Udruženje stanara doma ima ogromnu podršku i pomoć u radu od Ustanove Dom za odrasla invalidna lica.
Hronologija

Početna strana
O nama
Dešavanja
Predstoji...
Hronologija dogadjaja
Foto album
Video album
Drugi o nama
Korisni linkovi
Kontakt
Naš bilten

Facebook


Programske aktivnosti Udruženja od početka 2006. god. finansira MINRZS (Sektor za osobe sa invaliditetom)

 

Dešavanja i aktivnosti u martu 2013.:

     
     
  27.03.2013. - Satirično-muzičko veče
U Biblioteci Doma odrzmano je Satirično muzicko veče na kome su učesnici bili: Vukoan Bošković, Ljubomir Vujović, naš radni terapeut Saša Popović, stanari Duško Bosančić, Momčilo Ružičić i Marija Đurađević.
     
  25.03.2013. - Redovna godišnja Skupština Udruženja stanara doma
     
  22.03.2013. - Grupa "ALISA" u našem Domu
U biblioteci Doma za odrasla invalidna lica u Zemunu odrzan je koncert Miroslava Živanovića - Pileta (pevač) rok grupe "Alisa". Svi zajedno podsetili smo se hitova: "Sanja", "Vojskovoda", "Posle devet godina" itd.
     
  19.03.2013. - Otvoreni turnir u Boćanju
Udruzenje stanara Doma je u okviru svojih redovnih aktivnosti za I kvartal 2013.godine a u okviru sportske radionice organizovao je otvoreni turnir u boćanju. Igralo po sistemu eliminacija na dve dobijene partije. Na turniru je učestvovalo 12 takmičara. I mesto Milada Lazić, II mesto Dusan Šurović, III mesto Radomir Basčarević. Organizator Ispred USD-a bio je Milos Mitić.
     
  14.03.2013. - Obeležen Svetski dan bubrega
14. Marta obelezen je Svetski dan bubrega u Sportskom centru "Olimp" u saradnji sa Opstinom Zvezdara, Domom zdravlja Zvezdara, institutom za javno zdravlje "Batut", Udruzenjima "Plavi krug", "Sve za osmeh", "Renalis", "DonorHeroj" i kreativnom radionicom "Vredne ruke" udrzenja stanara doma za odrasla invalidna lica u Zemunu, podrzali su ovu akciju.
     
  14.03.2013. - Umetničko veče u Domu
Vrsilac duznosti direktora Doma od 01.03.2013. je Srđan Simeunović koga većina stanara poznaje jos iz perioda rada u Savezu za cerebralnu i dečiju paralizu Srbije. Zelja mu je da pokrene kulturno stvaralastvo u Domu koje je kroz nekoliko zadnjih godina zatajilo. U saradnji sa Udruzenjem stanara Doma, organizovano je umetničko veče na kome su učestvovali: operska pevačica Sandra Prodanović, takmičari iz "Ja ima talenat" grupa "ČUDESMO", članovi drustva knjizevnika Beograda, pesnici iz drugih organizacija sa invaliditetom, kao sto su Milan Milutinović, Predrag Vukasović, Bojana Dimitrijević i mnogi drugi. Među učesnicima bili su i nasi stanari: Šurđica Lazić, Dusko Bosančić, Momčilo Ruzičić, prezentovano je i likovno stvaralastvo nase Ljubice Muzički koja izuzetno slika, kao i uspesi nasih Paraolimpijaca, Drazenka Mitrovića i Zeljka Dimitrijevića. Veliko nam je zadovoljstvo sto je sa nama ove večeri bio i Velimir Knezević dugogodisnji prijatelj stanara ove kuće koji je i pokretač ovih akcija bio jos davne 2004. godine. Jednostavno večeras je bilo za svakog po nesto i stanarima je ova promena da se u Domu ponovo nesto desava posle duze pauze prosto prijala.
     
  13.03.2013. - Rasveta na parkingu
U okviru radionice ''Uradi sam'' napravljeno je osvetljenje na parkinga za potrebe stanara.
     
  12.03.2013. - Kviz "Asocijacija"
Udruzenje stanara Doma je u okviru svojih redovnih aktivnosti za I kvartal 2013.godine a u okviru sportske radionice organizovalo Kviz "Asocijacija" iz oblasti: Artikli koji se mogu kupiti u Mega marketu RODA, Domaći pevači i pevačice i zemlje sveta. Na kvizu je učestvovalo 14 takmičara. I mesto Utjeha Scekić, II mesto Aca Stefanović, III mesto Milan Drakula. Organizator ispred USD-a bio je Vladimir Veljković.
     
  08.03.2013. - Na koncertu Željka Samardžića
Grupa stanara provela je divno vece u Kombank Areni 8.marta sa prijateljima iz Quadra Grapfice, Sanjom, Cecom i mnogim drugima...
     
  08.03.2013. - Proslava 8. Marta u restoranu "Jezero" na Adi Ciganliji
Petu godinu za redom, Hendi centar "Koloseum" organizovao je proslavu 8. marta, posvecenu zenama sa invaliditetom., odrzanu u restoranu "Jezero" na Adi Ciganliji. Pokrovitelj manifestacije jeste Ministarstvo rada, zaposljavanja i socijalne politike, a partneri Savetodavno telo OSI pri Kabinetu gradonačelnika Beograda i Turistička organizacija Beograd. Na poziv Darka Ivića jedna grupa članica Udruzenja stanara Doma bile su učesnice ovog programa.
     
