Udruženje stanara doma ima ogromnu podršku i pomoć u radu od Ustanove Dom za odrasla invalidna lica.
Hronologija

Početna strana
O nama
Dešavanja
Predstoji...
Hronologija dogadjaja
Foto album
Video album
Drugi o nama
Korisni linkovi
Kontakt
Naš bilten

Facebook


Programske aktivnosti Udruženja od početka 2006. god. finansira MINRZS (Sektor za osobe sa invaliditetom)

 

Dešavanja i aktivnosti u novembru 2013.:

     
     
    Tokom novembra meseca bili smo i na koncertu Tony Cetinskog, predstavi THE ILLUSIONISTS u Beogradskoj Areni i koncertu Olivere Katarine u Sava Centru.
     
  30.11.2013. - Učešće na manifestaciji "Ja sporije hodam"
Predstavnici sportsko-rekreativnog udruženja "Sve je moguće" učestvovali su na manifestaciji "Ja sporije hodam" u TC "Šumice".
     
  30.11.2013. - Tribina novi vid servisa podške za OSI na lokalu
U opštini Novi Beograd prisustvovali smo Tribini Aktivna podrška za osobe sa invaliditetom u aktvnostima svakodnevnog života na lokalu koju je vodio profesor Goran Nedović.
     
  Nov.2013. - Škola šaha ''Šah bez barijera'' tokom Novembra
Jedna grupa članova ŠK "Pogledi" posetila je decu u Sokobanjskoj koja pohađaju školu šaha u sklopu programa "Šah bez barijera'' koji je podržan od strane Gradskog sekretarijata za sport i omladinu a realizuje ga ŠK "Pogledi" u saradnji sa Sportskim savezom osoba sa invaliditetom Beograda i USD-om. Bilo je ovo divno popodne provedeno sa našim najmlađima. Za sada se škola šaha realizuje u Specijalnoj bolnici za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju:.....
.... opširnije ....
     
  28.11.2013. - "Sah bez barijera" - turnir u sahu za decu i mlade - Međunarodni dan OSI
Turnir u sahu za decu i mlade koji se vec cetvrtu godinu zaredom organizuje kao zavrsni deo celogodisnje i kontinuirane aktivnosti na projektu skole saha "Sah bez barijera", a u dane obelezavanja Medunarodnog dana osoba sa invaliditetom, ove godine odrzan je u prostoru biblioteke Doma za odrasla invalidna lica na Bezanijskoj kosi. ......
.... opširnije ....
     
  28.11.2013. - Snimljen je muzički spot solidarnosti "NEŽNI CVET BEZ LATICE"
Ispred Hrama Svetog Save snimljen je muzički spot solidarnosti sa decom sa invaliditetom "Nežni cvet bez latice". Autor muzike i teksta je Srđan Simeunović - Sendan, producent i aranžer Stefan Simić. Spot su snimali G Šljivić i Stefan Simić. U spotu su učestvovali: Bora Đorđević, Ivan iz Legendi, Jadranka Jovanović, Tanja Bošković, Gorica Popović, Rastko Janković, Ivan Jevtović, Rade Marjanović, Ivana Jordan, Ivana Maksimović, Hor Kolibri, deca sa invaliditetom iz Udruženja "Plava školjka, i "Pobednik", grupa stanara Doma za odrasla invalidna lica i predstavnici Udruženja "Feniks".
     
  25.11.2013. - Otvoreni turnir u dominama - Međunarodni dan OSI
U okviru tradicionalne manifestacije-obeležavanje Međunardnog dana osoba sa invaliditetom održan je turnir u dominama na kome su gosti već tradicionalno bili predstavnici doma iz Veternika. Na turniru je učestvovalo 26 igrača. Da bi svi takmičari ravnopravno učestvovali angažovali smo i radne terapeute kao asistente. Plasman je sledeći:
1 mesto - Zoran Ristić
2 mesto - Zorica Filipović
3 mesto - Borislav Lukić
Svi takmičari i gosti na poklon su dobili zidni kalendar za 2014 godinu. Organizator ispred USD-a bio je Dragan Joksić.
     
  24.11.-02.12.2013. - Trofej Beograda u Obrenovcu
Članovi ŠK "Pogledi" uz podršku Gradskog sekretariijata za sport i omladinu, a u sklopu programa škole šaha "Šah bez barijera" i Šahovskog saveza Beograda, učestvovali su na tradicionalnoj manifestaciji "Trofej Beograda u šahu", međunarodno otvoreno prvenstvo glavnog grada, uz učešće 178 takmičara iz 11 zemalja.
     
