Udruženje stanara doma ima ogromnu podršku i pomoć u radu od Ustanove Dom za odrasla invalidna lica.
Hronologija

Početna strana
O nama
Dešavanja
Predstoji...
Hronologija dogadjaja
Foto album
Video album
Drugi o nama
Korisni linkovi
Kontakt
Naš bilten

Facebook


Programske aktivnosti Udruženja od početka 2006. god. finansira MINRZS (Sektor za osobe sa invaliditetom)

 

Maj 2008. godine

03.05.2008. Udruženje “Sve je moguće” je na Sajmu u hali III organizovalo takmičenje u brzoj i preciznoj vožnji elektro-motornih kolica.

05.05.2008. U Domu Ratnih vojnih invalida održano je takmičenje osoba sa invaliditetom (OSI) u poznavanju informacionih tehnologija. Organizator takmčenja bio je Zavod za informatiku i statistiku Beograda. Pored brojnih NVO učestvovala je i grupa članova USD-a. Cilj takmičenja bila je provera stepena motivisanosti OSI za koršćenje računarskih radnih stanica, kao i poznavanje informacionih tehnologija, radi stvaranja jednakih mogućnosti za zapošljavanje na poslovima koji zahtevaju poznavanje rada na računaru. Najbolji takmičari dobili su vredne nagrade. Našem Milošu Mitiću pripalo je II mesto i osvoio je Laserski crno beli  štampač. Čestitamo!

07-09.05.2008. Na poziv gospodina Gorana Šehovića, direktora Agencije za saradnju sa NVO i evropsku harmonizaciju grada, Udruženje stanara Doma je učestvovalo na sajmu organizacija civilnog društva, koji je po prvi put održavan u hali 14 Beogradskog sajma.

07.05.2008. Udruženje stanara Doma organizovalo je otvoreni turnir u Visećoj kugli.

08.05.2008. Našu kreativnu radionicu posetili su dizajneri Afrodite mode collection “AMC”.
Istoga dana na zahtev većeg broja stanara osnovan je Savet stanara Doma.

09.05.2008. Ekipa Udruženje stanara Doma učestvovala je na takmičenju “Zlatni kotlić 2008.” u Zrenjeninu, gde je  osvojila III mesto u kuvanju pasulja. Bravo!

10.05.2008. U organizaciji Udruženje “Sve je moguće” oko 50 članova, dece i odraslih iz nekoliko gradova Srbije i Republike Srpske, posebno znatan broj osoba sa invaliditetom posetili su konjički klub “Kremen” u Pančevu, gde su uz gostoljubivost domaćina uživali u čarima druženja, jahanja konja, vožnjom kočijom i u specijalitetima od divljači. Treba napomenuti da je ovo nastavak saradnje započete pre dve godine, kada je kao rezultat promovisana mogućnost primene hipoterapije kod populacije osoba sa invaliditetom.

10/11.05.2008. Zahvaljujući gospodinu Borku Petroviću, naša kreativna radionica je izlagala svoje radove na Sajmu Kozmetike.

11.05.2008. Učešće kluba sedeće odbojke “Smeč”, u kome igra naš Nenad Krišanović, na Međunarodnom turniru u Doboju.

12.05.2008. Obeležena je Slava Doma sv. Vasilije Ostroški.

13.05.2008. Novo osnovana NVO “Život” koja okuplja osobe sa cerebralnom i dečijom paralizom, uz pomoć donatora obezbedila je jednokratnu novčanu pomoć za dva člana CDP-a u Domu.

15. 05.2008. Održano je Prvenstvo Beograda u Atletici za osobe sa invalititetom na stadionu sportskog centra vojne akademije. Organizator takmičenja  bio je Savez za sport i rekreaciju invalida Beograda a pokrovitelji Sekretarijat za sport i omladinu i sekretarijat za socijalnu i dečiju zaštitu.

16. 05.2008. Udruženje stanara Doma organizovalo je kviz “Asocijacije”.

19.-23. 05.2008. Na poziv predstavnika NVO “Naše ruke” g-đe Kaje i Zage, USD je imao prodajni štand za kreativnu radionicu u vreme Eurosonga u Knez Mihajlovoj ulici. Imali smo prilike da se upoznamo sa predstavnicima Španije, Litvanije i Malte. Bilo je ovo divno iskustvo.

20. 05.2008. Udruženje stanara Doma organizovalo je takmičenje u brzoj i preciznoj vožnji elekro-motornih kolica.

27.05.2008. Udruženje stanara Doma organizovalo je otvoreni turnir u Dominama.
Istoga dana, predstavnik USD–a Branimir Nikolić osvojio je 1. mesto na 10. Reli trkama Papaplegičara u Čačku.

29.05.2008. U našem Domu, a u organizaciji Centra za samostalni život invalida Srbije, održan je sastanak na temu "Stanovanje uz podršku ustanovama socijalne zaštite".
-Predstavnici USD-a prisustvovali su prezentaciji koju je organizovalo Ministarstvo rada i socijalne politike, Sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom sa temama: Stanovanje uz podršku kao novi vid usluga u ustanovama socijalne zaštite i Zdravstvena zaštita OSI na radnom mestu.   

30.05.2008. Obeležena je desetogodišnjica rada i postojanja naše Ustanove. Na proslavu smo pozvali goste i saradnike, koji su imali doprinos u afirmaciji i prosperitetu rada Doma.

31.05.2008. Zahvaljujući gospođi velikog srca Gizeli Zlatanović, Udruženje stanara Doma organizovalo je jednodnevni izlet u Bojčinskoj šumi.

- U poslednjoj nedelji meseca Maja, na praksi u našem Domu bili su učenici negovateljske škole iz Zemuna.

 

 

 
   

Likovna kolonija

 

Kreativna radionica "Vredne ruke"

10 %

Web-prezentacija Draženka Mitrovića

PRIJATELJI UDRUŽENJA
- DONATORI -

QUADRA GRAPHIC

NBS

JASMIL doo ARILJE
JASMIL doo ARILJE

Pepsi

Knjaz Miloš

Coca-Cola

Tehnomarket

 

 

Webmaster:
Ljubica Muzički
Design:
Željko Mićić
zeljkobg@gmail.com

Home   O nama   Dešavanja   Predstoji   Foto album
Drugi o nama   Korisni linkovi   Kontakt   Naš bilten"Pogledi"

 
Zahvaljujemo Ministarstvu rada i socijalne politike (Sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom) koje nam je omogućilo izradu web prezentacije.