Udruženje stanara doma ima ogromnu podršku i pomoć u radu od Ustanove Dom za odrasla invalidna lica.
Hronologija

Početna strana
O nama
Dešavanja
Predstoji...
Hronologija dogadjaja
Foto album
Video album
Drugi o nama
Korisni linkovi
Kontakt
Naš bilten

Facebook


Programske aktivnosti Udruženja od početka 2006. god. finansira MINRZS (Sektor za osobe sa invaliditetom)

 

Dešavanja i aktivnosti u aprilu 2014.

     
     
    30.4.2014. - Posetili smo Quadru Graphic
U susret prvomajskim praznicima posetisili smo naše dugogodišnje donatore i prijatelje iz Kompanije Quadra Graphic koji baš 1. Maja obeležavaju 26 godina svog uspešnog rada. Sve čestitke i još mnogo poslovnih uspeha od srca Vam žele članovi Udruženja stanara Doma. Hvala Vam što ste uvek tu za nas.
     
  27.4.2014. - Učešće na 27. Beogradskom maratonu
Po sedmi put za redom i osobe sa invaliditetom organizovano su učestvovale na 27. Beogradskom maratonu. Oko 200 naših sugrađana, svih uzrasta i raznih kategorija invaliditeta podelilo je radost učešća u Trci zadovoljstva sa ostalim građanima Beograda i Srbije. Pored učesnika iz Doma iz Sremčice, iz udruženja "Pobednik", "Naša deca" iz "Plave Školjke", dnevnog boravka u Šekspirovoj i Klinike za rehabilitaciju "dr M. Zotović", učestvovali su predstavnici brojnih OOSI iz Beograda. Najbrojniji su bili učenici škole "Veljko Ramadanović". Sve prisutne pozdravili su Kevin Jang, aktuelni svetski rekorder na 400 metara sa preponama, kao i Ministar za sport i omladinu Vanja Udovičić. Organizator ove akcije bio je Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda u saradnji sa Beogradskim maratonom, Poverenikom za zaštitu ravnopravnosti. Akcija je organizovana u cilju popularizacije i prezentacije sporta i sportske rekreacije osoba sa invaliditetom, kao i sa ciljem prevencije diskriminiteta ove populacije, sa motom "Ravnopravno do cilja". Ove godine osobe sa invaliditetom su imale dva predstavnika i u najtežoj sportskoj disciplini - trci na 42 kilometara Goran Nikolić iz Kragujevca i Vojislav Ćurulić iz Beograda. Nakon završene trke svi učesnici bili su gosti kompanije " McDonald's, gde su uz prigodno posluženje na Slaviji nastavili prijatno druženje. Inače i ovu manifestaciju kao i prethodnih godina i kao i većinu ostalih sličnog karaktera za učešće osoba sa invaliditetom podržao je i omogućio realizaciju Grad Beograd-Sekretarijat za sport i omladinu.
     
  27.04.2014. - VIII Memorijalni turnir - Stojimira Jeftića
Udruženje stanara Doma je u okviru svojih redovnih aktivnosti za II kvartal 2014. godine a u okviru sportske radionice organizovao VIII Memorijalni turnir u remiju posvećenog našem drugaru Stojimiru Jevtić. Učestvovalo 20 igrača. Turnir je ujedno i redovno VIII kolo LIGE LJUBITELJA REMIJA 2013-2014 godine. Organizator turnira je klub ljubitelja remija "TERC" uz podršku Udruženja stanara Doma (USD). Plasman je sledeći: I mesto - Zoran Stojanovic, II mesto - Šura Tintor, III mesto - Stojan David Jovanović, IV mesto - Oliver Madanović. Organizator Ispred USD-a bio je Branimir Nikolić.
     
  26-27.4.2014. - "Vredne ruke" na sajmu kozmetike
Radovi kreativne radionice "Vredne ruke" izlagani su na XXIII Međunarodnom Sajmu kozmetike "Dodir Pariza" u hali 2 na Beogradskom sajmu.
     
    25.4.2014. - Grupa stanara bila je na koncertu Crvene jabuke u Domu Sindikata
     
  23.4.2014. - ŠAHOVSKI KLUB "POGLEDI" OBELEŽIO DEVET GODINA POSTOJANJA
U Domu za odrasla invalidna lica na Bežanijskoj kosi, u kome je i sedište Kluba "Pogledi", Klub je obeležio devet godina svog postojanja i uspešnog rada. Tim povodom održana je godišnja skupština Kluba na kojoj je data podrška ostvarenim rezultatima, utvrđen sadržaj delovanja u narednom periodu i još jednom izražena zahvalnost za razumevanje i pomoć koju permanentno pružaju Šahovski Savez Beograda, Sportski Savez osoba sa invaliditetom Beograda a posebno Skupština Grada, odnosno Gradski Sekretarijat za sport i omladinu. Inače, i ove godine je povodom dana osnivanja Kluba organizovan već tradicionalni tzv. "Vaskršnji turnir". Na turniru je učestvovalo 28 igrača, a tutula najboljeg i pobednički pehar pripao je Zdenku Polhert članu ŠK "Pogledi", drugo mesto pripalo je Milanu Jeremić, a treće pripalo je Ratku Kuzmanović. Najuspešniji stanar Doma bio je Željko Dimitrijević.
     
