Udruženje stanara doma ima ogromnu podršku i pomoć u radu od Ustanove Dom za odrasla invalidna lica.
Hronologija

Početna strana
O nama
Dešavanja
Predstoji...
Hronologija dogadjaja
Foto album
Video album
Drugi o nama
Korisni linkovi
Kontakt
Naš bilten

Facebook


Programske aktivnosti Udruženja od početka 2006. god. finansira MINRZS (Sektor za osobe sa invaliditetom)

 

Dešavanja i aktivnosti u aprilu 2013.:

     
     
  25-26.04.2013. - Humanitarna Uskršnja akcija u Narodnoj banci Srbije
Narodna banka Srbije u saradnji sa centrom za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju Beograd, udruženjima: „Živimo zajedno“ Stari grad, MNRO Novi Beograd i "Udruženje stanara doma" organizovali su Humanitarnu uskršnju izložbu u peridu od 10 do 15 časova u holu isped amfiteatra na Slaviji i u svečanom holu u Kralja Petra.
     
  23/24.04.2013. - Ponovo u Kompaniji Quadra Graphic
U Kompaniji Quadra Graphic d.o.o. Beograda, u susret Vaskršnjim praznicima organizovana je prodajna izložba kreativne radionice „Vredne ruke“ u periodu od 13:00-16:00 časova. Hvala svima za ovu akciju koja je bila veoma posećena.
     
  21.04.2013. - VII Memorijalni turnir u remiju
Iako su neki standardni igrači odustali od ovog turnira, posvećenog našem drugaru Jevtić Stojimiru, zbog BEOGRADSKOG MARATONA, ipak je učestvovalo 17 igrača. Turnir je ujedno i redovno VII kolo LIGE LJUBITELJA REMIJA 2012-2013 godine. Organizator turnira je klub ljubitelja remija “TERC” uz podršku Udruženja stanara Doma (USD).
Plasman je sledeći:
I mesto – Dimitrijević Željko
II mesto- Knežević Velimir
III mesto – Pantić Milenko
IV mesto – Jovanović Stojan
Današnjim plasmanom na IV mesto i osvajanjem 8 bodova JOVANOVIĆ STOJAN je obezbedio PRVO MESTO u UKUPNOM PLASMANU za sezonu 2012-2013.god. Plasman za drugo i treće mesto će se znati tek u junu kada se igra poslednje kolo LIGE LJUBITELJA REMIJA 2012-2013.
     
  21.04.2013. - Učesće na 26. Beogradskom maratonu
Na ovogodišnjem Beogradskom maratonu, oko 250 osoba sa invaliditetom iz grada Beograda, raznih kategorija invalidnosti podelilo je radost učešća u Trci zadovoljstva sa ostalim građanima Beograda i Srbije. Organizator ove akcije bio je Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda u saradnji sa Beogradskim maratonom, poverenikom za zaštitu ravnopravnosti i kompanijom "McDonald’s". Akcija je organizovana u cilju popularizacije i prezentacije sporta i sportske rekreacije osoba sa invaliditetom, kao i sa ciljem prevencije diskriminiteta osoba sa invaliditetom, sa motom „Ravnopravno do cilja„. Sve učesnike Trke zadovoljstva na startu su pozdravili Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić i legendarni atletičar iz SAD Karl Luis.
I ove godine osobe sa invaliditetom su imale predstavnika u najtežoj sportskoj disciplini – trci na 42 kilometara - Goran Nikolić iz Kragujevca. U polumaratonskoj trci, osobe sa invaliditetom je predstavljao Milan Petrović iz Leskovca. Nakon završene Trke, u restoranu "McDonald’s" na Slaviji, uz prigodno posluženje nastavljeno je prijatno druženje sa svim učesnicima.
     
  18.04.2013. - ŠAHOVSKI KLUB "POGLEDI" OBELEŽIO OSAM GODINA POSTOJANJA
Danas je u Domu za odrasla invalidna lica na Bežanijskoj kosi, u kome je i njegovo sedište,Klub „Pogledi“ inače Klub osoba sa invaliditetom, korisnika invalidskih kolica pre svega, obeležio osam godina svog postojanja i uspešnog rada. Tim povodom održana je godišnja skupština Kluba na kojoj je data podrška ostvarenim rezultatima, utvrđen sadržaj delovanja u narednom periodu i još jednom izražena zahvalnost za razumevanje i pomoć koju permanentno pružaju Šahovski Savez Beograda, Sportski Savez osoba sa invaliditetom Beograda a posebno Skupština Grada, odnosno Gradski Sekretarijat za sport i omladinu. Inače, i ove godine je povodom dana osnivanja Kluba organizovan već tradicionalni tzv. „Vaskršnji turnir“ koji pobuđuje veliko interesovanje. Na turniru je učestvovalo 38 igrača, a tutula najboljeg i pobednički pehar pripao je Milanu Davidoviću članu ŠK "PKB", drugo mesto pripalo je Milanu Jeremiću, a treće pripalo je Aleksandru Ugrenoviću. Najuspešniji stanar Doma bio je Momčilo Ružičić, dok je najuspešniji mladi učesnik bio Nikola Mihajlović, učenik Škole za decu sa problemima vida „Veljko Ramadanović“ iz Zemuna. Sudija na turniru bio je Željko Dimitrijević (kompjutersko parovanje) inače član ŠK “Pogledi“.
     
