Udruženje stanara doma ima ogromnu podršku i pomoć u radu od Ustanove Dom za odrasla invalidna lica.
Hronologija

Početna strana
O nama
Dešavanja
Predstoji...
Hronologija dogadjaja
Foto album
Video album
Drugi o nama
Korisni linkovi
Kontakt
Naš bilten

Facebook


Programske aktivnosti Udruženja od početka 2006. god. finansira MINRZS (Sektor za osobe sa invaliditetom)

 

Dešavanja i aktivnosti u januaru i februaru 2014.:

     
     
  28.02.2014. - "Vredne ruke'' u Kompaniji ''Communis''
U Kompaniji "Communis" prezentovali smo radove kreativne radionice ''Vredne ruke''. Sjajni domaćini g-đe Elza i Dragana potrudile su se da sto vise ljudi vidi sta se sve pravi u našoj radionici. Hvala svima koji su nas podržali. Divno smo se osećali kod Vas.
     
  23.02.2014. - Otvoreni turnir u remiju
U okviru redovnih programskih aktivnosti USD-a za I kvartal, održan je otvoreni turnir u remiju. Na turniru je učestvovalo 20 igrača. Plasman je sledeći:
I mesto Oliver Madanović,
II mesto Dušan Vasić,
III mesto Siniša Alavanja,
IV mesto Zoran Živanović.
Turnir je ujedno bio i VI kolo LIGE LJUBITELJA REMIJA 2013-2014. Organizaror ispred USD-a i Kluba ljubitelja remija "TERC" bio je Željko Dimitrijević.
     
  19.02.2014. - ''Vredne ruke" u OS ''Sonja Marinković"
Radove naše kreativne radionice "Vredne ruke" prezentovali smo u OŠ ''Sonja Marinković". Odziv je zaista bio divan. Hvala svima koji su nas podržali. Moram istaći divan gest naših drugara učenika II razreda koji su, sa svojom učiteljicom Svetlanom-Cecom Ristić, sa mnogo ljubavi poželeli da učestvuju u Humanitarnoj akciji "ČEP ZA HENDIKEP" i na taj način pomognu da neko od osoba sa invaliditetom dođe do kolica.
     
  17-20.02.2014. - Prvenstvo članova Kluba
Šahovski klub "Pogledi" u partnerstvu sa sportskim Savezom osoba sa invaliditetom Beograda, organizovali su Prvenstvo za članove Kluba u biblioteci Doma. Na prvenstvu je učetvovalo 14 takmičara. Igralo se svako sa svakim, tempo igre pola sata po igraču. Za najuspešnije takmičare Savez je obezbedio medalje. I mesto pripalo je Nenadu Subotiću, II mesto Dušan Vasiću, III mesto Velimiru Knezeviću.
     
  16.02.2014. - DRUŽENJE VELEMAJSTORA ABRAMOVIČA SA ŠAHISTIMA SA INVALIDITETOM
Dom za odrasla invalidna lica na Bežanijskoj kosi u Zemunu bio je danas domaćin svojevrsnog šahovskog druženja - naš ugledni velemajstor, selektor muške reprezentacije, Boško Abramović odigrao je simaltunku u kojoj su mu protivnici bili sahisti sa invaliditetom. Organizator ove, po mnogo čemu, jedinstvene manifestacije, koja prerasta u lepu tradiciju i već nekoliko godina zaredom se održava upravo u ovo vreme, bio je Šahovski klub "Pogledi", inače klub osoba sa invaliditetom, korisnika kolica pre svega, u saradnji sa Sportskim Savezom osoba sa invaliditetom Beograda. Pored članova Kluba, velemajstoru Abramoviću svoje šahovsko umeće suprotstavili su stanari Doma u kome je i sedište istog, kolege iz drugih klubova kao i polaznici škole šaha za decu sa invaliditetom "Šah bez barijera", koju je Klub inicirao pre nekoliko godina i realizuje je sa uspehom uz podršku Gradskog Sekretarijata za sport i omladinu, i čak 5 (pet) njih je uspelo da ostane neporaženo - remije su izborili Milenko Pantić i Dušan Đurović, stanari Doma za odrasla invalidna lica, Dušan Vasić, član Saveza za cerebralnu i dečiju paralizu i Miroslav Nešovanović iz Društva za paraplegiju i kvadriplegiju, kao i Luka Bulatović član Saveza slepih i slabovidih Beograda.
     
    12-23.02.2014. - Koncerti ...
Neki stanari, ljubitelji dobre muzike, bili su na koncertima : Doris Dragović i DEEP PURPLE u Beogradskoj Areni, i u Sava Centru na koncertu grupe Legende.
     
