Udruženje stanara doma ima ogromnu podršku i pomoć u radu od Ustanove Dom za odrasla invalidna lica.
Hronologija

Početna strana
O nama
Dešavanja
Predstoji...
Hronologija dogadjaja
Foto album
Video album
Drugi o nama
Korisni linkovi
Kontakt
Naš bilten

Facebook


Programske aktivnosti Udruženja od početka 2006. god. finansira MINRZS (Sektor za osobe sa invaliditetom)

 

Dešavanja i aktivnosti u oktobru 2013.:

     
     
  31.10.2013. - Prvenstvo Beograda u Boćanu za OSI 2013.
Povodom Nedelje solidarnosti, je u JPSC "Olimp-Zvezdara" održano drugo otvoreno prvenstvo Beograda u boćanju za osobe sa invaliditetom, koje su sa uspehom organizovali Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda, Društvo za sport i rekreaciju OSI Zvezdara i Sportsko rekreativno Udruženje osoba sa invaliditetom "Sve je moguće". Ova izuzetno masovna manifestacija okupila je pre svega decu i mlade iz skoro svih škola i ustanova za osobe sa invaliditetom kao i velikog broja drugih organizacija i udruženja ove populacije. Njeno održavanje su omogućili Skupština grada - Sekretarijata za sport i omladinu i Gradska opštine Zvezdara, a svojim prisustvom ju je uveličao predsednik opštine Zvezdara - gospodin Edip Šerifov. .....
..... opširnije .....
     
  30.10.2013. - Dodela sertifikata za položeni nivo A1-engleskog jezika
Profesorka Zorana Đurić je u ime škole stranih jezika "ST. NICOLAS SCHOOL" podelila sertifikate za položeni nivo A1-Engleskog jezika našim stanarima, polaznicima kursa, koji ovaj krus pohađaju još od aprila meseca. Bio je ovo i rastanak sa njom jer mora zbog privatnih obaveza otići. Emocije na obe strane nisu izostale. Ovom prilikom je svoje đake upoznala sa novom profesorkom koja će sa njima nastaviti dalji rad. Profesorka Zorana je, po rečima naših stanara, sjajan pedagog, koja na pravi način prenosi znanje ali i motiviše učenike da ne posustanu kada im učenje jezika baš i ne ide.
     
  30.10.2013. - Predstavnici Saveza CDP-a Srbije posetili su Dom
U okviru Nedelje solidarnosti, predstavnici Saveza CDP-a Srbije posetili su Dom i tom prilikom podelili poklone članovima a potom organizovali druženje u biblioteci Doma.
     
    29.10.2013. - "Sunčani kabare"
Grupa stanara je bila na premijeri kabarea Radeta Marjanovića, "Sunčani kabare" u Domu Sindikata.
     
  26.10.2013. - Otvoreni turnir u yambu
Udruženje stanara Doma je u okviru sportske radionice organizovalo otvoreni turnir u yambu. Na turniru je učestvovalo 12 takmičara. Troje najuspešnijih bili su:
1.mesto - Željko Dimitrijević
2.mesto - Dušan Vasić
3.mesto - Milenko Pantić
Organizator ispred USD-a Milenko Pantić
     
  25.10.2013. - 58. Sajam knjiga
Grupa stanara je bila na 58. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga. Posetili smo štand naše istaknute književnice Ljiljane Habljanović-Đurović
     
  21.10.2013. - Otvoreni turnir u Dominana
Udruženje stanara Doma je u okviru sportske radionice organizovalo otvoreni turnir u dominama Na turniru je učestvovalo 14 takmičara. Troje najuspešnijih bili su:
1.mesto - Stojan Jovanović
2.mesto - Dušan Đurović
3.mesto - Milenko Pantić
Organizator ispred USD-a Dragica Stanojević
     
  17-20.10.2013. - "Vredne ruke" u IDEI super na Novom Beogradu
Veliki dugogodišnji prijatelji Udruženja, ljudi iz Kompanije "Quadra Graphic" uz poomoć g-đe Nevenke Erić pomogli su nam da svojim sugrađanima prezentujemo kretivnu radionicu ''Vredne ruke" u IDEI super na Novom Beogradu. Komentari su bili veoma pozitivni na šta smo posebno ponosni.
     
  16.10.2013. - Poseta Vojnom aerodromu Batajnica
Na poziv Udruženja "Pobednik" grupa stanara bila je na Aerodromu Batajnica. Osim razgovora sa vazduhoplovcima, oduševljeni gosti mogli su da pogledaju film "204. vazduhoplovna brigada", izložbu maketa vazduhoplova iz kolekcije zastavnika Saše Jovanovića i deo vojnih vazduhoplova na stajanci aerodroma. Posetu su obeležila i takmičenja u stonom tenisu i boćanju u kojima su snage odmerili članovi udruženja ''Pobednik'' i pripadnici brigade.
     