  08.03.2013. - II medijski turnir žena u malom fudbalu
Na poziv predstavnika RTV Studio "B", i Gradske opstine Zvezdare, predstavnici Sportsko rekreativnog udruzenja osoba sa invaliditetom "Sve je moguće i Udruzenja stanara Doma posetili su Drugi medijski turnir zena u malom fudbalu, u organizaciji RTV Studio "B", Gradskog sekretarijata za sport i omladinu i Fudbalskog saveza Srbije, koji je povodom 8. marta - međunarodnog Dana zena, odrzan u Centar za kulturu i sport "Sumice". Svaka ekipa bila je u jednobojnim majicama, dresovima, sa zastitnim znakom svoje medijske kuće. Atmosfera je bila sjajna. Bilo je dosta muzike smeha, zabave. Sve prisutne dame na kraju su dobile unikatni rad iz nase kreativne radionice "Vredne ruke" koji je GO Zvezdara otkupila od nas sa zeljom da podrzi i afirmise stvaralastvo osoba sa invaliditetom.
     

  08.03.2013. - Osmomartovsko takmičenje za dame sa invaliditetom na"Olimpu"
Predstavnici Udruzenja stanara Doma i Sportsko rekreativnog udruzenja osoba sa invaliditetom "Sve je moguće" učestvovali su na Osmomartovskom takmičenju za dame sa invaliditetom povodom Međunarodnog dana zena u sportskom centru "OLIMP" na Zvezdari. Organizator takmičenja je Sportski Savez osoba sa invaliditetom Beograda u partnerstvu sa Drustvom za sport i rekreaciju invalida opstine Zvezdara. Pokrovitelj takmičenja je Skupstina grada ( Sekretarijat za sport i omladinu i Sekretarijat za socijalnu zastitu ) i Gradska opstina Zvezdara. Svi prisutni su imali priliku da izaberu dve discipline da se takmiče. Birali smo između Boćamja, bacanja pločica, viseće kugle, stonog tenisa i pikada. Bilo je ovo divno prolećno pre podne koje je proteklo u sportskom duhu kao i uvek.
     
  06.03.2013. - Sportski dan u Braće Jerković
Na predlog zaposlenih u Dnevnoj bolnici za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju Braće Jerković 5, organizovano je sportsko pre podne za učenike OS "Dragan Hercog" i "Miodrag Matić". U Dogovoru sa nasim a ujedno i velikim prijateljen ove dece g-dinom Velimirom Knezevićem svaka od NVO u Domu dala je svoj doprinos da deci ovo pre podne bude nezaboravno. Deca su bila odusevljena velikim brojem disciplina. Mogli su da se takmiče u atletici, boćanju, bacanju pločica, pikadu, visećoj kugli i košarci. Sa nekim od disciplina imali su priliku prvi put da se susretnu. Njihovi osmesi govore vise od reci.
     
    Od 01. marta, Sindikat "Nezavisnost" Predskolske ustanove "Dr Sima Milosevic" u Zemunu, u saradnji sa Udruzenjem stanara Doma za odrasla invalidna lica u Zemunu, organizuju humanitarnu akciju "Čestitajmo 8.mart zenama sa invaliditetom" kupovinom unikatnog nakita nastalog u kreativnoj radionici "Vredne ruke" i slika nastalih na nasim likovnim kolonijama. Tokom marta meseca ispred pomenutog sindikata nasa sestra Lidija Nedić, koja sada radi u vrtiću "Zemunski biser" jaslice u Zemunu, i koja je inicijator cele akcije, će svojim kolegama prezentovati sta to sve rade članice Udruzenja. U ime članova Udruzenja izrazavamo veliku zahvalnost svima koji su učestovali u akciji..
     
  01.03.2013. - GO Zvezdara u poseti radionici ''Vredne ruke''
Već drugu godinu za redom predstavnici GO Zvezdara povodom 8. marta kupuje radove iz nase Kreativne radionice "Vredne ruke" za, sad vec tradicionalnu Manifestaciju "Medijski osmomartovski turnir u fudbalu za dame" koji se odrzava u Sportskom centru "Šumice", sa cilje da siroj drustvenoj zajednici, promovisu i afirmisu stvaralastvo osoba sa invaliditetom. Zaista lep i divan gest, nema sta.
     
      
   

Likovna kolonija

 

Kreativna radionica "Vredne ruke"

10 %

Web-prezentacija Draženka Mitrovića

PRIJATELJI UDRUŽENJA
- DONATORI -

QUADRA GRAPHIC

NBS

JASMIL doo ARILJE
JASMIL doo ARILJE

Pepsi

Knjaz Miloš

Coca-Cola

Tehnomarket

 

 

Webmaster:
Ljubica Muzički
Design:
Željko Mićić
zeljkobg@gmail.com

Home   O nama   Dešavanja   Predstoji   Foto album
Drugi o nama   Korisni linkovi   Kontakt   Naš bilten"Pogledi"

 
Zahvaljujemo Ministarstvu rada i socijalne politike (Sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom) koje nam je omogućilo izradu web prezentacije.