  10-27.02.2014. - ''Vredne ruke'' u PU ''Sima Milošević''
Sindikat "Nezavisnost" Predškolske ustanove (PU) "Dr Sima Milošević" u Zemunu, u saradnji sa Udruženjem stanara Doma za odrasla invalidna lica u Zemunu, organizuju humanitarnu akciju "Čestitajmo 8.mart ženama sa invaliditetom" kupovinom unikatnog nakita nastalog u kreativnoj radionici "Vredne ruke". Svoje radove prezentovali smo u radnim jedinicama, tj u vrtićima: "Milica", "Veverica" "Zlatni Bor", "Zemunski Biser", "Čarolija", "Pačija škola", "Kamičak", "Bubamara", "Petar Pan", "Čvorak". U ime članova Udruženja izražavamo veliku zahvalnost svima koji su učestovali u akciji..
     
  10.02.2014. - Tribina o Multiple sklerozi
U našem Domu, Profesorka dr. Jelena Drulovuić održala je predavanje na temu Multipleks sleroza - Kako živeti sa ovim hroničnim neurološkim obolenjem.
     
  10.02.2014. - Otvoreni turnir u Dominama
Udruženje stanara Doma je u okviru svojih redovnih aktivnosti za I kvartal 2014. godine a u okviru sportske radionice organizovao otvoreni turnir u Dominama. Na turniru je učestvovalo 14 takmičara. Igralo se po sistemu eliminacija u IV kola. Da bi svi takmičari ravnopravno učestvovali angažovali smo radne terapeute zaposlene u Domu. Plasman je bio sledeći:
I mesto Milenko Pantić
II mesto Borislav Lukić,
III mesto Čedomir Antić.
Organizator ispred USD-a bila je Dragica Stanojević.
     
  23.01.2014. - Humatarni turnir u Boćanju za Savu Nesića
Na Beogradskom sajmu u hali 4, predstavnici Udruženja stanara Doma i sportsko-rekreativnog Udruženja "Sve je moguće" učestvovali su na HUMANITARNOM TURNIRU U BOĆANJU ZA NAŠEG DRUGARA SAVU NEŠIĆA, kome je hitno potrebna operacija. Organizator ove manifestacije bili su Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda u saradnji sa OŠ "Aca Milosavljević" iz Rušnja i "Avantura parkom". Da se nije desio ovaj nemili događaj sa prevrtanjem tobogana i malim povredama Savinih drugara niko nebi ni čuo za ovu akciju. Vest o prevrtanju tobogana je buknula neverovatnom brzinom, došlo je bezbroj policajaca, bezbroj novinara i hitne pomoći. Lažne INFORMACIJE za informacijama kao npr. EKSPLODIRAO TOBOGAN, PUKAO TOBOGAN, KRVAVA IGRA. Sve laž do laži! Na žalost nigde se nije čula vest zašto smo tu.? Hvala svima koji su podržali ovu akciju.
     
  16.01.2014. - Otvoreni turnir u Šahu
Šahovski klub "Pogledi" u saradnji sa Sportskim Savezom osoba sa invaliditetom Beograda organizovali su Open turnir u šahu. Na turniru je učestvovalo 30 takmičara. Igralo se po švajcarskom sistemu sedam kola, tempo igre 20 minuta po igraču. Najuspešniji takmičari bili su:
I mesto Zoran Stojanović,
II mesto Milan Jeremić,
III mesto Milan Petrović.
     
  13.01.2014. - Doček Srpske Nove godine
Udruženje stanara Doma (USD) organizovalo je za svoje članove, prijatelje i saradnike doček Srpske Nove godine. Za divno raspoloženje i žurku do ranih jutarnjih sati pobrinuo se Mlađa sa svojim raznolikim muzičkim repertoarom za svačiji ukus. Večeras je naša Nataša Petrović bila najveselija i pevala za nas. Drago nam je da je dosta članova došlo na druženje.
      
   

Likovna kolonija

 

Kreativna radionica "Vredne ruke"

10 %

Web-prezentacija Draženka Mitrovića

PRIJATELJI UDRUŽENJA
- DONATORI -

QUADRA GRAPHIC

NBS

JASMIL doo ARILJE
JASMIL doo ARILJE

Pepsi

Knjaz Miloš

Coca-Cola

Tehnomarket

 

 

Webmaster:
Ljubica Muzički
Design:
Željko Mićić
zeljkobg@gmail.com

Home   O nama   Dešavanja   Predstoji   Foto album
Drugi o nama   Korisni linkovi   Kontakt   Naš bilten"Pogledi"

 
Zahvaljujemo Ministarstvu rada i socijalne politike (Sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom) koje nam je omogućilo izradu web prezentacije.