Udruženje stanara doma ima ogromnu podršku i pomoć u radu od Ustanove Dom za odrasla invalidna lica.
Hronologija

Početna strana
O nama
Dešavanja
Predstoji...
Hronologija dogadjaja
Foto album
Video album
Drugi o nama
Korisni linkovi
Kontakt
Naš bilten

Facebook


Programske aktivnosti Udruženja od početka 2006. god. finansira MINRZS (Sektor za osobe sa invaliditetom)

 

TRADICIONALNA MANIFESTACIJA
„DEŠAVANJA POVODOM OBELEŽAVANJA MEĐUNARODNOG DANA OSOBA SA INVALIDITETOM“
U periodu od 22.11.2009. do 04.12.2009. godine, u našoj Ustanovi je održana tradicionalna Manifestacija povodom obeležavanja 03.decembra MEĐUNARODNOG DANA OSI na kojima su učestvovale Organizacije OSI iz nekliko gradova Srbije (Beograd, Zrenjanin, Šabac, Smederevo, Kragujevac, Kraljevo, Jagodina, Čačak, Ruma, Zaječar...) sa oko 400-450 učesnika u 11 zabavno-sportsko-rekreativnih disciplina.
Svi turniri su otvorenog tipa tako da su učestvovale i veliki broj osoba bez invaliditeta, dugogodišnji prijatelji i saradnici USD-a, zaposleni u Domu, studenti, vojnici na civilnom služenju vojnog roka, personalni asistenti i pratioci OSI iz drugih organizacija, itd.

Nakon završenih predviđenih turnira u petak 04.decembra od 14.00 časova usledilo je svečano proglašenje pobednika u svim disciplinama, dodela diploma, medalja, pehara, i simboličnih-stimulativnih novčanih nagrada najuspešnijim takmičarima i druženje uz svečani ručak za sve takmičare i goste povodom obeležavanja MEĐUNARODNOG DANA OSOBA SA INVALIDITOM.

- ZAVRŠNU MANIFESTACIJU - OBELEŽAVANJA MEĐUNARODNOG DANA OSOBA SA INVALIDITETOM SMO NAMERNO ODLOŽILI ZA JEDAN DAN KASNIJE IZ DVA RAZLOGA I TO.
03.DECEMBRA MNOGE NAMA SLIČNE ORGANIZACIJE IMAJU NEKU AKTIVNOST, TAKO DA NE BISMO MOGLI NI UČESTVOVATI NA TOJ AKTIVNOSTI, A NI PREDSTAVNICI TE ORGANIZACIJE NE BI MOGLI DA BUDU NAŠI GOSTI.
- PREDSTAVNICI OPŠTINA, PREDSTAVNICI MINISTARSTAVA, DONATORA TAKOĐE ZBOG SVOJIH OBAVEZA NE BI MOGLI BITI NAŠI GOSTI, ILI BI BILI NA UŠTRB NEKE DRUGE ORGANIZACIJE.
- I TREĆE-NAJSLAĐE, JE TO DA SMO DAVNE 2002. GODINE ODRŽALI OSNIVAČKU SKUPŠTINU 04.DECEMBRA TAKO DA TAJ DAN OBELEŽAVAMO I U TO SEĆANJE.

Celokupna manifestacija je medijski propraćena, na zatvaranje su pozivani visoki zvaničnici, predstavnici Opština Zemun i Novi Beograd, predstavnici iz Skupštine grada Beograda, Ministarstvo rada i soc.politike, Ministarstvo Sporta i omladine, Ambasadori...itd.


Dešavanja i aktivnosti u novembru i decembru 2009.:

 • Poseta FK Crvena Zvezda 11.11.2009. ... slike
  Za stanare Doma organizovana je poseta FK Crvena Zvezda. Bio je uprilčen susret sa direktorom Lukićem, trenerom Vladimirom Petrovićem – Pižonom i prvom postavom fudbalskog tima. Ni kiša nam nije smetala da se slikamo  sa svojim idolima i postavimo brojna pitanja. Ovo je tek početak saradnje FK Crvena Zvezda, USD-a i Ustanove.

 • Redovna izborna skupština USD-a 18.11.2009. ... slike
  Članovi Udruženja stanara Doma imali su redovnu izbornu skupštinu. Još jedan mandat poveren je kompletnom UO USD-a, a novi članovi su Vladimir Veljković i Pera Ćorić. Čestitke svima!
 • Turniri povodom dana OSI 22.11.-04.12.’09. ... slike
  Udruženje stanara Doma u okviru obeležavanja Međunarodnog dana OSI organizovalo je otvorene turnire u : remiju, dominama, kviz “Asocijacije”, trka u brzoj i preciznoj vožnji elektromotornih kolica, jambu, šahu, bacanju pločica i viseće kugle, stonom tenisu i pikadu.

