Udruženje stanara doma ima ogromnu podršku i pomoć u radu od Ustanove Dom za odrasla invalidna lica.
Hronologija

Početna strana
O nama
Dešavanja
Predstoji...
Hronologija dogadjaja
Foto album
Video album
Drugi o nama
Korisni linkovi
Kontakt
Naš bilten

Facebook


Programske aktivnosti Udruženja od početka 2006. god. finansira MINRZS (Sektor za osobe sa invaliditetom)

 

Dešavanja i aktivnosti u julu 2010.:

 • Drinska regata 04.07.2010. ... slike
  Prva međunarodna Drinska regata za osobe sa invaliditetom održana je u saradnji sa Sportsko-turističkim centrom Bajina Bašta, a uz finansijsku podršku Ministarstva za rad i socijalnu poliku, Ministarstvo za sport i omladinu, zatim donatori "Coca-Cola", "Hellenic", "Knjaz Miloš", kao i članice Udruženja poslovnih žena. Manifestaciju su podržali i pomogli Centar za socijalni rad Bajina Bašta, Crveni krst Srbije, "Lindt", pekara "Uki" iz Beograda i "Sportes" iz Arilja.
  105 osoba sa invaliditetom iz Beograda, Novog Sada, Zrenjanina, Valjeva, Šapca, Kragujevca, Travnika, Banja Luke, Bijeljine i Zvornika je učestvovalo na drugoj drinskoj regati. Od Perućca do ušća Rače u Drinu, osobe sa invaliditetom, od kojih je bilo 28 korisnika invalidskih kolica, su proveli, kako kažu, nezaboravna dva sata ploveći najlepšom rekom Evrope.
 • Šahovski festival "Senćanska bitka 1697" 17-24.07.2010. ... slike
  Članovi ŠK "Pogledi" drugu godinu za redom učestvovali su na šahovskom festivalu "Senćanska bitka 1697".
  Učešće osoba sa invaliditetom na ovom festivalu omogućio je Gradski sekretarijat za socijalnu zaštitu grada Beograda, u sklopu projekta "Šah za sve", i time pokazao svoju fleksibilnost kad su u pitanju aktivnosti koje sprovodi ŠK "Pogledi" van teritorije Beograda.
  Organizatori turnira - šahovski klub "Senta", organi lokalne samouprave i NVO "Ruka u ruci" učinili su sve da uslovi boravka i takmičenja budu prilagođeni osobama sa invaliditetom.
  Sam turnir se održavao u Hotelu Royal, igralo se devet kola švajcarca sa stotinu dva učesnika, od toga dvanaest ŠK "Pogledi", što zaslužuje veliku pažnju s obzirom da su svi ostali učesnici bili osobe bez invaliditeta.
  Takođe vredno je pažnje i potrebno istaći gest vicešampiona turnira, FIDE majstora iz Hrvatske, tačnije iz Rijeke, gospodina Dintera Briana, koji je svoju novčanu nagradu ustupio našem šahovskom klubu "Pogledi", upravo sa ci-ljem da podrži afirmaciju mogućnosti osoba sa invaliditetom.

 • Ograda od trske 30.07.2010. ... slike
  Udruženje stanara doma je postavilo još jedan deo ograde od trske u dvorištu.

 • Gročanske svečanosti 2010. 31.07.2010. ... slike
  Na poziv Društva za sport "Brestovik", pre svega gospodina Dejana Živkovića, sa kojim preko Klinike za rehabilitaciju "dr Miroslav Zotović" od ranije imamo zapaženu saradnju, predstavnici Udruženje stanara Doma, Sportsko - rekreativno udruženje "Sve je moguće" i šahovski klub "Pogledi" učestvovali su na tradicionalnoj turističko-privrednoj manifestaciji "Gročanske svečanost 2010".
  Ove godine je po prvi put, a manifestacija se odrzava već 43. godine, organizovano u znaku osoba sa invaliditetom i mogućnostima ove populacije, što je prezentovano kroz brojne sportsko rekreativne i druge aktivnosti. U okviru toga održana su takmičenja u šahu, bacanju trojki na koš i streličarstvu. Prvi put kod nas prezentovano je boćanje za OSI gde su upravo naši drugari bili u prilici da demonstriraju iskustva stečena u Malmeu, a organizovano je i nadmetanje u kuvanju riblje čorbe.
  Pored nas, u Grockoj na dunavskom keju, gde su se i odvijala takmičenja i gde je na kraju priređen i zajednički ručak, bili su još i predstavnici udruženja: "Kraguj" iz Kragujevca, UPIK "Dunav", "Ada Čukarica", "Plava zvezda", UPIK "Beofeniks", iz Pančeva, Grocke itd.
  Takođe, u okviru ove manifestacije Udruženje građana "Žene Begaljice" u gročanskoj čaršiji organizovale su Etno-bazar na kome je naša kreativna radionica "Vredne ruke" imala svoj prodajni štand. Etno-udruženja iz cele Srbije, zajedno sa ženama Begaljice, predstavili su se bogatom trpezom iz vremena naših baka. Pored hrane posetioci bazara su mogli i da uživaju u prodajnoj izložbi ručnih radova, starih zanata i muzike.
 
   

Likovna kolonija

 

Kreativna radionica "Vredne ruke"

10 %

Web-prezentacija Draženka Mitrovića

PRIJATELJI UDRUŽENJA
- DONATORI -

QUADRA GRAPHIC

NBS

JASMIL doo ARILJE
JASMIL doo ARILJE

Pepsi

Knjaz Miloš

Coca-Cola

Tehnomarket

 

 

Webmaster:
Ljubica Muzički
Design:
Željko Mićić
zeljkobg@gmail.com

Home   O nama   Dešavanja   Predstoji   Foto album
Drugi o nama   Korisni linkovi   Kontakt   Naš bilten"Pogledi"

 
Zahvaljujemo Ministarstvu rada i socijalne politike (Sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom) koje nam je omogućilo izradu web prezentacije.