Udruženje stanara doma ima ogromnu podršku i pomoć u radu od Ustanove Dom za odrasla invalidna lica.
Hronologija

Početna strana
O nama
Dešavanja
Predstoji...
Hronologija dogadjaja
Foto album
Video album
Drugi o nama
Korisni linkovi
Kontakt
Naš bilten

Facebook


Programske aktivnosti Udruženja od početka 2006. god. finansira MINRZS (Sektor za osobe sa invaliditetom)

 

TRADICIONALNA MANIFESTACIJA
„DEŠAVANJA POVODOM OBELEŽAVANJA MEĐUNARODNOG DANA OSOBA SA INVALIDITETOM“
U periodu od 22.11.2009. do 04.12.2009. godine, u našoj Ustanovi biće održani tradicionalna Manifestacija povodom obeležavanja 03.decembra MEĐUNARODNOG DANA OSI na kojima će učestvovati Organizacije OSI iz nekliko gradova Srbije (Beograd, Zrenjanin, Šabac, Smederevo, Kragujevac, Kraljevo, Jagodina, Čačak, Ruma, Zaječar...) sa oko 400-450 učesnika u 11 zabavno-sportsko-rekreativnih disciplina.
Svi turniri su otvorenog tipa tako da učestvuje i veliki broj osoba bez invaliditeta, dugogodišnji prijatelji i saradnici USD-a, zaposleni u Domu, studenti, vojnici na civilnom služenju vojnog roka, personalni asistenti i pratioci OSI iz drugih organizacija, itd.

Nakon završenih predviđenih turnira u petak 04.decembra od 14.00 časova sledi svečano proglašenje pobednika u svim disciplinama, dodela diploma, medalja, pehara, i simboličnih-stimulativnih novčanih nagrada najuspešnijim takmičarima i druženje uz svečani ručak za sve takmičare i goste povodom obeležavanja MEĐUNARODNOG DANA OSOBA SA INVALIDITOM.

- ZAVRŠNU MANIFESTACIJU - OBELEŽAVANJA MEĐUNARODNOG DANA OSOBA SA INVALIDITETOM SMO NAMERNO ODLOŽILI ZA JEDAN DAN KASNIJE IZ DVA RAZLOGA I TO.
03.DECEMBRA MNOGE NAMA SLIČNE ORGANIZACIJE IMAJU NEKU AKTIVNOST, TAKO DA NE BISMO MOGLI NI UČESTVOVATI NA TOJ AKTIVNOSTI, A NI PREDSTAVNICI TE ORGANIZACIJE NE BI MOGLI DA BUDU NAŠI GOSTI.
- PREDSTAVNICI OPŠTINA, PREDSTAVNICI MINISTARSTAVA, DONATORA TAKOĐE ZBOG SVOJIH OBAVEZA NE BI MOGLI BITI NAŠI GOSTI, ILI BI BILI NA UŠTRB NEKE DRUGE ORGANIZACIJE.
- I TREĆE-NAJSLAĐE, JE TO DA SMO DAVNE 2002. GODINE ODRŽALI OSNIVAČKU SKUPŠTINU 04.DECEMBRA TAKO DA TAJ DAN OBELEŽAVAMO I U TO SEĆANJE.

Celokupna manifestacija je medijski propraćena, na zatvaranje se pozivaju visoki zvaničnici, predstavnici Opština Zemun i Novi Beograd, predstavnici iz Skupštine grada Beograda, Ministarstvo rada i soc.politike, Ministarstvo Sporta i omladine, Ambasadori...itd.

Plan aktivnosti povodom Međunarodnog dana OSI


Dešavanja i aktivnosti u oktobru 2009.:

 • Projekat - "DNEVNI CENTAR" ... slike
  U julu mesecu počela je realizacija projekta Dnevni centar koju Udruženje realizuje u partnerstvu sa Domom, a pod poktoviteljstvom Ministarstva rada i socijalne politike. Projekat ima za cilj da osobe sa invaliditetom koje žive u kućnim uslovima dolaze kod nas i kroz radionice različitih sadržaja, kvalitetno provedu nekoliko sati, družeći se sa stanarima Doma i stičući neka nova znanja i veštine.

  Opširnije >>> • Izlet u Aleksinac 03.10.'09. ... slike
  Treći po redu izlet Udruženja stanara Doma bio je u Aleksinac da posetimo Milana Filipovića zvanog Nokiju, koji je napustio Dom i otišao da živi kod kuće. Zbog lošeg vremena nismo mogli obilaziti grad ali smo se zato smestili u divan restoran "Marko Polo". Domaćini su bili izrazito ljubazni i predusretljivi prema nama. Nokija je došao kod nas u restoran, dobro raspoložen i pun priča o raznim dogodovštinama iz vremena dok je bio u Domu i sada kada živi samostalno.
 • Na sajmu kozmetike 3-4.10.’09. ... slike
  Radovi kreativne radionice "Vredne ruke" prodavani su na Sajmu kozmetike, u hali četiri, Beogradskog sajma. Štand nam je velikodušno obezbedio gos-podin Kosta Maksimović, organizator Sajma i direktor Ekodisain studio Group. Nesebičnu pomoć i podršku, kao i uvek, pružila nam je gospođa Mila Džanković, dugogodišnji prijatelj USD-a i Ustanove, kao i Tatjana Jevđović - vlasnica "With compliments" pozivanjem brojnih firmi i saradnika da se upoznaju šta to sve osobe sa invaliditetom rade.
 • Kuvanje gulaša u Staroj Pazovi 09.10.’09.
  Ekipa USD-a, pod nazivom "Maršal - Padrino" učestvovala je na takmičenju u kuvanju gulaša koje je održano u Staroj Pazovi.

