Udruženje stanara doma ima ogromnu podršku i pomoć u radu od Ustanove Dom za odrasla invalidna lica.
Hronologija

Početna strana
O nama
Dešavanja
Predstoji...
Hronologija dogadjaja
Foto album
Video album
Drugi o nama
Korisni linkovi
Kontakt
Naš bilten

Facebook


Programske aktivnosti Udruženja od početka 2006. god. finansira MINRZS (Sektor za osobe sa invaliditetom)

 

Dešavanja i aktivnosti u decembru 2013.:

     
     
  31.12.2013. - Doček nove 2014.
U večernjim satima u biblioteci Doma organizovan je doček 2014. za sve stanare. Atmosfera u sali je bila dobra, za to su se pobrinule naša Dušica, Marija i Branka. Tačno u ponoć jedni drugima poželeli smo mnogo zdravlja i sreće pre svega, a sve ostalo će doći samo po sebi doći.
     
  27.12.2013. - Druženje u Sava Centru
Tradiconalno svake godine, Udruženje sa cerebralnu paralizu Srbije organizuje Novogodišnje druženje u Sava Centru za svoje članove.
     
  23.12.2013. - Novogodišnje druženje sa učenicima i profesorima OS Svetozar Miletić
U susret Bozićnim i Novogodišnjim praznicima, sada već trdicionalno, sedmi put zaredom, u gostima su nam bili naši prijatelji iz OŠ "Svetozar Miletić" - Zemun, zajedno sa svojim direktorom, učiteljima i nastavnicima. Ovi divni mališani, izveli su prelep kulturno-umenički program. Svi su poželeli da se slikaju sa nasim Željkom, osvajačem I medalje za Srbiju na Paraolimpijadi u Londonu. Puni utisaka, postavljali su razna pitanja i slikali se sa medaljom. Naši drugari su za posluženje stanarima doneli razne slane i slatke đakonije koje su njihovi roditelji i profesori s ljubavlju spremili samo za nas a mi smo u slast degustirali. U znak zahvalnosti za sve što čine, sve ove godine za nas, poklonili smo im divne medenjake u obliku kućice, sa željom da i u Novoj godini budu pre svega zdravi, srećni i tako divni ljudi kao i do sada. Naravno sa nama je kao i svih prethodnih godina bila g-đa Slavica Đukić pokretač ove dive akcije koja je iz godine u godinu sve bolja.
     
  22.12.2013. - Otvoreni turnir u remiju
U okviru redovnih programskih aktivnosti USD-a za IV kvartal, održan je otvoreni turnir u remiju. Na turniru je učestvovalo 21 igrač. Plasman je sledeći: I mesto Nenad Subotić, II mesto Milenko Pantić, III mesto Dijana Vukićević, IV mesto Stojan Jovanović. Turnir je ujedno bio i IV kolo LIGE LJUBITELJA REMIJA 2013-2014. Organizaror ispred USD-a i Kluba ljubitelja remija "TERC" bio je Branimir Nikolić.
     
  10-11.12.2013. - Novogodišnja izložba OOSI u Narodnoj banci Srbije
Narodna banka Srbije u saradnji sa centrom za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju Beograd, udruženjima: "Živimo zajedno" Stari grad, MNRO Novi Beograd i "Udruženje stanara doma" organizovali su Novogodišnju izložbu radova osoba sa invaliditetom u holu ispred amfiteatra na Slaviji i u svečanom holu u Kralja Petra. Posećenost je bila velika što nam je posebno drago.
     
  09-12.12.2013. - Prvenstvo Kluba
Šahovski klub "Pogledi" u partnerstvu sa sportskim Savezom osoba sa invaliditetom Beograda, organizovali su Prvenstvo za članove kluba u biblioteci Doma. Na prvenstvu je učetvovalo 126 takmičara. Igrao je svako sa svakim, tempo igre pola sata po igraču. Za najuspešnije takmičare Savez je obezbedio medalje.
I mesto pripalo je Milanu Petrović, II mesto Dušanu Vasić a III mesto Nenadu Subotić
     
  07.12.2013. - Božićnji bazar
Na poziv g-đe Bebe Varge, naša kreativna radionica "Vredne ruke" imala je svoj štand na Božićnjem bazaru u organizaciji Hrišćansko-humanitarnog udruženja ''Hleb života''.
     
  05.12.2013. - ... na Defektološkom fakultetu
Na Fakultetu za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju, prezentovali smo radove kreativne radionice ''Vredne ruke''.
     
  04.12.2013. - ZAVRŠNA SVEČANOST i dodela nagrade (11 GODINA USD-a)
Nakon završenih predviđenih turnira u pločicama i pikadu usledilo je svečano proglašenje pobednika u svim disciplinama celokupnih turnira, dodela medalja, pehara, i simboličnih stimulativnih novčanih nagrada najuspešnijim takmičarima, i druženje uz svečani ručak za sve takmičare i goste povodom obeležavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, i 11 godina postojanja Udruženja stanara Doma.
     
  04.12.2013. - Pikado za muškarce i žene u okviru Međunarodnog dana OSI
U bilioteci Doma održan je otvoreni turnir u Pikadu - (žene) na kome je učestvovalo 12 takmičarki. Plasman je sledeći: 1. mesto - Milanka Zečević, 2. mesto - Olja Savić, 3. mesto - Draginja Latinović. N turniru u pikadu za muškarce učestvovalo je 18 takmičara. Plasman je sledeći: 1. mesto - Draženko Mirović, 2. mesto - Nenad Krišanović, 3. mesto - Oliver Madanović. Organizator ispred USD-a bio je Milan Drakula.
     
