Udruženje stanara doma ima ogromnu podršku i pomoć u radu od Ustanove Dom za odrasla invalidna lica.
Hronologija

Početna strana
O nama
Dešavanja
Predstoji...
Hronologija dogadjaja
Foto album
Video album
Drugi o nama
Korisni linkovi
Kontakt
Naš bilten

Facebook


Programske aktivnosti Udruženja od početka 2006. god. finansira MINRZS (Sektor za osobe sa invaliditetom)

 

Dešavanja i aktivnosti u julu 2009.:

 • Potpisivanje ugovora 2-3.07.'09. ... slike
  Potpisani su ugovori sa predstavnicima NVO i našeg resornog ministarstva za realizaciju projekata koji su odobreni za 2009. USD počinje sa realizacijom projekta "Dnevni centar za ne domska lica".
 • Kreativna radionica u vreme Univerzijade 1-5.07.’09.
  Kreativna radionica "Vredne ruke" imala je  prodajni štand u Knez Mihajlovoj ulici u vreme trajanja Unirvezijade.
 • Manifestacija "OSI i prijatelji na Adi u susret Univerzijadi" 9-10.07.’09. ... slike
  Učestvovali smo na manifestaciji "OSI i prijatelji na Adi u susret Univerzijadi" kada je i zvanično otvoren Sportski centar za osobe sa invaliditetom. Reč je o zajedničkom projektu Ministarstva omladine i sporta, JP „Ada Ciganlija” i opštine Čukarica.
  Pored osoba sa invaliditetom, ovom događaju prisustvovale su javne ličnosti, političari i mnogi drugi. Svi učesnici takmičili su se u 15 sportskih disciplina, u cilju promovisanja sporta i kulture osoba sa invaliditetom.
  Manifestacija je održava u organizaciji  Savetodavnog tela za osobe sa invaliditetom pri Kabinetu gradonačelnika Beograda, JP „Ada Ciganlija” i udruženja „Koloseum” i FaVi, a pod pokroviteljstvom Ministarstva za rad i socijalnu politiku i grada Beograda.


Dešavanja i aktivnosti u avgustu 2009.:

 • Otvoreno prvenstvo u šahu 1-4.08.’09. ... slike
  Šahovski klub "Pogledi", organizovao je Otvoreno prvenstvo u šahu. Igrao se Bergerev sistem, svako sa svakim, 30 minuta po igraču. Pobednik na prvenstvu bio je Slobodan Karadarević.

 • Kupinijada 02.08.'09. ... slike
  Udruženje stanara Doma je i ove godine, na poziv Turističke organizacije Valjevo i Udrženja poslovnih žena Valjeva, a pre svega zahvaljujući gospođi Mili Džanković, počasnom članu našeg udruženja, imalo svoj prodajni  štand za radove Kreativne radionice "Vredne ruke" na  ovogodišnjim danima kupina (Kupinijade), koji su se održali u selu Stave, ispred Medvednika, kod Valjeva. Domaćin nam je bila porodica Dragice i Milovana Stepanovića, uglednih uzgajivača kupina u ovom kraju. Naš štand posetili su predstavnici Japana, gospodin Cubota sa saradnicima. Bila je ovo divna prilika da se vidimo sa starim ali i nekim novim prijateqima i budućim saradnicima.


 • Projekat "Dnevni centar za ne domska lica" 04.08.09. ... slike
  Počeo je sa realizacijom projekat - Dnevni centar za ne domska lica. Održan je sastanak sa polaznicima Dnevnog centra. Projektom su predviđene radionice: kreativna i muzička utorkom, a psihološka, sportska i "Uradi sam" četvrtkom. Nosilac projekta je USD, u partnerstvu sa Ustanovom, a finansijski je podržan od strane Ministarstva za socijalna pitanja - Sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom.

 • Peta Likovna kolonija 14-21.08.’09. ... slike
  Pod pokroviteljstvom Sekretarijata za socijalnu zaštitu grada Beograda, Udruženje stanara Doma za odrasla invalidna lica, u partnerstvu sa Ustanovom, organizovali su od 14. do 22. avgusta Likovnu koloniju pod nazivom „Prepoznajmo svoj talenat”. Kolonija se, peti put zaredom, održavala u prostorijama Doma.
  Ove godine se kista i platna latilo oko 40 umetnika i amatera iz Beograda i Srbije a rezultat je više od 80 slika koje su nastale u ambijentu doma ali i van njega.
  Gosti kolonije bili su članovi Udruženja umetnika „Janko Brašić iz Levča” i članovi likovne grupe Centralnog doma Vojske Srbije.
  Za učesnike kolonije organizovana su i dva izleta – na Košutnjaku i na Fruškoj gori gde smo se lepo proveli.
 • Sastanak saveta OSI 05.08.’09.
  Predsednik USD-a Željko Dimitrijević učestvovao je na sastanku saveta OSI pri ruci Gradonačelnika grada Beograda.

 • Izlet kod Nataše 29.08.’09. ... slike
  U sklopu svojih redovnih aktivnosti Udruženje stanara Doma organizuje posetu svojih članova koji su napustili Dom i odlučili da žive kod kuća. Prvi od izleta, to jest peseta, bio je 29. avgusta u mestu Tobe kod Srpske Crnje. Nas  20–tak posetilo je Natašu i  Zorana Stevanovića i sa njima proveli jedan divan letnji dan.

 
   

Likovna kolonija

 

Kreativna radionica "Vredne ruke"

10 %

Web-prezentacija Draženka Mitrovića

PRIJATELJI UDRUŽENJA
- DONATORI -

QUADRA GRAPHIC

NBS

JASMIL doo ARILJE
JASMIL doo ARILJE

Pepsi

Knjaz Miloš

Coca-Cola

Tehnomarket

 

 

Webmaster:
Ljubica Muzički
Design:
Željko Mićić
zeljkobg@gmail.com

Home   O nama   Dešavanja   Predstoji   Foto album
Drugi o nama   Korisni linkovi   Kontakt   Naš bilten"Pogledi"

 
Zahvaljujemo Ministarstvu rada i socijalne politike (Sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom) koje nam je omogućilo izradu web prezentacije.