  - Istoga dana ispratili smo Draženka Mitrovića na Svedsko prvenstvo koje se održava u Indiji. ... slike
 • Projekat "U društvu je lepše" 23.11.-31.12.’09. ... slike
  NVO “Magično zrno” u saradnji sa Ustanovom i fakultetom za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju, realizuje projekat “U društvu je lepše”. Cilj projekta je da se stanarima Doma omogući izlazak po izboru, do kraja godine radnim danima u popodnevnim i večernjim satima. Svakom korisniku je obezbeđena pratnja koju čine studenti fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju. U sklopu projekta različite grupe stanara bili su u tržnim centrima “Delta Siti”, “Ušće”, kod kineza; na koncertima: Borisa Novkovića, Aleksandre Radović, Olivere Katarine i Miroslava Ilića u Sava Centru, Halida Muslimovića u hali Pionir. Bili su i na koncertu Operacija Trijunf u Sava Centru i premijeri filma "Avantura" u Sava Centru. Takođe su posetili JDP i odgledali predstavu "Šine".

 • 22. Međunarodno prvenstvo u šahu 24.11.-02.12.09. ... slike
  Nekoliko članova ŠK "Pogledi" učestvovalo je na 22. Međunarodnom otvorenom prvenstvu u šahu u Obrenovcu.
 • Projekat "Šah bez barijera" 25.11.’09.
  ŠK “Pogledi” aplicirao je sa projektom “Šah bez barijera” kod Gradskog sekretarijata za sport i omladinu.

 • Donacija firme "Jugo-remedija" 01.12.'09.
  Za članove USD–a stigla je donacija firme “Jugo-remedija”..

 • Modna revija 02.12.'09. ... slike
  U Domu je, povodom Međunarodnog dana OSI, održana Modna revija koju je organizovala Snežana Šćekić, vlasnica modnog trenda "Baronesa", u saradnji sa USD-om i Ustanovom. Podršku su nam pružili i predstavnici  NVO "Magično Zrno". Program je vodio poznati voditelj RTS-a Nikola Pandilović. Uživali smo gledajući trbušni ples zanosnih plesačica, slušajući divne zvuke violine Tanje Olujić i gledajući prezentaciju nakita i kompletnog stvaralaštva OSI u okviru kreativne radionice "Vredne ruke" koje su nosile male i velike manekenke. Hvala svima koji su bili uz nas a posebno našim divnim manekenkama: Anji, Uni, Ivani, Milici, Aniti, ... bile ste divne.

 • Doček Draženku Mitroviću 03.12.09. ... slike
  Najbliži prijatelji i rodbina Draženka priredili su doček našim atletičarima sa Svetskog prvenstva u Indiji. Bila je ovo prilika da i naša javnost pozdravi novog svetskog rekordera u bacanju DISKA Draženka Mitrovića (novi svetski rekord iznosi 31.19m). i osvajača srebrne medalje u koplju i kugli. ... Slike iz Indije.

  - Istog dana, na poziv Ministarstva za socijalna pitanja, predstavnici USD-a, i Sportsko rekreativnog udruženja "Sve je moguće" prisustvovali su Svečanosti povodom Međunarodnog dana OSI u Sava Centru. ... slike

 • Međunarodni dan OSI u Domu 04.12.’09. ... slike
  Povodom Međunarodnog praznika OSI, USD je organizovao svečanost na kojoj su proglašeni najuspešniji takmičari na turnirima povodom ovog praznika, i uručene im prigodne nagrade, medalje i pehari. Nesebičnu pomoć i podršku u realizaciji naše manifestacije pomogli su : Dom za odrasla invalidna lica, „Telekom“, “Galenika”, Narodna banka Srbije, fima „Kale“, Kvadro Grafika, Jasmil- Arilje, El. Inžinjering kao i prijatelji USD-a i volonteri vojnici na civilnom služenju vojnog roka UPIK „Dunava“.

  Opširnije >>>

  Izložba slika u Centralnom domu vojske Srbije 08.12.’09. ... slike
  U sklopu projekta "U društvu je lepše" NVO “Magično zrno”, jedna grupa članova USD-a, prisustvovala je  otvaranju izložbe slika Ljiljane Nedljković “Svetli putokaz” i Vere Blagojević-Pažinović “Otključana vrata prirode”- Pasteli, koja je održano u maloj galeriji Centralnog doma  vojske Srbije. Bila je ovo prilika da uživamo u umetnosti i ponovo se vidimo sa starim prijateljima sa naših kolonija: Nedom, Emilijom, Marinom, Joksom, Mutićem, Brankom i mnogim drugima.

 • Božićni bazar u Staroj Pazovi 13.12.2009. ... slike
  Na poziv Marine Bako organizatora Božićnog bazara u Staroj Pazovi, po drugi put su prodavani radovi naše kreativne radionice “Vredne ruke”. Nakit naših radioničarki je veoma omiljen kod omladine koja posećuje ovaj bazar i mi smo veoma ponosni zbog toga.

 • Divan gest OŠ "Svetozar Miletić 17.12.2009. ... slike
  U čast Draženkovog uspeha u Indiji učenici OŠ "Svetozar Miletić" iz Zemuna pripremili su mu malo iznenađenje. Naime, poklonili su mu srebrni tanjir na kome su ugravirali njegovo ime i njegov novi svetski rekord u bacanju diska (31.19m). Oni su za USD i stanare Doma priredili bogat kulturno-umetnički program, a poslužili su nas i sa mnogo domaćih specijaliteta koje su sa ljubavlju pravili roditelji i profesori ove škole, povodom Božićnih i Novogodišnjih praznika. Veoma smo ponosni što se naša saradnja nastavlja na obostrano zadovoljstvo a za to su svakako najzaslužniji naša dugogodišnja prijateljica Slavica Đukić i direktor već pomenute škole.

