Udruženje stanara doma ima ogromnu podršku i pomoć u radu od Ustanove Dom za odrasla invalidna lica.
Hronologija

Početna strana
O nama
Dešavanja
Predstoji...
Hronologija dogadjaja
Foto album
Video album
Drugi o nama
Korisni linkovi
Kontakt
Naš bilten

Facebook


Programske aktivnosti Udruženja od početka 2006. god. finansira MINRZS (Sektor za osobe sa invaliditetom)

 

PROSLAVA GODIŠNJICE DOMA I OTVARANJE OLIMPIJSKIH DANA
 

11.06.2009.
Povodom jedanaest godina Doma i predstojećih domskih tradicionalnih "Olimpijskih dana" organizovani su: Prvo državno prvenstvo u elektronskom pikadu za osobe sa invaliditetom u saradnji sa Srpskom Pikado Unijom, ekipno takmičenje u kuvanju gulaša i na kraju sve začinili proslavom uz muziku i veselje. Opširnije >>>

Slike sa događaja >>>

    Turniri, zatvaranje 10. Olimpijskih dana i proslava
   

12.06. - 25.06.

Slike sa događaja >>>

U periodu od 11-25.juna, Udruženje stanara Doma (USD) je realizovalo TRADICIONALNE 10-te OLIMPIJSKE DANE povodom godišnjice postojanja Ustanove.
Ove godine je oboren rekord po broju učesnika, kako osoba sa, tako i osoba bez invaliditeta.
Bilo je ukupno 576 takmičara iz Niša, Zaječara, Čačka, Kragujevca, Moravice, Šapca, Zrenjanina, Stare Pazove, Paraćina, Beograda, Zemuna...
Po prvi put ove godine održano je Državno prvenstvo u ELEKTRONSKOM PIKADU, u saradnji sa Sprpskom pikado unijom (SPU) na kome su se u sedećem stavu takmičile i osobe sa invaliditetom.
Na otvaranju 11.juna održano je po prvi put EKIPNO takmičenje u kuvanju goveđeg gulaša, na kome je učestvovalo 18 ekipa (54 takmičara). Pobedila je ekipa USD-a „MARŠAL“ u sastavu Nikolić, Tintor, Stojanović. Drugo mesto osvojila je ekipa „PADRINO“, a treće „MILDOM“.
Uz šator na terenu, živu muziku proslavljenog orkestra  Denis&Obule, po toplom i prijatnom vremenu ugostili smo u jednom trenutku preko 300 gostiju.
Nakon bombastičnog otvaranja, u nedelju 14.juna održan je otvoreni turnir u jambu, a pre početka turnira u 9.00h održan je Okrugli sto u saradnji sa Savezom distrofičara Srbije na temu „Prednosti i nedostaci institucionalnalnog i van-institucionalnog smeštaja“.
Usledili su u narednim danima i ostali predviđeni turniri, svi turniri su realizovani bez ikakvih primedbi na organizaciju i suđenje.
Sve Organizacije su blagovremeno obaveštene da se predviđeni turniri (pločice, viseća kugla i prec.vožnja el.mot. kolica), kao i čitava ceremonija proglašenja pobednika i svečano zatvaranje iz opravdanih razloga pomeraju dan ranije, odnosno za 25.juni.
Ispostavilo se da je to bio fenomenalan potez jer je 25-og bilo super vreme dok je 26-og bilo provale oblaka.
Na svečanom zatvaranju 10-ih OLIMPIJSKIH DANA je bilo između 150-200 gostiju, a u disciplini BACANJE PLOČICA je postavljen novi rekord sa 76 takmičara.
Podeljeni su  pehari, medalje, diplome kao i simbolične novčane nagrade najuspešnijim pojedincima u svim disciplinama, a SVEUKUPNI POBEDNIK 10-ih Olimijskih dana bila je moja malenkost - DIMITRIJEVIĆ ŽELJKO.
Za vreme trajanja Olimpijskih dana podeljeno je ukupno 696 majica što je mnogo više od predviđenih ali nam ta brojka samo služi na šast jer se iz godine u godinu broj učesnika drastično povećava što nam daje za pravo da sebe smatramo DOBRIM DOMAĆINIMA.
I ove godine su nam gosti bili i prijatelji iz Ambasade Japana.
Čitava manifestacija je odlično medijski propraćena.

Deo manifestacije, a procentualno manje od 50% finansiralo je naše resorno Ministarstvo, a ostatak smo obezbedili zahvaljujući donacijama i sopstvenim sredstvima.

Predsednik USD-a
Željko Dimitrijević

 

 

 
   

Likovna kolonija

 

Kreativna radionica "Vredne ruke"

10 %

Web-prezentacija Draženka Mitrovića

PRIJATELJI UDRUŽENJA
- DONATORI -

QUADRA GRAPHIC

NBS

JASMIL doo ARILJE
JASMIL doo ARILJE

Pepsi

Knjaz Miloš

Coca-Cola

Tehnomarket

 

 

Webmaster:
Ljubica Muzički
Design:
Željko Mićić
zeljkobg@gmail.com

Home   O nama   Dešavanja   Predstoji   Foto album
Drugi o nama   Korisni linkovi   Kontakt   Naš bilten"Pogledi"

 
Zahvaljujemo Ministarstvu rada i socijalne politike (Sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom) koje nam je omogućilo izradu web prezentacije.