Udruženje stanara doma ima ogromnu podršku i pomoć u radu od Ustanove Dom za odrasla invalidna lica.

Hronologija

Početna strana
O nama
Dešavanja
Predstoji...
Hronologija dogadjaja
Foto album
Video album
Drugi o nama
Korisni linkovi
Kontakt
Naš bilten

Facebook


Programske aktivnosti Udruženja od početka 2006. god. finansira MINRZS (Sektor za osobe sa invaliditetom)

 

Dešavanja i aktivnosti u januaru i februaru 2013.:

 
13.01.2013. - Doček Srpske Nove godine i obelezavanje 10 godina rada USD-a.
Udruzenje stanara Doma (USD) organizovalo je za svoje članove, prijatelje i saradnike doček Srpske Nove godine i obelezavanje 10. godina rada Udruzenja.
Za divno raspolozenje i zurku do ranih jutarnjih sati pobrinuo se Mlađa sa svojim raznolikim muzičkim repertoarom sa svačiji ukus.
Hvala svima koji su sve ove godine bili i verovali u nas. Trudićemo se da budemo jos bolji.
 

15.01.2013. - Kviz Asocijacije
Udruzenje stanara Doma je u okviru svojih redovnih aktivnosti za I kvartal 2013.godine a u okviru sportske radionice organizovao Kviz "Asocijacija" iz oblasti crtani filmovi, bilje i zanimanja. Na kvizu je učestvovalo 15 takmičara.
I mesto Goran Janković,
II mesto Milenko Pantić,
III mesto Aca Stefanović.
Organizator Ispred USD-a bio je Milos Mitić.

 
 
14-18.01.2013. - Na VMA
Radovi iz nase kreativne radonice, kao i slike nastale na našim likovnim kolonijama prodavani su na VMA. Zaposlenima se dopada to sto mi radimo tako da ćemo ovu prodaju ponoviti na jesen na obostrano zadovoljstvo.
  27.01.2013. - Otvoreni turnir u Remiju
Na turniru je učestvovalo 20 igrača. Plasman je sledeći:
I mesto - Stojan Jovanović,
II mesto - Drazenko Mitrović,
III mesto - Nenad Subotić,
IV mesto - Slavica Kovačević.
Turnir je bio IV kolo LIGE LJUBITELJA REMIJA 2012-2013.
Organizaror ispred USD-a i Kluba ljubitelja remija "TERC" bio je Branimir Nikolić.
 
 
06.02.2013. - Kreativna radionica ''Vredne ruke'' u Privrednoj Komori Srbije
u Sredu, 06.02.2013. godine. Radovi kreativne radonica ''Vredne ruke" promovisana je u Privrednoj Komori Srbiji. Posećenos je zaista bila velika. Nezmerno smo srećni zbog toga.
Na obostrano zadovoljstvo dogovoreno je da će se saradnja nastaviti.
Hvala svima koji su pomogli da se ova akcija realizuje.
  09.02.2013. - Simultanka Velemajistora Boska Avramovica
Danas je u Domu za odrasla invalidna lica u Zemunu, na Bezanijskoj kosi nas ugledni sahista, velemajstor Bosko Avramović odigrao meč - simultanku sa osobama sa invaliditetom iz Beograda. Ovo svojevrsno sahovsko druzenje organizovao je, sto čini vec tradicionalno, Sahovski klub "Pogledi" inače klub osoba sa invaliditetom, pre svega korisnika invalidskih kolica, u saradnji sa Sportskim Savezom OSI Beograda a uz podrsku i pod pokroviteljstvom Skupstine Grada - Gradskog Sekretarijata za sport i omladinu. Učestvovali su članovi vise organizacija i udruzenja ove populacije kao i učenici nekoliko skola za decu sa invaliditetom. Meč je odigran na 27 tabli, pa iako je osnovni cilj ovih susreta popularizacija sahovske discipline i afirmacija mogućnosti osoba sa invaliditetom, nije izostala sva draz takmičenja pa je ukupan rezultat 25:2 za velemajstora Avramovića, gde je na četiri table zabelezen neresen ishod - remizirali su Zdenko Polhert, član Udruzenja za cerebralnu i dečju paralizu Novog Beograda, Milenko Pantić, stanar Doma za odrasla invalidna lica, Miroslav Nesovanović, član Udruzenja paraplegičara i kvadriplegičara "Beograd" i Nikola Mihajlović, učenik skole za slepe i slabovide "Veljko Ramadanović" iz Zemuna.
   
