Udruženje stanara doma ima ogromnu podršku i pomoć u radu od Ustanove Dom za odrasla invalidna lica.
Hronologija

Početna strana
O nama
Dešavanja
Predstoji...
Hronologija dogadjaja
Foto album
Video album
Drugi o nama
Korisni linkovi
Kontakt
Naš bilten

Facebook


Programske aktivnosti Udruženja od početka 2006. god. finansira MINRZS (Sektor za osobe sa invaliditetom)

 

Dešavanja i aktivnosti u septembru 2009.:

 • Projekat - "DNEVNI CENTAR" ... slike
  U julu mesecu počela je realizacija projekta Dnevni centar koju Udruženje realizuje u partnerstvu sa Domom, a pod poktoviteljstvom Ministarstva rada i socijalne politike. Projekat ima za cilj da osobe sa invaliditetom koje žive u kućnim uslovima dolaze kod nas i kroz radionice različitih sadržaja, kvalitetno provedu nekoliko sati, družeći se sa stanarima Doma i stičući neka nova znanja i veštine.

  Opširnije >>>

 • Donatorski ugovor 05.09.'09.
  Kompanija, "Knjaz Miloš" potpisala je donatorski ugovor sa našim paraolimpijcem Draženkom Mitrovićem, čime se obavezala na novčanu donaciju za pojačanu ishranu, a sve u cilju ostvarenja što boljih rezultata našeg Draženka.
 • Humanitarni golf turnir 06.09.’09. ... slike
  Grupa stanara sa direktorkom Ustanove, prisustvovala je na manifestaciji humanitarni golf turnir koji se treću godinu za redom organizuje na Adi Ciganliji u organizaciji Asocijacija Autentičnih Hedonista (AAH!) Ceo prihod od donacija namenjen je našem domu, dok je najpoznatijem paraolimpijcu Draženku Mitroviću darovana, sportska oprema po izboru i vaučeri za besplatne pripreme u fitnes centru.

  - Istoga dana počela je zonska šahovska liga, na kojoj učestvuje i naš ŠK "Pogledi", koji se ove godine takmiči u višem rangu. Narednih devet nedelja u našem Domu odigraće se po jedno kolo. ... slike
 • Izložba u galeriji Braće Stamenković 07.09.’09. ... slike
  Jedna grupa članova USD-a, posetilaje izložbu slika Ljiljane Nedeljković "Studen" i Vere Blagojević-Pažinović "Pasteli", koja je održana u galeriji Braće Stamenković. One su naši dugogodišnji prijatelji i saradnici iz Likovne grupe Centralnog doma vojske Srbije, koje redovno učestvuju na našim Likovnim kolonijama.
 • Druženje sa slikarima 08.09.09. ... slika
  Jedna grupa članova USD-a posetila je galeriju Dobrice Obradović na Novom Beogradu i sa njim, Joksom i Mutićem proveli divno letnje veče.

 • Otvoreni turniri USD-a 08-30.09.’09. ... slike
  Udruženje stanara Doma organizovalo je otvorene turnire u preciznoj i brzoj vožnji elektro motornih kolica, bacanju pločica, visećoj kugli i dominama.


 • Sastanak Savetodavnog tela OSI 09.09.'09.
  Održan je sastanak Savetodavnog tela osoba sa invaliditetom pri kabinetu Gradonačalnika Beograda, jedan od članova Savetodavnog tela je Željko Dimitijević - predsednik USD-a.

 • Odbrana diplomskog rada 14.09.09. ... slike
  Na fakultetu politčkih nauka prisustvovali smo odbrani diplomskog rada Bojane Dimitrijević na temu: "Personalna asistencija u socijalnoj integraciji osoba sa invaliditetom". Rad je odbranila čistom 10. Inače, Bojana je  osoba sa invaliditetom i jedan period bila na praksi u našem Domu kod socijalnog radnika Utjehe Šćekić. Sve čestitke u ime stanara Doma.
 • Knjige od Pravnog fakulteta 15.09.’09.
  Za biblioteku Doma stigla je donacija knjiga od Pravnog fakulteta.

 • Prodajna izložba slika u Domu 16.09.’09. ... slike
  Otvorena je prodajna izložba slika u prizemlju Doma nastalih na likovnoj koloniji 2009.

 • Izlet u Jagodinu 19.09.’09. ... slike
  Drugi po redu izlet Udruženje stanara Doma je bio u Jagodinu da posetimo Žiku koji je napustio Dom i otišao da živi kod kuće, a usput da obiđemo i Zoološki vrt, Aqua park i Muzej voštanih figura gde smo mogli videti srpske
  velikane u prirodnoj veličini. Plan je bio i da se sretnemo sa prijateljima slikarima iz Rekovca koji su bili na našim likovnim kolonijama. Predivno vreme druženja smo proveli na izletištu “Aračlijski potok-Đurđevo brdo” uz dobar roštilj, pesmu i igru.

 • Seminar o pisanju projekata 26-27.09.’09. ... slike
  Željko Dimitrijević - predsednik USD-a. i Zorica Filipović prisustvovali su dvodnevnom seminaru o predlogu pisanja projekata koji je održan u opštini Vračar. Organizatori seminara su Ministarstvo za sosijalna pitanja - Sektor za zaštitu OSI, DILS I NVO "Tango". Planira se da se od 2010. godine sa programskih aktivnosti Saveza i udruženja pređe na projektno finansiranje istih.

 • XVII Republičke sportske igre na Zlataru 29.09.-02.10.'09. ... slike
  Od 29.09 do 02.10.2009. godine održane su, sedamnaeste po redu, Republičke sportske igre paraplegičara i kvadriplegičara Srbije na Zlataru. Na sportskim igrama bilo je pet disciplina u atletici (vožnja kolica na 100m., bacanje kugle, bacanje diska, bacanje koplja.), stoni tenis, streljaštvo, šah i
  pikado. Naši učesnici iz Doma jedino nisu imali svog takmičara u stonom tenisu. Osvojili smo devet medalja, (6 zlatnih i 3 srebrne). Ukupno je bilo 254 učesnika, iz ostalih udruženja širom Srbije.
  Sa ponosom možemo reći da je Udruženje paraplegičara i kvadriplegičara Dunav-Beograd osvojilo prvo mesto u atletici.

  - Udruženje stanara Doma je od medine kućice (naš bivši pas čuvar) adaptirao magacinski prostor za potrebe organizacije. ... slike .

 
   

Likovna kolonija

 

Kreativna radionica "Vredne ruke"

10 %

Web-prezentacija Draženka Mitrovića

PRIJATELJI UDRUŽENJA
- DONATORI -

QUADRA GRAPHIC

NBS

JASMIL doo ARILJE
JASMIL doo ARILJE

Pepsi

Knjaz Miloš

Coca-Cola

Tehnomarket

 

 

Webmaster:
Ljubica Muzički
Design:
Željko Mićić
zeljkobg@gmail.com

Home   O nama   Dešavanja   Predstoji   Foto album
Drugi o nama   Korisni linkovi   Kontakt   Naš bilten"Pogledi"

 
Zahvaljujemo Ministarstvu rada i socijalne politike (Sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom) koje nam je omogućilo izradu web prezentacije.