Udruženje stanara doma ima ogromnu podršku i pomoć u radu od Ustanove Dom za odrasla invalidna lica.
Hronologija

Početna strana
O nama
Dešavanja
Predstoji...
Hronologija dogadjaja
Foto album
Video album
Drugi o nama
Korisni linkovi
Kontakt
Naš bilten

Facebook


Programske aktivnosti Udruženja od početka 2006. god. finansira MINRZS (Sektor za osobe sa invaliditetom)

 

Dešavanja i aktivnosti u maju 2010.:

 • Škola šaha 08. i 22.05.2010. ... slike
  Jedna grupa članova ŠK “Pogledi“ posetila je decu u Sokobanjskoj koja pohađaju školu šaha u sklopu projekta „Šah bez barijera“ koji je podržan od strane Gradskog sekretarijata za sport i omladinu a realizuje ga ŠK „Pogledi“ u saradnji sa USD-om. Bilo je ovo divno popodne provedeno sa našim najmlađima.
  Za sada se škola šaha održava subotom u Specijalnoj bolnici za cerebralnu paralizu u Sokobanjskoj i četvrtkom u Zavodu za rehabilitaciju „Miroslav Zotović“. Uspostavljena je i saradnja sa Sportsko-rekreativnim klubom invalida - „SRKI“. Inače,  predviđeno je da ove aktivnosti traju preko cele godine ali i postanu oblik redovnog budućeg rada, i da se stalno obogaćuju i proširuju drugim sadržajima (turniri, takmičenja, posete i simultanke poznatih šahista, izleti itd.)

 • Humanitarna akcija 09.05.2010. ... slike
  Na poziv udruženja paraplegičara iz Paraćina, predstavnici USD–a i Udruženja „Sve je moguće” bili su prisutni na humanitarnoj akciji dobrovoljnog davanja krvi.

 • Tribina 10.05.2010. ... slike
  U organizaciji opštine Vračar i Hendi centra „Koloseum” održana je tribina „Uspostavljanje servisa – agencije za psihosocijalnu podršku i personalnu asistenciju osobama sa invaliditetom”. Sredinom 2009. godine, uz podršku Ministarstva rada i socijalne politike, počelo se s realizacijom projekta psihosocijalne podrške na teritoriji Vračara. Tribini su prisustvovali Branimir Kuzmanović, predsednik opštine, Vladimir Pešić pomoćnik ministra rada i socijalne politike, predstavnici Hendi centra „Koloseum”, predstavnici beogradskih opština koje su pomogle ovaj projekat i veći broj građana sa invaliditetom. Na tribini je emitovan i film sa izjavama osoba sa invaliditetom koje su koristile usluge personalnih asistenata kako u našem Domu tako i van njega.

 • Otvoreni turniri USD-a 11.,16.i 27..05.2010. ... slike
  U sklopu svojih redovnih aktivnosti USD je organizovalo otvorene turnire u : trka u brzoj i preciznoj vožnji elektromotornih kolica, jambu i dominama.

 • Krsna slava 12.05.2010. ... slike
  Na poziv Jelice Despot predsednika udruženja “Feniks”, jedna grupa članova USD-a bila je na krsnoj slavi Sv.Vasilije Ostroški u Staroj Pazovi.

 • Promocija knjige 14.05.2010. ... slike
  Jedna grupa članova USD-a bila je na promociji knjige „ Uvek ću te voleti“ Gorana Suručića koji je vanredni član našeg udruženje.

 • Zlatni kotlić 15.05.2010. ... slike
  I pored jako loših vremenskih uslova održano je takmičenje "Zlatni kotlić 2010" na kome su učestvovale ekipe USD–a i „Sve je moguće“ u Zrenjeninu. III mesto u kuvanju pasulja, osvojilo je novo osnovano udruženje „Zajedno smo“ koje vodi naš{ Miša Prvulović.

 • Ponovo „Magično zrno“ 17.05.2010.
  USD kontaktirali su predstavnici NVO „Magično zrno“ sa idejom da  tokom jula meseca ponovo realizuju prjekat „U društvu je lepše“, za naše stanare.

 • Majski šah turnir 19.05.2010. ... slike
  U organizaciji ŠK “Pogledi” organizovan je majski šah turnir.

  - Istoga dana Predsednik USD-a Željko Dimitijević, prisustvovao je sastanku Savetodavnog tela osoba sa invaliditetom pri kabinetu Gradonačalnika Beograda.

 • Otvoreno prvenstvo Hrvatske u Puli 21.-23.05.2010.
  Naš Mitrović Draženko osvojio je tri zlatne medalje, u bacanju diska, koplja i kugle. Lični rekord i normu za svetsko prvenstvo, koje će se održati na Novom Zelandu u januaru 2011.god.,  postigao je bacanjem kugle na 9,79m, kao i koplja 27,71m. Disk, koji je Draženkova osnovna disciplina i u kojoj je svetski rekorder, bacio je 30.34m i time pokazao da je i dalje nabolji u svojoj disciplini.