  - Istoga danana Šahovski klub "Pogledi" izgubio je pouzdanog člana i velikog prijatelja, kako kluba tako i Ustanove, Dragoljuba Maljevića koji je iznenada preminuo. Dragoljub je bio i član Saveza distrofičara Srbije.

 • Otvoreni turniri USD-a 10. i 24.10.09. ... slike
  Udruženje stanara Doma organizovalo je otvorene turnire u remiju i jambu.

  - Dana 10.10. predstavnici Š.K. "Pogledi" prisustvovali su redovnoj Skupštini šahovskog saveza Beograda.
 • Uručena donacija AAH! 14.10.’09.
  Zvanično je uručena donacija za naš Dom od strane predstavnika Asocijacije Autentičnih Hedonista (AAH!). Po rečima direktorke Doma Ivane Stevanović, novčani prihod od donacija u iznosu oko 7 hiljada eura namenjen je za popravku električnih urađaja u kuhinji i vešeraju, kao i kupovinu video nadzora. Takođe prikupljena je donacija u robi u vrednosti 1.680 eura. Svi korisnici i radnici doma  su dobili članske karte Udrženja narodne biblioteke grada Beograde, dok je Draženku Mitroviću darovana sportska oprema po izboru i vaučeri za besplatne pripreme u fitnes centru.

 • Trka kolica na Beogradskom sajmu 18.10.'09. ... slike
  U sklopu projekta “Rekreacija za sve”, koji je finansijski podržan od opštine Savski Venac, u organizaciji Udruženja “Sve je moguće” u hali V Beogradskog sajma održana je trka u preciznoj i bzoj vožnji elektro motornih kolica. Učesnici su bili osobe sa i bez invaliditeta. Ovu aktivnnost su podržali: Ambasador Japana, USD, studio B i brojni donatori.

 • "Defile prijateljstva" u Staroj Pazovi 22.10.'09. ... slike
  USD je sa radovima kreativne radionice “Vredne ruke”učestvovalo na VI „Defileu prijateljstva“ u Staroj Pazovi. Organizatori ove manifestacije su Udruženje za afirmaciju invalida „Feniks“ i Udruženje paraplegičara Fruška Gora Srem, iz Stare Pazove.

 • Projekat DILS 23.10.09. ... slike
  Na poziv Sektora za za zaštitu osoba sa invaliditetom, veliki broj predstavnika NVO koje finansira pomenuti sektor prisustvovali su na konferenciji “Pružanje unapređenih usluga na lokalnom nivou, koja je održana u Palati Srbije. I Udruženje stanara Doma je imalo svog predstavnika.
  Projekat “Pružanje unapređenih usluga na lokalnom nivou (DILS) Ministarstva zdravlja, Ministarstva prosvete i Ministarstva rada i socijalne politike koji se finansira iz kredita Svedske banke sa ciljem da se unapredi dostupnost i  efikasnost, pravičnost i kvalitet pružanja usluga u oblasti zdravstvene i socijalne zaštite i obrazovanja na lokalnom nivou. Projekat (DILS) realizovaće se u narednih četiri godine.
  G-đa Milena Banović, savetnik u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom obavestila je sve predstavnike NVO o novom zakonu o udruženjima koji je počeo sa primenama i koji nas obavezuje da se sa programskih aktivnosti Saveza i udruženja pređe na projektno finansiranje istih. Najavljeno je da će sektor za zaštitu OSI ubrzo raspisati javni konkurs za projekte NVO kao i da su predstavnici Ministarstva i DILS-a, spremni za svaki vid pomoći i podrške NVO.

  - Istoga dana jedna grupa članova USD-a, posetila je 31. izložbu crteža, koja je postavljena u galeriji Braće Stamenković. Na Izložbi su bili radovi i naše Ljubice Muzički. Ponovo smo se sreli sa našim prijateljima sa Likovne kolonije Verom, Nedom i mnogim drugima. ... slike


 • Trejl-orjentiring i Beogradska-zonska liga 25.10.’09. ... slike
  U organizaciji Udruženja „Sve je moguće“, Saveza za sport i rekreaciju invalida Beograda i Orijentiring saveza Srbije u Domu za odrasla invalidna lica održano je Prvenstvo Beograda u Trejl-orjentiringu.

  Završena je Beogradska - zonska šahovska liga, na kojoj je ŠK "Pogledi" ostao u takmičenju u višem rangu. ... slike
 • 54. Sajam knjiga 29.10.’09. ... slike
  Grupa stanara Doma posetila je 54. Sajam knjiga.


 
   

Likovna kolonija

 

Kreativna radionica "Vredne ruke"

10 %

Web-prezentacija Draženka Mitrovića

PRIJATELJI UDRUŽENJA
- DONATORI -

QUADRA GRAPHIC

NBS

JASMIL doo ARILJE
JASMIL doo ARILJE

Pepsi

Knjaz Miloš

Coca-Cola

Tehnomarket

 

 

Webmaster:
Ljubica Muzički
Design:
Željko Mićić
zeljkobg@gmail.com

Home   O nama   Dešavanja   Predstoji   Foto album
Drugi o nama   Korisni linkovi   Kontakt   Naš bilten"Pogledi"

 
Zahvaljujemo Ministarstvu rada i socijalne politike (Sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom) koje nam je omogućilo izradu web prezentacije.