Udruženje stanara doma ima ogromnu podršku i pomoć u radu od Ustanove Dom za odrasla invalidna lica.
Hronologija

Početna strana
O nama
Dešavanja
Predstoji...
Hronologija dogadjaja
Foto album
Video album
Drugi o nama
Korisni linkovi
Kontakt
Naš bilten

Facebook


Programske aktivnosti Udruženja od početka 2006. god. finansira MINRZS (Sektor za osobe sa invaliditetom)

 

Dešavanja i aktivnosti u decembru 2014.

     
     
    31.12.2014. - Doček nove 2015.
U biblioteci Doma organizovan je docek 2015. za sve stanare. Pozeleli smo jedni drugima mnogo zdravlja i srece pre svega, a sve ostalo ce doci samo po sebi doci.
     
    29.12.2014. - Druzenje u Sava Centru
Druzenje u Sava Centru Tradiconalno svake godine, Udruzenje za cerebralnu paralizu Srbije organizuje Novogodisnje druzenje u Sava Centru za svoje clanove.
     
  26.12.2014. - Novogodišnje druženje sa učenicima i profesorima OŠ Svetozar Miletić
U susret Božićnim i Novogodišnjim praznicima, već osmi put zaredom, u gostima su nam bili učenici iz OŠ "Svetozar Miletić" - Zemun, zajedno sa svojim direktorom, učiteljima i nastavnicima. Ovi divni mališani, izveli su prelep kulturno-umenički program koji je obuhvatao nekoliko recitacija, par muzičkih numera, kao i jedan skeč. Naši drugari su za posluženje stanarima doneli razne slane i slatke đakonije koje su njihovi roditelji i profesori s ljubavlju spremili samo za nas a mi smo u slast degustirali družeći se ovim divnim ljudima i poželeli im da u Novoj godini budu srećni i zdravi. Naravno sa nama je kao i svih prethodnih godina bila g-đa Slavica Đukić pokretač ove dive akcije koja je iz godine u godinu sve bolja.
     
  25.12.2014. - Koncert učenika muzičke škole "Kosta Manojlović"
Po ko zna već koji put učenici muzičke škole "Kosta Manojlović" su održali koncert za nas u Domu. Na repertoaru su bila popularna dela klasične muzike (G.F.Hendl, F.Šopen, J.S.Bah, H.Vijenjavski, G.F.Teleman, M.K.Tedesko, L.Viljčik, A.Skrjabin - Nokturno, Gavota, Poljska pesma, Tarantela, Fantazija, Etida itd.) izvođena na violini, klaviru, violončelu, flauti, gitari i harmonici.
Učenici i profesori na ovaj način su želeli da čestitaju predstojeće praznike stanarima i zaposlenima Doma.
     
  23.12.2014. - Najbolji sportisti sa invaliditetom
Danas u svečanoj sali Skupštine Grada Beograda održana je završna svečanost povodom proglašenja najboljih sportista sa invaliditetom Grada Beograda. Pored bezbroj plaketa podeljenih za naj-uspešnije sportiste, podeljene su plakete i zahvalnice za saradnike i prijatelje SSOSIB.
     
  22.12.2014. - Ponovo u Wiener Stadtische osiguranju
Posle uspešne prodajne izložbe u novembru ponovo je organizovana prodajna izložba kreativne radionice "Vredne ruke" Udruženja stanara Doma, u zgradi VIG Plaza, u Wiener Stadtische osiguranja povodom nastupajućih Božićnih i Novogodišnjih praznika. Kupovinom izloženih radova svako od posetioca doprineo je aktivnostima vrednih devojaka, koje žele da svojim talentom i upornošću, društvenoj zajednici pokažu da su vredni članovi ovog društva, a sebi i dragim osobama pričine zadovoljstvo lepim poklonom. Hvala svima na podršci.
Kolektivu i poslovnim partnerima Wiener Stadtische osiguranja, srećne i ispešne nastupajuće praznike žele stanari i zaposleni Doma za odrasla invalidna lica Zemun.
     
  14.12.2014. - Otvoreni turnir u remiju
U okviru redovnih programskih aktivnosti USD-a za IV kvartal, održan je otvoreni turnir u remiju. Na turniru je učestvovalo 19 igrača. Plasman je sledeci: I mesto Đura Tintor, II mesto Zoran Živanović, III mesto Draženko Mitrović , IV mesto Slavica Đukić. Turnir je ujedno bio i IV kolo LIGE LJUBITELJA REMIJA 2014-2015. Organizaror ispred USD-a i Kluba ljubitelja remija "TERC" bio je Željko Dimitrijević.
     
    13.12.2014. - Koncert Zdravka Čolića
Grupa stanara bila je na koncertu Zdravka Čolića, najveće muzička zvezda ovih prostora, apsolutni je vladar svake scene na kojoj se pojavi, uz njegove hitove uživaju tri generacije. U Beogradskoj Kombank Areni, atmosfera je bila sjajna.
     
  12.12.2014. - Skupština stonoteniserske reprezentacije
Udruženje stanara Doma je bio domaćin skupštine stonoteniserske reprezentacije osoba sa invaliditetom paraolimpijskog komiteta.
     
