Udruženje stanara doma ima ogromnu podršku i pomoć u radu od Ustanove Dom za odrasla invalidna lica.
Hronologija

Početna strana
O nama
Dešavanja
Predstoji...
Hronologija dogadjaja
Foto album
Video album
Drugi o nama
Korisni linkovi
Kontakt
Naš bilten

Facebook


Programske aktivnosti Udruženja od početka 2006. god. finansira MINRZS (Sektor za osobe sa invaliditetom)

 

Dešavanja i aktivnosti u septembru 2012.:

     
     
  Juli, avgust i septembar 2012. - Tokom leta Opština Zemun omogućila nam je izložbeni prodajni prostor za radove kreativne radionice na zemunskom Keju.
     
  30.09.2012. - "Sportska bajka" u ZOO vrtu
U Beogradskom Zoo Vrtu održana je tradicionalna humanitarna manifestacija pod nazivom "Sportska bajka" koja za cilj ima promociju sporta mladima. Promoter ovogodišnje manifestacije je paraolimpijac Željko Dimitrijević, svetski i olimpijski pobednik u bacanju čunjeva, ali i brojni uspešni sportisti sa kojim će mališani imati priliku da se druže. U akciji su učestvovali i članovi Udruženja "Sve je moguće" i USD-a.
     
  26.09.2012. - Grupa stanara posetila je Zološki Vrt u Beogradu.
     
  25.09.2012. - Organizovan turnir u pločicama u okviru sportske radionice kao redovna programska aktivnost USD
     
 

24.09.-10.10.2012. - Uređenje našeg dvorišta
Nedavno je Beograd putu poslat je dopis za renoviranje dvorišta zbog brojnih rupa u betonu što je otežavalo kretanje kolica. Nikakvog odgovora nije bilo duže vreme pa smo iskoristili prijem naših uspešnih paraolimpijaca kod gradonačelnika Dragana Đilasa da naš Željko pomene i ovaj naš problem. I zaista na naše iznenađenje i nevericu za par dana stigla je ekipa radnika BeogradPuta i za petnaestak dana sve sredili. Hvala im jer je ovo divna stvar za sve nas.

     
    22.09.2012. - Grupa stanara bila je na koncertu IL DIVO u Beogradskoj Areni.
     
  21.09.2012. - Motivacioni govornik, Nik Vujičić u Srbiji
Grupa stanara je bila u Sava Centru na poziv Elenke Kraljik, vanredne članice USD i volontera u organizaciji predavanja "Život bez ograničenja" Nika Vujičića, svetski poznatog motivacionog govornika srpskog porekla, rođenog bez udova a sa toliko optimizma. Nik je ovom prilikom građanima Srbije pokolonio svoju volju i upornost za životom sa ciljem da motiviše pre svega populaciju osoba sa invaliditetom da nikada ne odustanu. Predavanje je bilo humanitarnog karaktera a sav prihod od ulaznica bio je namenjen organizacijama osoba sa invaliditetom. Organizatori odvog dogadjaja su EUS, ELION media, fondacija Prestolonaslednika Aleksandra za obrazovanje i kulturu, humanitarni fond princeze Katarine, fondacija "Ana i Vlade Divac" i jos dvadesetak organizacija je podrzalo.
     
  18.09.2012. - Organizovan turnir u boćanju u okviru sportske radionice kao redovna programska aktivnost USD
     
  17.09.2012. - Organizovan turnir u dominama u okviru sportske radionice kao redovna programska aktivnost USD
     
    15.09.2012. - "QUADRA GRAPHIC" opet pomaže
Našu kreativnu radionicu ''Vredne ruke" posetili su predstavnici firme Quadra Graphic - donatori Udruženja stanara Doma - i tom prilikom otkupili nešto od naših radova.
     
    14.09.2012. - "HAJAT" u našem Domu
Predstavnici hotela HAJAT posetili su naš Dom sa željom da vide čime i kako mogu da nam pomognu. Pogledali su i kreativnu radionicu "Vredne ruke" i tom prilikom otkupili nesto od naših radova.
     
  13.09.2012. - Prezentacija "samostanovanje uz podršku" na Opštini Novi Beograd.
     
  11.09.2012. - "Vredne ruke" na RTS 2
Našu kreativnu radionicu ''Vredne ruke" posetila je Autorka emisije "Mesto za nas" gda Hana Loos i uradila je TV prilog o našoj radionici, našoj kreativnosti i talentu koje osobe sa invaliditetom imaju. Emisija je emitovana u prvoj nedelji oktobra na RTS 2.
     