 • Prijem Paraolimpijskog Komiteta 18.12.2009.
  Paraolimpijski Komitet je priredio prijem za najuspešnije sportiste u 2009. godini, u Skupštini grada Beograda, gde je bio i naš Draženko Mitrović.

  - Istoga dana u Domu ratnih vojnih invalida, Savez za sport i rekreaciju invalida Beograda, organizovao je ekipni šahovski turnir. Ekipa ŠK”Pogledi” osvojila je III mesto dok je ekipi USD–a pripalo VII mesto. ... slike

 • Dodela paketića "Sve je moguće" 22.12.2009. ... slike
  Povodom obeležavanja nastupajućih praznika, Sportsko-rekreativno udruženje “Sve je moguće “ je u opštini Savski Venac organizovalo svečanost za najmlađe. Tom prilikom prikazana je predstava “Dve babe, četiri mačke i trotinet“ u izvođenju glumaca “Dah teatra”, a deca članova, prijatelja i saradnika udruženja, zahvaljujući donatorima, dobili su paketiće. Svakako, organizovana je i tombula a glavna nagrada bila je putovanje na Azursku obalu koju je dobila Anja Kostić.

 • Druženje sa slikarima 23.12.2009. ... slike
  Organizovali smo druženje sa slikarima i prijateljima sa naših likovnih kolonija. Bilo je divno ponovo se družiti sa Ljubasom, Vesnom, teta Nedom, Verom, Ljiljom, Joksom, Mutićem, Đurom, Veljom....

 • Najuspešniji sportisti OSI 24.12.2009. ... slike
  Savez za sport i rekreaciju invalida Beograda je u svečanoj sali Skupštine grada proglasio Zoricu Popadić i Draženka Mitrovića za najuspešnije sportiste sa invaliditetom grada Beograda u 2009. godini. Čestitali su im Vladimir Đukić, Sekretar za socijalnu zaštitu i predstavnica Telekoma Srbije gospođa Milica Amidžić.
  Među nagrađenim institucijama koje su podržale i afirmisale sportske aktivnosti OSI su i Dom za odrasla ivalidna lica, Udruženje stanara doma (USD), i Sportsko–rekreativno udruženje OSI “Sve je moguće”.

 • Decembarska izložba slika 29.12.2009. ... slike
  Ponovo u sklopu projekta "U društvu je lepše" NVO " Magično zrno", jedna grupa stanara posetila je otvaranje Decembarske izložbe slika, grafike i crteža Likovne grupe Centralnog Doma Vojske Srbije. Veoma smo ponosni što se dosta umetmika raspituje za učešće na našoj Likovnoj koloniji.

  - Na poziv Šahovskog saveza Beograd, predstavnik našeg ŠK”Pogledi” prisustvovao je na godišnjoj skupštini i proglašenju najuspešnije šahistkinje i šahiste grada Beograda za 2009. godinu.

 • 30.12. 2009. USD je kontaktirala gospođa Irena Drašković predstavnica "Suveniri Srbije" i ponudila nam gratis ponudu za stalno. Predstavili bi naše udruženje u kategoriji Humanost na delu/Dobrotvori Srbije, a sa odabranim radovima naših kreativnih radionica možemo se  predstaviti i u ostalim kategorijama tokom 2010. godine

 • Doček Nove godine 31.12.2009. ... slike
  Ustanova je organizovala Novogodišnji koktel za stanare i zaposlene povodom ispraćaja 2009. godine, a potom je u večernjim satima usledilo malo razočarenje za stanare jer nam salu za doček nisu pripremili. Takođe nam nisu organizovali ni tradicionalnu Novogodišnju tombolu, verovatno je uzrok aktuelna SEKA kada su u pitanju stanari. Jednostavno je zaboravljeno da male stvari ljude čine srećnima.
  Udruženje stanara Doma će tradicionalno i na pravi način organizovati Pravoslavnu Novu godinu uz muziku uživo, roštilj, piće i druženje do zore.

 
 
   

Likovna kolonija

 

Kreativna radionica "Vredne ruke"

10 %

Web-prezentacija Draženka Mitrovića

PRIJATELJI UDRUŽENJA
- DONATORI -

QUADRA GRAPHIC

NBS

JASMIL doo ARILJE
JASMIL doo ARILJE

Pepsi

Knjaz Miloš

Coca-Cola

Tehnomarket

 

 

Webmaster:
Ljubica Muzički
Design:
Željko Mićić
zeljkobg@gmail.com

Home   O nama   Dešavanja   Predstoji   Foto album
Drugi o nama   Korisni linkovi   Kontakt   Naš bilten"Pogledi"

 
Zahvaljujemo Ministarstvu rada i socijalne politike (Sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom) koje nam je omogućilo izradu web prezentacije.