  11-12.12.2014. - Novogodišnja humanitarna izložba radova OSI u Narodnoj banci Srbije
Narodna banka Srbije je i ove godine organizovala Novogodišnju humanitarnu prodajnu izložbu radova osoba sa invaliditetom u holu ispred amfiteatra na Slaviji i u svečanom holu u Kralja Petra. Treba napomenuti da je ovo tradicionalna manifestacija koju ova kompanija realizuje dva puta godišnje u cilju podrške kreativnog talenta osoba sa invaliditetom. Svoje radove su izlagali Centar za dnevni boravak i smeštaj dece i omladine ometene u razvoju Beograd, Udruženje "Živimo zajedno" Stari grad, Udruženje "MNRO" Novi Beograd, Dom za odrasla invalidna lica Zemun-USD i Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine Dom "Drinka Pavlović".
     
  Udruženje stanara Doma je ove godine u okviru radionice "Uradi sam" počeo da radi sito štampu.
     
    11.12.2014. - Humanitarna simultanka za članove Kluba
U bibloteci Doma za članove Kluba održana je humanitarna simultanka na 12 tabli sa šahovskim Fide majstorom Draganom Marić. Učesnici su bili i učenici škole oštećenog vida "Veljko Ramadanović" iz Zemuna. Samo dva člana našeg Kluba, Nenad Subotić i Velimir Knežević su remizirali. Po završetku simultanke uručena je donacija šahovske literature za članove Kluba, autora g-dina Marka Dakovića, poznatog šahovskog novinara.
     
    08-10.12.2014. - Prvenstvo ŠK kluba
Šahovski klub "Pogledi" u partnerstvu sa sportskim Savezom osoba sa invaliditetom Beograda, organizovali su Prvenstvo za članove kluba u biblioteci Doma. Na prvenstvu se prijavilo 16 a učetvovalo 12 takmičara. Igrao je svako sa svakim, tempo igre pola sata po igraču.
I mesto pripalo je Milanu Petrović,
II mesto Nenad Subotić a
III mesto Stojan Jovanović.
Treba napomenuti da Klub tokom godine boduje takmičenja svojih članova kako bi dobili troje najuspešnijih za 2014. godinu a oni su: Zdenko Polhert, Velimir Knežević i Milan Petrović. Priznanja će im biti uručena na redovnoj godišnjoj skupštini Kluba.
     
    08.12.2014. - Koncert Plasido Domingo
Grupa stanara bila je na koncertu jednog od najpoznatijih glasova svijeta, španskog tenora Plasida Dominga u Beogradskoj Kombank Areni.
     
  05.12.2014. - Sportsko druženje povodom Međunarodnog dana OSI na Olimpu
Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda, u saradnji sa Društvom za sport i rekreaciju invalida opštine Zvezdara, i ove godine tradicionalno obeležava Međunarodni dan osoba sa invaliditetom sportskim druženjem na terenima SC "Olimp - Zvezdara". Na današnjem druženju pored dece i mladih, bili su i brojni predstavnici NVO svih vidova invaliditeta među njima i predstavnici USD-a. Imali smo priliku da se upoznamo sa najraznovrsnijim rekreativnim sadržajima koji se u toku godine nude kroz programe Saveza. Organizatori su za sve učesnike obezbedili druženje sa nekim od naših najpoznatijih sportista, kao i prigodne poklone a najuspešniji su nagrađeni i posebnim priznanjima. Održavanje manifestacije omogućio je Sekretarijat za sport i omladinu, a podržali su je opština Zvezdara i SC "Olimp - Zvezdara".
     
  03.12.2014. - Svečanost povodom Međunarodnog dana OSI u Sava Centru
Član Gradskog veća Dragomir Petronijević prisustvovao je centralnoj proslavi povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom koja se pod sloganom "Za život bez barijere" održala u Sava centru, devetu godinu za redom, u organizaciji "Hendi Centar Koloseum". Prisustvovao je veliki broj osoba sa invaliditetom i predstavnika nevladinog sektora, a među njima bili su i predstavnici Udruženja stanara Doma. Treba napomenuti da grad Beograd kroz Gradski centar za socijalno preduzetništvo aktivno pomaže osobe sa invaliditetom. Realizuje programe osoba sa invaliditetom u sportu, sarađuje sa mnogobrojnim organizacijama, donatorima i ambasadama koje su u predhodnom periodu podržele programe vezane za ovu populaciju.
     
  03.12.2014. - Sajam za treće doba "Život počinje sa penzijom"
Grupa stanara Doma u saradnji sa sportsko rekreativnim Udruženjem "Sve je moguće" posetili su Sajam za treće doba, pod sloganom "Život počinje sa penzijom". Organizatori manifestacije su: Dnevni centri i klubovi Gerontološkog centra Beograd u saradnji sa specijalizovanim magazinom "Penzija" po prvi put. Na Sajmu se predstavilo vise od 70 izlagača: predstavnici državnih i gradskih institucija, udruženja, medicinskih ustanova, domaće i strane kompanije koje pružaju usluge starijima i promovišu aktivno starenje na polju zdravlja, ishrane, rekreacije, druženja i zabave!
     
      
   

Likovna kolonija

 

Kreativna radionica "Vredne ruke"

10 %

Web-prezentacija Draženka Mitrovića

PRIJATELJI UDRUŽENJA
- DONATORI -

QUADRA GRAPHIC

NBS

JASMIL doo ARILJE
JASMIL doo ARILJE

Pepsi

Knjaz Miloš

Coca-Cola

Tehnomarket

 

 

Webmaster:
Ljubica Muzički
Design:
Željko Mićić
zeljkobg@gmail.com

Home   O nama   Dešavanja   Predstoji   Foto album
Drugi o nama   Korisni linkovi   Kontakt   Naš bilten"Pogledi"

 
Zahvaljujemo Ministarstvu rada i socijalne politike (Sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom) koje nam je omogućilo izradu web prezentacije.