. juna, kroz 11 sportsko-rekreativnih aktivnosti na kojima su učestvovale osobe sa i bez invaliditeta. Manifestaciju su pomogli Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja - Sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom, Kompanija Quadra Graphic i Vojska Srbije.
     
  7-8.6.2014. - Prvo otvoreno međunarodno takmičenje u sportskom plesu za OSI
Prvo otvoreno međunarodno takmičenje u sportskom plesu za osobe u kolicima održano je u hali Belexpo Centra na Novom Beogradu. Ples u kolicima je danas jako popularan i razvijen sport Međunarodnog paraolimpijskog komiteta koji okuplja 22 zemlje sveta i čiji takmičari su iz takmičenja u takmičenje sve brojniji.
Na ovom takmičenju nastupilo je 46 parova iz devet zemalja. Za srbiju nastupili su Kristina Živankić, Tijana Petrić i Ignjat Filipović. Naša Kristina iz Zrenjenina je u svojoj kategoriji osvojila sjajno 6. mesto.
     
  5.6.2014. - Sportski dan na Adi Ciganliji
Na poziv Sportskog Saveza osoba sa invaliditetom Beograda, predstavnici Udruženja stanara Doma učestvovali su na Manifestaciji "Leto na Adi". Svi prisutni su imali priliku da učestvuju u prezentaciji sportova koji će biti aktuelni preko leta (fudbal, košarka, odbojka, tenis, veslanje, veštačka stena, ragbi, boćanje, fitnes i rekreacija) na sportskim terenima za osobe sa invaliditetom.
     
  2-4.6.2014. - 5. BOSI FEST 2014. ''Moć vizuelne komunikacije''
U Domu omladine u Beogradu održan je 5. međunarodni filmski i televizijski festival osoba sa invaliditetom (Bosi FEST) ''Moć vizuelne komunikacije'' u organizaciji Hendi centra "Koloseum". Bosifest je otvorio ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac.
... opširnije ...
      
   

Likovna kolonija

10 %

Web-prezentacija Draženka Mitrovića

PRIJATELJI UDRUŽENJA
- DONATORI -

QUADRA GRAPHIC

NBS

JASMIL doo ARILJE
JASMIL doo ARILJE

Pepsi

Knjaz Miloš

Coca-Cola

Tehnomarket

 

 

Webmaster:
Ljubica Muzički
Design:
Željko Mićić
zeljkobg@gmail.com

Home   O nama   Dešavanja   Predstoji   Foto album
Drugi o nama   Korisni linkovi   Kontakt   Naš bilten"Pogledi"

 
Zahvaljujemo Ministarstvu rada i socijalne politike (Sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom) koje nam je omogućilo izradu web prezentacije.