  04.12.2013. - Međunarodni dan OSI - pločice
U kafe-klubu Doma, održan je otvoreni turnir u bacanju pločica na kojem je učestvovalo 38 takmičara. Plasman je sledeći: 1. mesto - Nenad Krisanović, 2. mesto - Saša Popović, 3. mesto - Draženko Mitrović. Organizator ispred USD-a bio je Dragan Stojanović
     
  03.12.2013. - Svečanost povodom Međunarodnog dan OSI u Sava Centru
U restoranu "Sava" u Sava Centru održana je centralna manifestacija povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom "Za život bez barijera" koju su zajednički organizovali Savetodavno telo osoba sa invaliditetom pri Kabinetu gradonačelnika Beograda i Hendi centar "Koloseum", a pod pokroviteljstvom Ministarstva rada i socijalne politike. Ovogodišnja tema i cilj tradicionalne manifestacije, koju organizujemo osmi put, jeste da se kroz umetnički program stavi akcenat na promociju talenta i sposobnosti osoba sa invaliditetom.
     
  03.12.2013. - Promocija spota "Nežni cvet bez latice" u Domu Omladine
Promovisan je spot solidarnosti sa decom sa invaliditetom "Nežni cvet bez latice". U spotu su učestvovali: Bora Đorđević, Ivan iz Legendi, Jadranka Jovanović, Tanja Bošković, Gorica Popović, Rastko Janković, Ivan Jevtović, Rade Marjanović, Ivana Jordan, Ivana Maksimović, hor "Kolibri", deca sa invaliditetom iz Udruženja "Plava školjka, i "Pobednik", grupa stanara Doma za odrasla invalidna lica i predstavnici Udruženja "Feniks". Na promociji je promovisano, stvaralaštvo osoba sa invaliditetom - stanara Doma, radovi iz kreativne radionice "Vredne ruke", pesnici satiričari pisci. Govorilo se o njihovim uspesima ali i problemima sa kojima se svakodnevno susreću.
     
  03.12.2013. - Poverenica za zaštitu ravnopravnosti
Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Nevena Petrušić posetila je naš Dom. Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom poverenica je razgovarala sa stanarima o problemima sa kojima se u svom svakodnevnom životu susreću. U razgovoru sa poverenicom članovi udruženja ukazali su na probleme koje imaju i dogovoreni su načini za njihovo rešavanje u čemu im na raspolaganju stoji institucija Poverenika za zaštitu ravnopravnosti.
     
  03.12.2013. - Trka el-motornih kolica - Međunarodni dan OSI
U okviru Tradicionalne Manifestacije-Obelezavanje Medunardnog dana osoba sa invaliditetom 03 decembra, u hodniku Doma odrzana je trka brze i precizne voznje elektro-motornih kolica na kojoj je učestvovalo 8 takmičara. Plasman je sledeći: 1. mesto - Goran Janković, 2. mesto - Željko Dimitrijević, 3. mesto - Svilana Luković. Organizator ispred USD-a bio je Darko Đokić
     
  02.12.2013. - Kreativno stvaralaštvo OOSI u Dečijem kulturnom centru
Udruženje "Plava školjka" i Dečiji kulturni centar organizovali su prodajnu izložbu kreativnog stvaralaštva OOSI u Dečijem kulturnom centru. Učesnici su bili : NVO "Dobra vila", "Pobednik", "Sve je moguće", Udruženje stanara Doma, "Čuvari zanata", "Duga strela Pančevo", Dnevni boravak "Sunce", Prihvaltilište, Sremčica, Dom Veternik, ucenici škole Stefan Dečanski. Prezentovano je boćanje i šah. Treba napomenti divan gest agencija Komunis i udruženje Lix koji su od svih organizacija odkupili jedan deo radova i na taj način želeli da podrže i afirmišu talenat osoba sa invaliditetom.
     
  02.12.2013. - Kviz "Asocijacija" - Međunarodni dan OSI
U okviru tradicionalne Manifestacije-Obeležavanje Međunardnog dana osoba sa invaliditetom, održan je Kviz "Asocijacija" na kom je učestvovalo 14 takmičara. Oblasti su biile: Dom, Glavni gradovi i ortopedska pomagala. Plasman je sledeći: 1. mesto - Milan Drakula, 2. mesto - Draginja Latinović, 3. mesto - Aca Stefanović. Organizator ispred USD-a bio je Vladimir Veljković.
      
   

Likovna kolonija

 

Kreativna radionica "Vredne ruke"

10 %

Web-prezentacija Draženka Mitrovića

PRIJATELJI UDRUŽENJA
- DONATORI -

QUADRA GRAPHIC

NBS

JASMIL doo ARILJE
JASMIL doo ARILJE

Pepsi

Knjaz Miloš

Coca-Cola

Tehnomarket

 

 

Webmaster:
Ljubica Muzički
Design:
Željko Mićić
zeljkobg@gmail.com

Home   O nama   Dešavanja   Predstoji   Foto album
Drugi o nama   Korisni linkovi   Kontakt   Naš bilten"Pogledi"

 
Zahvaljujemo Ministarstvu rada i socijalne politike (Sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom) koje nam je omogućilo izradu web prezentacije.