  24.11.2013. - Otvoreni turnir u Remiju - Međunarodni dan OSI
U okviru tradicionalne manifestacije - Obeležavanje Međunardnog dana osoba sa invaliditetom održan je otvoreni turnir u remiju na kom su učestvovala 22 igrača. Plasman je sledeći:
I mesto Stojan Jovanović,
II mesto Sanja Grubin,
III mesto Željko Dimitrijević,
IV mesto Oliver Mladenović.
Turnir je ujedno bio i III kolo LIGE LJUBITELJA REMIJA 2013-2014. Organizaror ispred USD-a i Kluba ljubitelja remija "TERC" bio je Željko Dimitrijević
     
  21.11.2013. - Otvoreni turnir u Boćanju - Međunarodni dan OSI
U okviru tradicionalne manifestacije - Obeležavanje Međunardnog dana osoba sa invaliditetom održan je turnir u Boćanja. Na turniru je učestvovalo 32 igrača među njima i naši prijatelji iz nekoliko ustanova i organizacija osoba sa invaliditetom. Igralo se po sistemu eliminacije na dva terena zbog velikog broja igrača. Da bi svi takmičari ravnopravno učestvovali angažovali smo i radne terapeute kao asistente. Plasman je sledeći:
1 mesto - Milanka Zečević
2 mesto - Srđan Pavlov
3 mesto - Saša
Na turniru su učestvovali igrači sa i bez invaliditeta. Svi takmičari i gosti na poklon su dobili zidni kalendar za 2014. godinu. Sudije ispred USD-a bili su: Miloš Mitić i Velimir Knežević.
     
  20.11.2013. - Otvoreni turnir u šahu - Međunarodni dan OSI
U okviru tradicionalne manifestacije - Obeležavanje Međunardnog dana osoba sa invaliditetom održan je turnir u šahu. Na turniru je učestvovalo 28 igrača. Igrao se Švajcarac, 7 kola, 30 minuta po igraču. Plasman je sledeći:
1 mesto - Milan Jeremic
2 mesto - Milasin Milosevic UPIK Kraguj
3 mesto - Milorad Davidovic
Organizator ispred USD-a bio je Dušan Đurović
     
  17.11.2013. - Otvoreni turnir u yambu Međunarodni dan OSI
U okviru tradicionalne manifestacije - Obeležavanje Međunardnog dana osoba sa invaliditetom održan je turnir u yambu. Na turniru je učestvovalo 14 igrača. Plasman je sledeći:
1 mesto - Slavica Đukić
2 mesto - Miroslav Mitrović
3 meso - Stojan Jovanović
Svi takmičari i gosti na poklon su dobili zidni kalendar za 2014. godinu. Organizator ispred USD-a bio je Goran Janković.
     
  15-17.11.2013. - Finalni meč DEVIS CUP-a
Grupa stanara bila je na Finalnom meču DEVIS CUP-a Srbija - Ceska u Beogradskoj Areni.
     
  15.11.2013. - Tribina ''Kako protiv diskriminacije osoba sa invaliditetom
U biblioteci Doma održana je Tribina ''Kako protiv diskriminacije osoba sa invaliditetom. Tribinu je vodio v.d. direktor Doma Srđan Simeunović. Predavači su bili: Dr. Jovica Trkulja - Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu, Dr. Damjan Tatić - Komitet za prava osoba sa invaliditetom i Dr. Predrag Vukasović -naučni saradnik Instituta za uporedno pravo a od skoro je i naš kolega stanar doma.
     
  10.11.2013. - Završena zonska liga Beograda grupa ''B''
U takmičenju je učestvovao i nas ŠK "Pogledi" koji je zauzeo 7. mesto. Sve čestitke.
     
  8.11.2013. - IV Sportske igre za decu sa invaliditetom na Beogradskom Sajmu
Na poziv NVO "Plava školjka" učestvovali smo na manifestaciji IV Sportske igre za decu sa invaliditetom na Beogradskom Sajmu. U sali SD Radnički na Zvezdari, deca iz Novog Bečeja, Zrenjanina, Novog Sada, Ćuprije, Jagodine, Paraćina, Uba, Loznice i Pančeva kao i članovi više udruženja i ustanova Beograda, imali su mogućnost da se kroz nekoliko sportskih disciplina igraju sa našim poznatim ličnostima Savom Milosevićem, Svetlanom Kitić i mnogim drugima. Veliko iznenađenje je usledilo kada je pevač Ivan Gavrilović sa mališanima napravio žurku uz hit 90 "200 na sat".
     
      
   

Likovna kolonija

 

Kreativna radionica "Vredne ruke"

10 %

Web-prezentacija Draženka Mitrovića

PRIJATELJI UDRUŽENJA
- DONATORI -

QUADRA GRAPHIC

NBS

JASMIL doo ARILJE
JASMIL doo ARILJE

Pepsi

Knjaz Miloš

Coca-Cola

Tehnomarket

 

 

Webmaster:
Ljubica Muzički
Design:
Željko Mićić
zeljkobg@gmail.com

Home   O nama   Dešavanja   Predstoji   Foto album
Drugi o nama   Korisni linkovi   Kontakt   Naš bilten"Pogledi"

 
Zahvaljujemo Ministarstvu rada i socijalne politike (Sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom) koje nam je omogućilo izradu web prezentacije.