 
11.02.2013. - Otvoreni turnir u Dominama
Udruzenje stanara Doma je u okviru svojih redovnih aktivnosti za I kvartal 2013.godine a u okviru sportske radionice organizovalo je otvoreni turnir u Dominama. Na turniru je učestvovalo 15 takmičara. Igralo se po sistemu eliminacija u IV kola. Da bi svi takmičari ravnopravno učestvovali angazovali smo volonterku USD-a i radne terapeute zaposlene u Domu.
I mesto Zorica Filipović,
II mesto Dusan Šurović,
III mesto Milenko Pantić.
Organizator Ispred USD-a bio je Dragan Joksić.
  16.02.2013. - Poseta deci u Sokobanjskoj
Jedna grupa članova SK "Pogledi" posetila je decu u Sokobanjskoj koja pohađaju skolu saha u sklopu projekta "Sah bez barijera" koji je podrzan od strane Gradskog sekretarijata za sport i omladinu a realizuje ga SK "Pogledi" u saradnji sa Sportskim Savezom osoba sa invaliditetom Beograda i USD-om. Bilo je ovo divno popodne provedeno sa nasim najmlađima.
Za sada se skola saha odrzava subotom u Specijalnoj bolnici za decu obolele od cerebralne paralize u Sokobanjskoj, utorkom i petkom u dnevnoj bolnici u Braća Jerkovicć , sredom u Zavodu za rehabilitaciju "Miroslav Zotović" i četvrtkom u skoli Dragan Kovaćević. Inače, predviđeno je da ove aktivnosti traju preko cele godine ali i postanu oblik redovnog budućeg rada, i da se stalno obogaćuju i prosiruju drugim sadrzajima (turniri, takmičenja, posete i simultanke poznatih sahista, izleti itd..
   
 
17.02.2013. - V Memorijalni turnir u remiju - Sećanje na Anđeliju Ilić
U saradnji sa USD-om, odrzan je V Memorijalni turnir u remiju sećanje na nasu drugaricu Anđeliju Ilić koja je obozavala ovu igru. Na turniru je učestvovalo 25 igrača. Plasman je sledeći:
I mesto - Šuro Tintor
II mesto - Dijana Vukičević
III mesto - Marija Veličković
IV mesto Predrag Anđelković
Turnir je bio V kolo LIGE LJUBITELJA REMIJA 2012-2013.
Organizaror ispred USD-a i Kluba ljubitelja remija "TERC" bio je Zeljko Dimitrijević.
  20.02.2013. - I Sajam socijalnog preduzetnistva u Privrednoj komori Beograda
Sajam je otvoren pod pokroviteljstvom Sekretarijata za socijalnu zastitu, Sekretarijata za privredu i Gradskog centra za socijalno preduzetnistvo Beograda. Manifestacija je odrzana u organizaciji Foruma mladih sa invaliditetom i uz podrsku Ambasade Kraljevine Norveske u Srbiji i Ministarstva rada, zaposljavanja i socijalne politike. Grad Beograd, kao lokalna samouprava, od 2008. godine posvećuje veliku paznju socijalnom preduzetnistvu, podsetio je član Gradskog veća Aco Petrović. - Interes grada je da konkretno pomogne svim ugrozenim kategorijama ljudi, koji su maltene izopsteni iz naseg drustva. Socijalno preduzetnistvo i ovaj novi gradski centar treba da pomognu da ti ljudi dođu do posla, posebno kada je reč o osobama starijim od 50 godina i pripadnicima manjinskih zajednica. Grad će im konkretno pomagati mogućnosću da se dokvalifikuju ili prekvalifikuju, kao i da akcijama zainteresuje, pre svih, male zanatske radnje da angazuju ovu populaciju - ukazao je Petrović. Vrsilac duznosti direktora Gradskog centra za socijalno preduzetnistvo Beograda Aleksandra Grubin istakla je da je taj centar vec počeo sa radom, dok će za korisnike biti dostupan vrlo brzo. - Osnovni cilj centra je da socijalnim preduzećima, preduzetnicima i osobama u stanju socijalne potrebe preko programa zaposljavanja i samozaposljavanja omogući da dođu do posla - navela je Grubinova. Na poziv Sanje Grubin nasa Kreativna radionica "Vredne ruke" učestvovala je na ovom sajmu sa jos 40-tak izlagača.
     
 
23.02.2013. - Prezentacija stvaralaštva OSI u hotelu Hajat
Na poziv predstavnika Rotari kluba Srbije u Hotelu Hajat Prezentovano je stvaralastvo osoba sa invaliditetom. Među brojnim izlagačima bila je i nasa Kreativna radionica "Vredne ruke". Donirana su za potrebe stanara Doma mehanička kolica.
  24.02.2013. - Otvoreni turnir u Yambu
U okviru sportske radionice Udruzenje stanara Doma, organizovalo je otvoreni turnir u Yambu. Na turniru je učestvovalo 20 takmičara. Igralo se po sistemu eliminacija u IV kola. Da bi svi takmičari ravnopravno učestvovali angazovali smo radne terapeute zaposlene u Domu.
I mesto Dijana Vukičevic,
II mesto Nenad Subotić,
III mesto Jovana Tintor
Organizator Ispred USD-a bio je Milenko Pantić.
 
   

Likovna kolonija

 

Kreativna radionica "Vredne ruke"

10 %

Web-prezentacija Draženka Mitrovića

PRIJATELJI UDRUŽENJA
- DONATORI -

QUADRA GRAPHIC

NBS

JASMIL doo ARILJE
JASMIL doo ARILJE

Pepsi

Knjaz Miloš

Coca-Cola

Tehnomarket

 

 

Webmaster:
Ljubica Muzički
Design:
Željko Mićić
zeljkobg@gmail.com

Home   O nama   Dešavanja   Predstoji   Foto album
Drugi o nama   Korisni linkovi   Kontakt   Naš bilten"Pogledi"

 
Zahvaljujemo Ministarstvu rada i socijalne politike (Sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom) koje nam je omogućilo izradu web prezentacije.