Udruženje stanara doma ima ogromnu podršku i pomoć u radu od Ustanove Dom za odrasla invalidna lica.
Hronologija

Početna strana
O nama
Dešavanja
Predstoji...
Hronologija dogadjaja
Foto album
Video album
Drugi o nama
Korisni linkovi
Kontakt
Naš bilten

Facebook


Programske aktivnosti Udruženja od početka 2006. god. finansira MINRZS (Sektor za osobe sa invaliditetom)

 

Dešavanja i aktivnosti u maju 2014.

     
     
  Štampanje majica za
XV Olimpijske dane USD-a

Vredni članovi radionice "Uradi sam": Branimir, Milan, Vlasta i Dragan štampaju majice za XV Olimpijske dane USD-a.
     
  20.5.2014. - Takičenje u bacanju pločica
U sklopu redovnih sportskih aktivnosti USD-a održano je takmičenje u pločicama.Takmičenje je održano u dvorištu našeg Doma. Učestvovalo je 23 takmičara.
Najbolji takmičari su osvojili simbolične nagrade.
1.mesto osvojio je Dragan Stojanović sa osvojenih 55 poena. Zadnja serija 19 poena.
2.mesto osvojila je Dragica Stanojević sa osvojenih 55 poena. Zadnja serija 18 poena.
3.mesto osvojio je Draženko Mitrović sa osvojenih 55 poena. Zadnja serija 17 poena.
Organizator ispred USD-a Nada Muzički.
     
  17-18.5.2014. - 5. prodajna izložba "NAŠ MALI DOPRINOS IMA VELIKU VREDNOST"
ORIENT EMPORIUM u saradnji sa Institutom za mentalno zdravlje i udruženjima koja pružaju pomoć osobama sa invaliditetom i problemima mentalnog zdravlja, organizovali su 5. humanitarno-prodajnu izložbu "NAŠ MALI DOPRINOS IMA VELIKU VREDNOST", sa ciljem da se javnost upozna sa radom ovih udruženja i probudi saznanje u svima nama, da mali doprinos za ove osobe ima veliku vrednost, jer kupovinom proizvoda pomažemo ustanovama i udruženjima u prikupljanju novčanih sredstava za obavljanje različitih društvenih aktivnosti i okupaciono-radnih aktivnosti, a u samim učesnicima budimo jak motiv ka socijalizaciji i ozdravljenju, kao i osećaj pripadnosti ovom društvu. Na izložbi su učestvovala Udruženja (MNRO Zvezdara, MNRO Novi Beograd, MNRO Pančevo, Udruženje Panda, Udruženje stanara Doma za odrasla invalidna lica (USD), Dom Sremčica, Udruženje Ide i Udruženje Talos), uz podršku shopping mola DELTA CITY i benda Milan Petrović Quartet. Radovi su stvarani na svakodnevnoj radnoj terapiji u okviru kreativne radionice. Ovo je peta po redu humanitarno-prodajna izložba, i nadamo se da ćemo nastaviti i dalje tradiciju dobre saradnje na zadovoljstvo svih nas.
     
  13.5.2014. - Kviz "Asocijacija"
U okviru redovnih programskih aktivnosti našeg udruženja održan je KVIZ-ASOCIJACIJE u prostoriji domske biblioteke. Teme asocijacija su bile : beogradska naselja, kuhinja i domaće serije. Rezervna asocijacija za takmičare koji budu imali isti broj bodova bila je "vetrovi". Pomagač za pisanje na tabli bila je Marina Gilić, radni terapeut. Učestvovalo 17 takmičara a najuspešniji su bili: 1.mesto, Dušan Đurović sa 10 poena
2.mesto, Stojanović Dragan sa 9 poena
3.mesto, Snežana Aranđelović (defektolog stažista) sa osvojenih 7 poena.
Organizator kviza ispred USD-a, Ljubica Muzički.
     
  12.5.2014. - Obeležena slava Doma sv. Vasilije Ostroški
U Domu za odrasla invalidna lica na Bežanijskoj kosi obeležena je slava Ustanove uz prisustvo velikog broja stanara i saradnika koje je direktor pozvao za ovu priliku. Sa nama su bili: predstavnici Vojske Srbije i Udruženje "Pobednik". Domaćin slave bio je naš stanar Željko Dimitrijević.
     
  6.5.2014. - 1. Đurđevdansko takmičenje "Boćanje za sve"
Na poziv Sportsko-rekreativnog udruženja "Sve je moguće" (SJM), predstavnici Udruženja stanara Doma (USD) učestvovali su na Prvom Đurđevdanskom takmičenju "Boćanje za sve" koje se održalo na novo-uređenom terenu za Boćanje (prilagođenom za osobe sa invaliditetom), na obali Save kod restorana STENKA (Sajamski Kej BB). Organizatori ove aktivnosti bili su Udruženje "Sve je moguće" i restoran Stenka. Pored ekipnog takičenja u boćanju bilo je i takmičenje u kuvanju gulaša.
Bilo je ovo divno druženje na obali Save. Najuspešnija ekipa u boćanju bila je ekipa USD-a, dok je najuspešnija ekipa u gulašu bila ekipa "Sve je moguće".
      
   

Likovna kolonija

 

Kreativna radionica "Vredne ruke"

10 %

Web-prezentacija Draženka Mitrovića

PRIJATELJI UDRUŽENJA
- DONATORI -

QUADRA GRAPHIC

NBS

JASMIL doo ARILJE
JASMIL doo ARILJE

Pepsi

Knjaz Miloš

Coca-Cola

Tehnomarket

 

 

Webmaster:
Ljubica Muzički
Design:
Željko Mićić
zeljkobg@gmail.com

Home   O nama   Dešavanja   Predstoji   Foto album
Drugi o nama   Korisni linkovi   Kontakt   Naš bilten"Pogledi"

 
Zahvaljujemo Ministarstvu rada i socijalne politike (Sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom) koje nam je omogućilo izradu web prezentacije.