  - Stiglo je obaveštenje od Sekretarijata za socijalnu i dečiju zaštitu da su podržani projekti: USD-a “Za umetnost nema granice“, ŠK “Pogledi“ - Šah za sve Senta 2010. i Udruženja „Sve je moguće“ „Igre bez granica“.

 • Farbanje ograde 25.05.2010. ... slike
  Radionica „Uradi sam“ održana je u prirodi. Farbalai su ogradu bacalista za OSI.

 • 1. šah turnir u Zavodu "Miroslav Zotović" 26.05.2010. ... slike
  Istoga dana ŠK „Pogledi“ organizovao je 1. šah turnir „Šah bez barijera“ za učenike OŠ “Dragan Hercog“ u Zavodu za rehabilitaciju „Miroslav Zotović“.

 • Prvenstvo Beograda u atletici 27.05.2010. ... slike
  Na stadionu Vojne akademije  održano je Prvenstvo Beograda u atletici za osobe sa invaliditetom. Na ovom takmičenju učestvovali su najbolji atletičari sa invaliditetom iz Beograda, a među njima i prvak sveta i svetski rekorder u bacanju diska Draženko Mitrović, Miloš Grlica, Jovica Brkić i drugi učesnici ovogodišnjeg Evropskog prvenstva u Holandiji.

 • BOSI fest 28.-30.05.2010. ... slike
  U Domu sindikata održan je Prvi beogradski internacionalni filmski festival osoba sa invaliditetom (BOsi FEST) u organizaciji Hendi centra „Koloseum”. Realizaciju ovog festivala pomogao je Sekretarijat za kulturu. Suorganizatori su i „Šumatovačka” – Centar za likovno obrazovanje, Savetodavno telo osoba sa invaliditetom pri kabinetu gradonačelnika Beograda, Udruženje stanara Doma (USD) i Asocijacija umetnosti i medija.
  Podnaslov ovogodišnjeg trodnevnog festivala jeste „Nevidljive razlike i vidljive sličnosti” a teme su kultura, sport, turizam i obrazovanje. Festival je takmičarskog karaktera, a filmske projekcije su se prikazivale u Plavom salonu Doma sindikata i salonu Skupštine grada. Pored glavnog filmskog programa (takmičarski i revijalni), Bosi fest 2010. sadržao je i svakodnevni prateći program: kreativne radionice (likovna i foto-radionica), muzički, scenski program, dečji program i tribine iz oblasti sporta, obrazovanja i  zapošljavanja osoba sa invaliditetom.
  24 NVO, među kojima su USD i Sportsko–rekreativno udruženje “Sve je moguće” imalo je svoje štandove gde je predstavljano stvaralaštvo osoba sa invaliditetom.
  Festival je otvorio Darko Ivić, predsednik Savetodavnog tela osoba sa invaliditetom pri kabinetu gradonačelnika Beograda a pisustvovali su i pomoćnik ministra za rad i socijalnu politiku Vladimir Pešić, Zoran Alimpić, zamenik gradonačelika Beograda i mnogi drugi.
  Bila je ovo dobra prilika da osobe sa invaliditetom ali i oni koji to nisu, vide šta sve to mi mozemo i kako živimo – to su na pravi način kroz ova tri dana pokazali članovi USD-a u sklopu krativne radionice “Vredne Ruke”, na licu mesta stvarali su svoje unikatne radove na oduševljenje svih prisutnih i razbili mnoge predrasude o radu i upornošću osoba sa invaliditetom.
  Nagrade festivala su za najbolji film – Gran pri Bosi fest 2010, najbolju režiju i najbolji scenario. Pored nagrada u takmičarskoj selekciji, van konkurencije je bila dodeljena i nagrada publike.
  Festival je zatvorio naš najuspešniji Paraolimpijac Draženko Mitrović.
  I pored svih propusta organizatori su zadovoljni, želja im je da ova manifestacija postane tradicionalnog karaktera, naravno uz mnogo veći odziv samih NVO osoba sa invaliditetom.

 • Koncert Džeja Ramadanovskog 29.05.2010.
  Zbog velikog interesovanja USD je organizovalo odlazak velikog broja svojih članova na koncertu Džeja Ramadanovskog u Beogradskoj Areni.

  - Tokom Maja meseca pripremane su XI Olimpijski dani.
 
   

Likovna kolonija

 

Kreativna radionica "Vredne ruke"

10 %

Web-prezentacija Draženka Mitrovića

PRIJATELJI UDRUŽENJA
- DONATORI -

QUADRA GRAPHIC

NBS

JASMIL doo ARILJE
JASMIL doo ARILJE

Pepsi

Knjaz Miloš

Coca-Cola

Tehnomarket

 

 

Webmaster:
Ljubica Muzički
Design:
Željko Mićić
zeljkobg@gmail.com

Home   O nama   Dešavanja   Predstoji   Foto album
Drugi o nama   Korisni linkovi   Kontakt   Naš bilten"Pogledi"

 
Zahvaljujemo Ministarstvu rada i socijalne politike (Sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom) koje nam je omogućilo izradu web prezentacije.