    17.4.2014. - Vaskršnji bazar u OŠ "Sonja Marinković
Radove nase kreativne radionice "Vredne ruke" prezentovali smo na Vaskrsnjem Bazaru u OS ''Sonja Marinkovic". Odziv je zaista bio divan. Hvala svima koji su nas podrzali.
     
  10/11.4.2014. - Humanitarna Vaskršnja akcija u Narodnoj banci Srbije
Narodna banka Srbije u saradnji sa centrom za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju Beograd, udruženjima: "Živimo zajedno", Stari grad, MNRO Novi Beograd Gerentološki centar Beograd i "Udruženje stanara doma" organizovali su Humanitarnu uskršnju izložbu u periodu od 10 do 15 časova u holu isped amfiteatra na Slaviji i u svečanom holu u Kralja Petra.
     
    10.4.2014. - Trka kolica
Udruženje stanara Doma je u okviru svojih redovnih aktivnosti za II kvartal 2014. godine a u okviru sportske radionice organizovao takmičenje u preciznoj vožnji elektro-motornih kolica na igralištu Doma. Plasman je bio sledeći: I mesto Željko Dimitrijević, II mesto Svilana Luković, III mesto Darko Đokić. Organizator Ispred USD-a bio je Darko Đokić.
     
    9-30.4.2014. - Obuka tehnike Dekupaž
Udruzenje stanara Doma u saradnji sa Ustanovom organizovali su obuku izrade nakita i podmetaca tehnikom Dekubaz. Radionicu je vodila g-da Milica Vuletic. Kroz obuku je proslo 6 clanova Udruzenja. Radionice su odrzavane sredom u terminu od 9:30 -12:30
     
  9.4.2014. - Prvestvo Beograda u šahu za osobe sa invaliditetom
U prostoru biblioteke Doma za odrasla invalidna lica na Bežanijskoj kosi održano prvenstvo Beograda u šahu za osobe sa invaliditetom za 2014. godinu. U konkurenciji najboljih šahista iz više klubova i organizacija osoba sa invaliditetom, škola i ustanova socijalne zaštite iz svih delova Grada, titulu šampiona i pobednički pehar osvojio je Zdenko Polhert, član š.k. "Pogledi" sa istim brojem poena kao i drugoplasirani Rade Cimeša član Sportskog društva gluvih i nagluvih "Olimpija" koji je ipak morao da se zadovolji srebrom dok je treće mesto i bronzana medalja pripala Zoranu Kočoviću iz Saveza za cerebralnu i dečju paralizu Beograda. Uspešan organizator je i ovoga puta bio Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda dok je održavanje i ove kao i niza drugih takmičenja i priredbi u ovoj oblasti omogućio Grad Beograd Sekretarijat za sport i omladinu.
     
  7.4.2014. - KONCERT KLASIČNE MUZIKE
U našem Domu učenici muzičke škole "Kosta Manojlović" održali su koncert. Na repertoaru su bila popularna dela klasične muzike. Učenici i nastavnici na ovaj način su želeli da čestitaju predstojeće Vaskršnje praznike stanarima i zaposlenima.
     
  1.4.2014. - KVIZ ZABAVE
Posle dugo vremena imali smo ponovo Kviz zabave u kojem su uživali i dobro se zabavili i stanari i zaposleni. Takmičile su se tri ekipe po četiri člana (dva korisnika i dva radnika). Takmičari su se oprobali u igrama: tajanstveni predmet, zagonetna ličnost, karaoke, pantomima, ples sa balonom ... itd. Bilo je veoma zanimljivo sa dosta smeha. Pobednici su bili ekipa "Vladaoci". Kviz su ispred Doma organizovale Ivana Zuber i Marina Drljača.
      
   

Likovna kolonija

 

Kreativna radionica "Vredne ruke"

10 %

Web-prezentacija Draženka Mitrovića

PRIJATELJI UDRUŽENJA
- DONATORI -

QUADRA GRAPHIC

NBS

JASMIL doo ARILJE
JASMIL doo ARILJE

Pepsi

Knjaz Miloš

Coca-Cola

Tehnomarket

 

 

Webmaster:
Ljubica Muzički
Design:
Željko Mićić
zeljkobg@gmail.com

Home   O nama   Dešavanja   Predstoji   Foto album
Drugi o nama   Korisni linkovi   Kontakt   Naš bilten"Pogledi"

 
Zahvaljujemo Ministarstvu rada i socijalne politike (Sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom) koje nam je omogućilo izradu web prezentacije.