Udruženje stanara doma ima ogromnu podršku i pomoć u radu od Ustanove Dom za odrasla invalidna lica.
Hronologija

Početna strana
O nama
Dešavanja
Predstoji...
Hronologija dogadjaja
Foto album
Video album
Drugi o nama
Korisni linkovi
Kontakt
Naš bilten

Facebook


Programske aktivnosti Udruženja od početka 2006. god. finansira MINRZS (Sektor za osobe sa invaliditetom)

 

Dešavanja i aktivnosti u septembru 2013.:

     
     
  30.09.-04.10.2013. - VI Olimpijada sporta, zdravlja i kulture trećeg doba - Vrnjačka Banja
Na poziv Organizacionog odbora VI Olimpijade sporta, zdravlja i kulture trećeg doba, šahovski klub "Pogledi" je prvi put učestvovao na ovoj manifestaciji sa svojom sedmočlanom ekipom. Olimpijada je održana na sportskim i drugim terenima Vrnjačke Banje. Učesnici su bili smešteni u hotelima "Zvezda" i "Fontana", a Centar za rehabilitaciju "Merkur" je nosilac edukativnih predavanja iz oblasti zdravstva i pružanja medicinske pomoći učesnicima Olimpijade.
Organizatori su sjajno dočekali naše Paraolimpice Željka i Nešu. Predviđen je bogat sportsko-kulturni program u 7 disciplina (ekipne - štafeta u brzom hodanju, fudbal-šut na gol, košarka-slobodna bacanja, streljaštvo, pikado, šah i pojedinačna - ribolov). Učestvovalo je do 800 takmičara, koji su došli iz svih krajeva Srbije, a bilo je i više ekipa iz inostranstva. Svi takmičari držali su se olimpijskog načela "Važno je učestvovati".
Atmosfera je bila sjajna i iskreno se nadamo da ćemo sledeće godine biti još brojniji. Veliko hvala g-dinu Vasiliju Belobrković koji je u svakom trenutku bio tu i vodio računa da nam ništa ne zahvali.
     
  24.09.2013. - Otvoreni turnir u visećoj kugli
Udruženje stanara Doma je u okviru sportske radionice u dvorištui Doma, organizovalo otvoreni turnir u Visećoj kugli. Na Turniru je učestvovalo 25 takmičara. Zbog ravnopravnosti takmičenja osobe bez invaliditeta su se tamičile iz sedećeg položaja. Troje najuspešnijih bili su:
1.mesto - Ivana Simić 38 poena
2.mesto - Branimir Nikolić sa osvojenih 36 poena
3.mesto - Draginja Latinović sa osvojenih 35 poen
Organizator ispred USD -a Radmilo Galić
     
 

17.09.2013. - Otvoreni turnir u pikadu
Udruženje stanara Doma je u okviru sportske radionice u biblioteci Doma, organizovalo otvoreni turnir u Pikadu za muškarce i žene. Na Turniru je učestvovalo 15 takmičara. Da bi dame imale stimulansa za takmičenje one bacaju tri serije po šest strelica sa razdaljine od 2m, dok muškarci bacaju tri serije po šest strelica sa razdaljine od 3m.
Troje najuspešnijih bili su:
1.mesto - Đura Tintor sa osvojenih 138 poena
2.mesto - Branimir Nikolić sa osvojenih 121 poena
3.mesto - Dragan Stojanović sa osvojenih 120 poena

     
  15.09.2013. - Zonska liga Beograda grupa "B"
     
  13-15.09.2013. - DEVIS -CUP Srbija-Canada u Beogradskoj Areni
Grupa stanara bila je na polu finalnom meču DEVIS -CUP Srbija-Canada u Beogradskoj Areni. Bilo je sjajno bodriti naše momke.
     
  10.09.2013. - Otvoreni turnir u pločicama
Udruženje stanara Doma je u okviru sportske radionice u biblioteci Doma, organizovalo otvoreni turnir u bacanju pločica. Na Turniru je učestvovalo 20 takmičara. Svi takmičari su imali mogućnost da bacaju 3 serije po pet pločica. Najuspešniji takmičari su od organizatora dobili simbolične nagrade. 1.mesto - Željko Dimitrijević 2.mesto - Saša Popović 3.mesto - Nenad Krišanović Organizator ispred USD -a Milan Drakula
     
  05-07.09.2013. - Sportske igre u Matarškoj Banji
Na poziv Udruženja paraplegičara "Graguj" iz Kragujevca naši drugari Nataša, Branimir i Željko su se takmičili za njihovu ekipu na ovogodišnjim Republičkim sportskim igrama u Mataruškoj Banji. Ni ovog puta medalje nisu izostale. Sve čestitke.
     
  04.09.2013. - Druženje sa književnicom Ljiljanom Habljanović - Đurović
Posetile su nas naša istaknuta književnica Ljiljana Habljanović - Đurović i njena kuma Dušanka Lukić - Havelka. Sa našim stanarima g-đa Habljanović, razgovarala je o svojim delima i svemu onome što nas je zanimalo. Glavni likovi u njenim delima su žene, njena tema su ženske sudbine. Njene junakinje nastoje uzeti svoj život u svoje ruke i postati vlasnice vlastite duše, ma što to značilo. Ali ona piše i o duhovnosti. O traganju za Bogom i smislom.
Gospođa Havelka je Ustanovi poklonila idejni plan kako je ovaj dom zamišljen prilikom osnivanja sa željom da se podrži već pokrenuta inicijativa da ova Ustanova nosi naziv "Dragiša Vitošević.
     
      
   

Likovna kolonija

 

Web-prezentacija Draženka Mitrovića

PRIJATELJI UDRUŽENJA
- DONATORI -

QUADRA GRAPHIC

NBS

JASMIL doo ARILJE
JASMIL doo ARILJE

Pepsi

Knjaz Miloš

Coca-Cola

Tehnomarket

 

 

Webmaster:
Ljubica Muzički
Design:
Željko Mićić
zeljkobg@gmail.com

Home   O nama   Dešavanja   Predstoji   Foto album
Drugi o nama   Korisni linkovi   Kontakt   Naš bilten"Pogledi"

 
Zahvaljujemo Ministarstvu rada i socijalne politike (Sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom) koje nam je omogućilo izradu web prezentacije.