  10-11.09.2012. - Doček naših paraolimpijaca i proslava u njhovu čast
Paraolimpijci Srbije stigli su u Beograd posle nezapamćenog uspeha koji su postigli na igrama u Londonu. Dočekani su na aerodromu Nikola Tesla uz trubače koje je organizovao ispred Doma Nenad Krisanovic. Tu su bili porodice, prijatelji i dugogodisnji prijatelji i saradnici iz Doma za odrasla invalidna lica. Sutradan smo im u našem Domu organizovali proslavu. Mlađa sa bendom se potrudio za muziku, Bane i Šura za kulinarski specijalitet - pa pasulj, zna se! Divan gest predstavnika Quadra Graphica, Svetlana i Bojana našim šapionima poklonile su skromne poklone. Nekadašnji vojnik USD-a, Jovica Lisanin se pobrinuo za sapanjce i sjajnu atmosferu, i narivno divna porodica Ristic za ovu priliku za Zeljka i njegove drugare napravili su veliku pobedničku tortu.
     
  09.09.2012. - "Sve je moguće" na radnom sastanku sa gostima iz Grčke.
     
  05-06.09.2012. - Manifestacija "Izmamimo im osmeh"
Naša kreativna radionica ''Vredne ruke'' učestvovala je na manifestaciji pod nazivom "Izmamimo im osmeh" u organizaciji Saveta za društvene delatnosti sa Voždovca u Muzeju automobila u Beogradu. Izlozba je bila prodajnog tipa i posvećena osobama sa invaliditetom na kojoj su se mogle kupiti rukotvorine i slike eminentnih umetmika, ali i kreativnih osoba sa invaliditetom. Uvodnu reč na otvaranju je dao ministar kulture u sadasnjoj vladi Republike Srbije - Branislav Petković.
     
  03-06.09.2012. - Beogradska Zonska liga
Počela je Beogradska Zonska liga, na kojoj učestvuje i nas SK "Pogledi". Narednih devet nedelja u nasem Domu odigraće se po jedno kolo.
     
  02.09.2012. - Grupa stanara bila na Aeromitingu u Batajnici.
     
  31.08.-09.09.2012. - Uspeh naših paraolimpijaca - DONELI PET MEDALJA SRBIJI
Na Paraolimpijskim igrama u Londonu srpski sportisti su osvojili pet medalja: dve zlatne, tri srebrne i čak tri svetska rekorda. Željko Dimitrijević je osvojio zlato i postao novi svetski rekorder bacivši čunj 26,88 metara. Tanja Dragić je donela novo zlato Srbiji i postavila novi svetski rekord u bacanju koplja bacivši 42,51 metara. Drazenko Mitrović osvojio je srebro iako je u svojoj kategoriji postavio novi svetski rekord u bacanju diska rezultatom 32,97 metara. Stonoteniseri Zlatko Kesler i Borislava Perić-Ranković osvojili su srebrne medalje u singlu.
     
  01-02.09.2012. - Radionice "Partnerstvom do promena"
Predstavnicu USD-a učestvovali su na dvodnevnim radionicama "Partenerstvom do promena" u Sportskom centru Sumice. Organizatori radionice bili su Sportsko-rekreativno Udruzenje "Sve je moguće" i FIFH (Malme, Svedska). Radionica treba da rezultira nizom projekata u narednom periodu sa ciljem da unaprede polozaj osoba sa invaliditetom i njihovo značajnije uključivanje u različite oblasti zivota.
      
   

Likovna kolonija

 

Kreativna radionica "Vredne ruke"

10 %

Web-prezentacija Draženka Mitrovića

PRIJATELJI UDRUŽENJA
- DONATORI -

QUADRA GRAPHIC

NBS

JASMIL doo ARILJE
JASMIL doo ARILJE

Pepsi

Knjaz Miloš

Coca-Cola

Tehnomarket

 

 

Webmaster:
Ljubica Muzički
Design:
Željko Mićić
zeljkobg@gmail.com

Home   O nama   Dešavanja   Predstoji   Foto album
Drugi o nama   Korisni linkovi   Kontakt   Naš bilten"Pogledi"

 
Zahvaljujemo Ministarstvu rada i socijalne politike (Sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom) koje nam je omogućilo izradu web prezentacije.