  15.10.2013. - Humanitarna prodaja umetničkih radova
U biblioteci Doma, u 11,00 časova, organizovali smo donatorsko okupljanje. Došli su nam značajni gosti kao što su: Stana Božović, državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku, predstavnici Opštine Zemun, prijatelji i donatori ove ustanove, značajni slikari kao sto su: Stefan Simić, Živojin Ivković, Ljiljana i Milan Vuković, Snežana Nikolić. Naravno, ceo događaj su uveličali slikari - stanari Doma: Radoslav Radulović, Ljubica Muzički, Ana Nikić, kao i književnici - pesnici: Duško Bosančić, Dušan Đurović, Momčilo Ružičić, Predrag Vukasović, ali i Milan Milutinović, Stojan Ratković, Bojana Dimitrijević. Svi su oni nama podarili nezaboravan događaj, na kojem su postavljene smernice za davanje novog ruha ustanovi "Dom za odrasla invalidna lica". .....
.... opširnije ....
     
  12-13.10.2013. - Vredne ruke'' na Sajmu kozmetike
Radovi kreativne radionice "Vredne ruke" izlagani su na XXII Međunarodnom Sajmu kozmetike "Dodir Pariza" u hali 2 na Beogradskom sajmu.
     
  11.10.2013. - Video nadzor za parking stanara Doma
Udruženje stanara Doma je postavilo Video nazor za parking stanara.
     
  8.10.2013. - Prvenstvo Beograda u Šahu za Osobe sa invaliditetom
U Domu za odrasla invalidna lica na Bežanijskoj kosi održano je prvenstvo Beograda u šahu za osobe sa invaliditetom, a turnir je istovremeno imao i karakter prvenstva Centralnog regiona Srbije u konkurenciji najboljih šahista ne samo iz Glavnog grada već i još nekoliko gradova Srbije. ......
..... opširnije .....
     
  7.10.2013. - Kreativna radionica "Vredne ruke" u Privrednoj komori Srbije
Radovi kreativne radonica ''Vredne ruke" promovisani su u Privrednoj Komori Srbiji. Posećenos je zaista bila velika. Neizmerno smo srećni zbog toga. Na obostrano zadovoljstvo dogovoreno je da će se saradnja nastaviti. Hvala svima koji su pomogli da se ova akcija realizuje.
     
  6.10.2013. - Liga ljubitelja remija
U sklopu redovnih programskih aktivnosti USD-a održan je otvoreni turnir u remiju. Na turniru je učestvovalo 19 igrača. Plasman je sledeći:
I mesto Draženko Mitrović,
II mesto Siniša Alavanja,
III mesto Željko Dimitrijević,
IV mesto Zoran Stojanović.
Turnir je bio II kolo LIGE LJUBITELJA REMIJA 2013-2014.
Organizator ispred USD-a i Kluba ljubitelja remija "TERC" bio je Branimir Nikolić.
     
  1.10.2013. - Inicijativa za uspostavljanje Svetskog dana''Jednakosti''
u Domu Omladine pokrenuta je inicijativa za uspostavljanje Svetskog dana ''Jednakosti''. Tim povodom Udruženje osoba sa invaliditetom "Feniks", "Dom za odrasla invalidna lica, Udruženje "Afirmacija Marginalnih Grupa" i Društvo Književnika Beograda organizovalii su koncert za jednakost ''Rođeni smo jednaki''. U programu su učestvovali : ljubitelji pisane reči osobe sa invaliditetomi, članovi Društva Književnika Beograda i rok grupe ROK BULEVAR i GRESNICI.
      
   

Likovna kolonija

 

Kreativna radionica "Vredne ruke"

10 %

Web-prezentacija Draženka Mitrovića

PRIJATELJI UDRUŽENJA
- DONATORI -

QUADRA GRAPHIC

NBS

JASMIL doo ARILJE
JASMIL doo ARILJE

Pepsi

Knjaz Miloš

Coca-Cola

Tehnomarket

 

 

Webmaster:
Ljubica Muzički
Design:
Željko Mićić
zeljkobg@gmail.com

Home   O nama   Dešavanja   Predstoji   Foto album
Drugi o nama   Korisni linkovi   Kontakt   Naš bilten"Pogledi"

 
Zahvaljujemo Ministarstvu rada i socijalne politike (Sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom) koje nam je omogućilo izradu web prezentacije.