Udruženje stanara doma ima ogromnu podršku i pomoć u radu od Ustanove Dom za odrasla invalidna lica.
Hronologija

Početna strana
O nama
Dešavanja
Predstoji...
Hronologija dogadjaja
Foto album
Video album
Drugi o nama
Korisni linkovi
Kontakt
Naš bilten

Facebook


Programske aktivnosti Udruženja od početka 2006. god. finansira MINRZS (Sektor za osobe sa invaliditetom)

 

Dešavanja i aktivnosti u julu i avgustu 2014.

     
     
  27.8.2014. - Dodela plaketa
U biblioteci Doma odrzana je svečanost povodom 10 godina od osnivanja likovne kolonije. Ovom prilikom uručene su plakete za pojedince i kompanije koje su sve ove godine bili uz nas, to su : Eko-San, QUADRA GRAPHIC d.o.o., Likovna grupa centralnog doma vojske Srbije, udruženje likovnih umetnika "Janko Brašić" iz Levča, udruženje likovnih umetnika Slobodna slikarska komuna Kej, VAGELI, Knjaz Miloš i Narodna Banka Srbije, tako i Bernard Ljubas, Mira Bistrović, Elenka Kraljik, Bole Mladenović, Neda Vasić, Slobodan Paunović, Đura Tintor, Dobrica Obradović, Vladimir Mutić, Milivoje Joksimović, Miodrag Elezović, Vera Blagojević - Pažinović, Ljilja Nedeljković, Branka Katanić, Goran Ostojić, Marina Zečević, Svetlana Aleksić, Vera Milivojev, Darko Perić, Ivana Zuber, Velimir Knežević, Porodica Nedić, Una Simeunović i Mile Kalaba.
   
  23-29.8.2014. - X LIKOVNA KOLONIJA UDRUŽENJA STANARA DOMA
Udruženje stanara Doma u saradnji sa Domom za odrasla invalidna lica u Zemunu, organizuje Likovnu koloniju koja je postala tradicionalna. Održava se svake godine u drugoj polovini avgusta. Ove godine bila je deseta po redu.
Na našim likovnim kolonijama, pored osoba sa invaliditetom, učestvuju i umetnici bez invaliditeta, kao i deca naših prijatelja i saradnika.., kako iz Beograda tako i drugih gradova Srbije - Aranđelovca, Bele Crkve, ponovo su sa nama bili članovi Udruženja likovnih umetnika "Janko Brašić" iz Levča, članovi likovne grupe Centralnog doma vojske Srbije i članovi udruženja likovnih umetnika Slobodna slikarska komuna Kej.
... opširnije ...
   
 

26.08.2014. - Svečani prijem kod Državnog sekretara za sport
Drzavni sekretar ministarstva za sport Predrag Peruničić primio je paraolimpijsku reprezentaciju Srbije, koja je na EP u atletici u Swansea (Svonsiju) osvojila pet srebrnih i jednu bronzanu medalju. To su mladi momci koji su tek u usponu i već prave rezultate. Naš paraolimpijski tim se može nadati uspešnom nastupu i na Paraolimpijskim igrama u Riju.

   
  18-23.08.2014. - Evropsko prvenstvo u atletici za OSI u Swanseu
Sjajni uspesi naših paraolimpijaca na Evropskom prvenstvu u atletici u Swansea (Svonsiju). Osvojeno je čak 6 medalja: Miloš Mitić srebro u bacanju čunja, Slobodan Miletić srebro u bacanju diska, a Miloš Zarić i Miloš Grlica srebro u bacanju koplja. Kapiten reprezentacije Drazenko Mitrovic se okitio s dva odlicja - srebrnom medaljom u bacanju kugle i bronzanom u bacanju koplja. A svetski rekord je oborio u bacanju diska.
Sve čestitke momci, zaista smo ponosni na vas.
   
  16.8.2014. - Na manifestaciji ''Dani izazova'' u Zitištu
Na poziv Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograda, članovi USD-a učestvovali su na manifestaciji "Dani izazova" u Žitištu. U organizaciji boćarskog kluba BEGEJ, održan je turnir u boćanju u dve kategorije na kome je učestvovalo 24 takmičara iz nekoliko organizacija osoba sa invaliditetom. Naš Borislav Lukić osvojio je II mesto u kategoriji "B". Hvala svima na prelepom druženju.
     
  14.7.-10.8.2014. - Pripreme za takmičenje na Evropskom prvenstvu u atletici
Atletska reprezentacija Srbije bila je na pripremama u hotelu Javor na Kopaoniku u oči Evropskog prvenstva u atletici koji se održao u Swanseu 18.-23.8..
     
  28-31.7.2014. - Prvenstvo Kluba
Šahovski klub "Pogledi" u partnerstvu sa sportskim Savezom osoba sa invaliditetom Beograda, organizovali su Prvenstvo članove Kluba u biblioteci Doma. Na prvenstvu je učetvovalo 14 takmičara. Igrao je svako sa svakim, tempo igre pola sata po igraču. Za najuspešnije takmičare Savez je obezbedio medalje. I mesto pripalo je Velimiru Kneževiću, II mesto Milanu Petrović i III mesto Zdenku Polhert.
     
  8.7.2014. - "Vredne ruke" ponovo u Privrednoj komori Srbije
Radovi kreativne radonica ''Vredne ruke" promovisani su u Privrednoj Komori Srbiji. Posećenost je zaista bila velika. Neizmerno smo srećni zbog toga. Na obostrano zadovoljstvo dogovoreno je da će se saradnja nastaviti. Hvala svima koji su pomogli da se ova akcija realizuje.
     
  4.7.2014. - Promocija priručnika za licenciranje pružaoca usluga socijalne zaštite OSI
U našem Domu održana je Promocija za licenciranje pružaoca usluga socijalne zaštite za osobe sa invaliditetom, autora Vladan Jovanović, Lidija Milanović i Gordana Rajkov. Sve prisutne pozdravili su predstavnici Ustanove, našeg resornog Ministarstva i gospodin Gradimir Zajić urednik i izdavač ove publikacije. Na prezentaciji je učestvovao veliki broj predstavnika organizacija osoba sa invaliditetom.
      
   

Likovna kolonija

 

Kreativna radionica "Vredne ruke"

10 %

Web-prezentacija Draženka Mitrovića

PRIJATELJI UDRUŽENJA
- DONATORI -

QUADRA GRAPHIC

NBS

JASMIL doo ARILJE
JASMIL doo ARILJE

Pepsi

Knjaz Miloš

Coca-Cola

Tehnomarket

 

 

Webmaster:
Ljubica Muzički
Design:
Željko Mićić
zeljkobg@gmail.com

Home   O nama   Dešavanja   Predstoji   Foto album
Drugi o nama   Korisni linkovi   Kontakt   Naš bilten"Pogledi"

 
Zahvaljujemo Ministarstvu rada i socijalne politike (Sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom) koje nam je omogućilo izradu web prezentacije.