  16.04.2013. - Otvoreni turnir u pikadu za muškarce i žene
Udruženje stanara Doma je u okviru svojih redovnih aktivnosti za II kvartal 2013. godine a u okviru sportske radionice organizovalo otvoreni turnir u pikadu za muškarce i žene. Na turniru je učestvovalo 12 takmičara. Organizator ispred USD-a Milan Drakula.
     
  16.04.2013. - Nagrade grada Beograda
Na svečanoj sednici Skupštine grada, u okviru manifestacije „Dani Beograda”, 16. aprila dodeljene su nagrade grada Beograda najboljima među Beograđanima u 19 različitih oblasti. Među njima su bili Tanja Dragić i Željko Dimitrijević koji su nagrađeni za osvojene zlatne medalje na Paraolimpijskim igrama u Londonu. Sve čestitke od svih nas.
     
  09.04.2013. - Otvoreni turnir u pločicama
Udruženje stanara Doma je u okviru svojih redovnih aktivnosti za II kvartal 2013.godine a u okviru sportske radionice organizovalo otvoreni turnir u bacanju pločica. Na turniru je učestvovalo 21 takmičar. I mesto Saša Popović, II mesto Draženko Mitrović, III mesto Branka Stošić. Organizator Ispred USD-a bila je Nada Muzički.
     
  08.04.2013. - Donacija skole stranih jezik "ST. NICOLAS SCHOOL"
Škola stranih jezika "ST. NICOLAS SCHOOL" donirala je za članove Sportsko rekreativnog udruženja "Sve je moguće" i stanare Doma kurs Engleskoj jezika za početnike. Kurs je počeo 8. aprila i održavaće se ponedeljkom i četvrtkom u biblioteci Doma u naredna tri meseca.
     
  08.04.2013. - Predavanje u susret prazniku Vaskrsu
U biblioteci doma za odrasla invalidna lica održano je predavanje u susret prazniku Vaskrsu sa sledećim temama: Goran Radenković - "Praznik VASKRS" i Miroljub Nestorović - " Milanski Edikt".
     
  06-07.04.2013. - "Vredne ruke" na sajmu kozmetike
Radovi kreativne radionice "Vredne ruke" izlagani su na XXI Međunarodnom Sajmu kozmetike "Dodir Pariza" u hali 2 na Beogradskom sajmu.
     
  03-04.04.2013. - Premijera filma "Rampa"
U Domu omladine, održan je 60. Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma od 02-06. aprila 2013. Evo šta autori kažu o samom filmu: "Kada u Domu za odrasla invalidna lica ne radi lift, korisniku je potrebno 15 minuta da siđe do prizemlja - rampom. Film je dokument o vremenu koje teče drugacije. Milada Lazić nas, metaforički, tokom 15 minuta vodi kroz svoj život. Slika iz njene vizure dočarava "rampe" kojima prolazi 33 godine, bitke koje je izgubila, sa kojima se pomirila, ali i koje pobeđuje. Zasićenje televizijskim informativnim formama sve više usmerava Vesnu i Nebojšu ka temeljnijem posmatranju okoline u dokumentarnom filmu. Njihovi različiti uglovi posmatranja događaja i ljudi, urodili su zanimljivim rezultatima. Dobar primer je film Rampa. Prijateljstvo sa Miladom Lazić, stanovnicom Doma za odrasla invalidna lica na Bežanijskoj kosi, postavilo je pred njih problem kako da prikažu poraznu sliku svakodnevice osoba sa invaliditetom i ukažu na potebu stvaranja ravnopravnih uslova u svim segmentima života."
     
  01.-15.04.2013. - Izrada magnetića za Susret Generacije Med. škole "9.Maj"
Nasu kreativnu radionicu posetile su nasa prijateljica Sanja Ristić i g-đa Jelena Sutonja sa zeljom da angazuje nase članice da uradimo 500 magneta za akciju Susreti generacije Medicinske skole ''9.maj'' iz Prištine. Bila je odusevljena stvaralastvom nasih devojaka. Srećni smo i zadovoljni sto smo i mi deo ovog lepog jubileja.
     
  01.04.2013. - Obeležen Svetski dan osoba sa Autizmom
Na poziv g-đe Vesne Perović, predstavnici udruženja SJM pristvovali su premijeri inkluzivnog mjuzikla ''Čarobno putovanje za 80 dana" sa decom sa autizmom u Ustanovi kulture Palilula.
     
      
   

Likovna kolonija

Web-prezentacija Draženka Mitrovića

PRIJATELJI UDRUŽENJA
- DONATORI -

QUADRA GRAPHIC

NBS

JASMIL doo ARILJE
JASMIL doo ARILJE

Pepsi

Knjaz Miloš

Coca-Cola

Tehnomarket

 

 

Webmaster:
Ljubica Muzički
Design:
Željko Mićić
zeljkobg@gmail.com

Home   O nama   Dešavanja   Predstoji   Foto album
Drugi o nama   Korisni linkovi   Kontakt   Naš bilten"Pogledi"

 
Zahvaljujemo Ministarstvu rada i socijalne politike (Sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom) koje nam je omogućilo izradu web prezentacije.