Udruženje stanara doma ima ogromnu podršku i pomoć u radu od Ustanove Dom za odrasla invalidna lica.
Hronologija

Početna strana
O nama
Dešavanja
Predstoji...
Hronologija dogadjaja
Foto album
Video album
Drugi o nama
Korisni linkovi
Kontakt
Naš bilten

Facebook


Programske aktivnosti Udruženja od početka 2006. god. finansira MINRZS (Sektor za osobe sa invaliditetom)

 

Dešavanja i aktivnosti u avgustu 2013.:

     
     
  23-29.08.2013. - IX LIKOVNA KOLONIJA "STVARAJMO ZAJEDNO''
Udruženje stanara Doma u saradnji sa Domom za odrasla invalidna lica organizovalo je Likovnu koloniju, "Stvarajmo zajedno" deveta po redu, u nasem Domu. Ovogodišnju Likovnu koloniju realizovalismo najvećim delom iz sredstava Udruženja a podržali su nas Dom za odrasla invalidna lica i naši dugogodišnji prijatelji iz firme "Ekosan"d.o.o. Beograd. Zbog ograničenih sredstava nismo bili u mogućnosti da organizujemo izlet za sve učesnike kao do sada ali smo napravili jedno zajedničko druženje. Ponosni smo na naše goste i prijatelje. A da nas trud nije uzalud i da je dobro ovo što radimo, najbolje potvrđuje podatak da je iz godine u godinu broj učesnika sve veći, tako da smo morali ograničiti broj učesnika. Na koloniji je nastalo mnogo lepih slika. Hvala svima koji nas podržavaju i uvek su tu za sve nas.
     
  23.08.2013. - Muzičko pre podne u dvorištu Doma
Dugogodišnji prijatelj Udruženja, muzičar Mlađa, je na poziv v.d. direktora Doma, priredio muzičko druženje za stanare i zaposlene u dvorištu Doma.
     
  21.08.2013. - Na Kalemegdanu
U organizaciji USD-a i Ustanove grupa stanara provela je nekoliko lepih sati na Kalemegdanu.
     
  21.08.2013. - Prezentacija IV Drinske regate "Drina nas spaja"
Sportsko rekreativno udruženje osoba sa invaliditetom "Sve je moguće" je u biblioteci Doma prezentovalo, IV Međunarodnu Drinsku regatu ''Drina nas spaja'' uz veliki broj gostiju koji su bili oduševljeni ovim projektom. Sve čestitke.
     
  17.08.2013. - Sportski dan OSI na Adi
Predstavnici USD-a, na poziv Udruženje KIZUNA, a u saradnji sa Sportskim Savezom osoba sa invaliditetom Beograda i KK Nippon, učestvovali su na manifestaciji ''Sportski dan osoba sa invaliditetom'' na Adi Ciganliji. Uključivanje u sport pozitivno utiče na razvoj psihomotornih sposobnosti, razvoj mišićnih grupa, poboljšanje spretnosti, stiče se samopouzdanje i samopoštovanje, pozitivan stav prema životu kao i na potpuniju inkluziju u društvenu zajednicu. Ovom prilikom u Budo Parku postavljeno je 7 sportskih radionica: karate, mačevanje, boćanje, sportski poligon sa zanimljivim vežbama i zadacima, streličarstvo, šah i mali fudbal. Bili smo podeljeni u grupe i svako je prema svojoj želji mogao da se upozna sa atraktivnim veštinama i sportovima. Pored takmičenja svi zainteresovani su se u Budo radionicama upoznali sa japanskom kaligrafijom, manga crtanjem i umetnosti pravljenja origami figurica. Manifestacija je održana pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda, Kancelarije za mlade i ambasade Japana. Svim učesncima Sportskog dana uručene su zahvalnice.
     
  14.08.2013. - Tasmajdanski park
Još jedan divno provedeni dan na Tašmajdanu u organizaciji USD-a i Ustanove.
     
  13.08.2013. - Iz Gradskog centra za Socijalno peduzetnisto Beograda
Predstavnici Gradskog centra za Socijalno preduzetništa Beograda su posetili našu Kreativnu radionicu sa željom da u svojim prostorijama promovišu sve što rade naše članice.
     
  07.08.2013. - Na Zemunskom Keju
USD i Ustanova organizovali su tokom Avgusta grupne posete po Beogradu. Ovog puta grupa stanara bila je na Zemunskom Keju.
     
  05-08.08.2013. - Prvenstvo članova ŠK ''Pogledi''
Šahovski klub "Pogledi" u partnerstvu sa sportskim Savezom osoba sa invaliditetom Beograda, organizovali su Prvenstvo članove Kluba u biblioteci Doma. Na prvenstvu je učetvovalo 12 takmičara. Igrao je svako sa svakim, tempo igre pola sata po igrašu. Za najuspešnije takmičare Savez je obezbedio medalje. I mesto pripalo je Miladinu Andrejević, II mesto Velimiru Knežević i III mesto Milanu Petrović.
     
  01-06.08.2013. - Krečenje zajedničkih dnevnih boravaka
U saradnji Udruženja i Ustanove, posle sedam godina okrečeni su zajednički boravci na spratovima gde većina naših stanara provodi svoje vreme.
     
      
   

Likovna kolonija

 

Kreativna radionica "Vredne ruke"

10 %

Web-prezentacija Draženka Mitrovića

PRIJATELJI UDRUŽENJA
- DONATORI -

QUADRA GRAPHIC

NBS

JASMIL doo ARILJE
JASMIL doo ARILJE

Pepsi

Knjaz Miloš

Coca-Cola

Tehnomarket

 

 

Webmaster:
Ljubica Muzički
Design:
Željko Mićić
zeljkobg@gmail.com

Home   O nama   Dešavanja   Predstoji   Foto album
Drugi o nama   Korisni linkovi   Kontakt   Naš bilten"Pogledi"

 
Zahvaljujemo Ministarstvu rada i socijalne politike (Sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom) koje nam je omogućilo izradu web prezentacije.